Ιατρική στην Αυστρία- Βιέννη

Ιατρική στην Αυστρία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βιέννη

MEDICAL UNIVERSITY OF VIENNA

MEDIZINISCHE UNIVERSITAT WIEN

 
vienna (1)Ιατρική στην στην Αυστρία στην Ιατρική Σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, που αποτελεί τον διάδοχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης που ιδρύθηκε το 1365, από τον Rudolf IV, δούκα της Βιέννης.

 

 

 

 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ –ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ

Ως αρχικό προαπαιτούμενο είναι η ισοδυναμία των Λυκειακών σπουδών-Πανελληνίων με το Αυστριακό Matura καθώς και η γνώση της Γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Β2.

Ακολουθεί το Εισαγωγικό Test (MedAT) που συμπεριλαμβάνει:

IQtest, κατανόηση κειμένων, αξιολόγηση γνώσεων σε Βιολογία, Χημεία, Φυσική και Μαθηματικά.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης δεν έχει δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές.

 

 ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 900-1.300ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

  • Innsbruck Medical University
  • Karl Landsteiner Private University of Health Sciences
  • Medical Faculty at Johannes Kepler University Linz
  • Medical University of Graz
  • Medical University of Vienna
  • Paracelsus Private Medical University of Salzburg

 

Είναι η παλαιότερη Ιατρική Σχολή στον Γερμανόφωνο κόσμο, ο μεγαλύτερος Ιατρικός Οργανισμός της Αυστρίας, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ιδρύματα, υψηλού επιπέδου, στην Ευρώπη, με Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (Γενικό Νοσοκομείο Βιέννης) το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βιέννης διαθέτει 31 πανεπιστημιακές κλινικές και ινστιτούτα, 12 τμήματα (θεωρητικά) που εκτελούν 48.000 ιατρικές πράξεις κάθε χρόνο, εξυπηρετεί 100.000 ασθενείς (ως εσωτερικοί) και 605.000 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία. Αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο μεταμόσχευσης πνεύμονα στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο (μετά το Πίτσμπουργκ). Μέχρι το 2009 είχαν πραγματοποιηθεί 1.000 μεταμοσχεύσεις και πλέον πραγματοποιούνται 100 ετησίως.

Με την Ιατρική Σχολή της Βιέννης συνδέονται 7 Νομπελίστες.

Σύμφωνα με το Times Higher Bankings, η Ιατρική Σχολή της Βιέννης συγκαταλέγεται στις 15 κορυφαίες στην Ευρώπη και στις 49 κορυφαίες στον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Βιέννης διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και μοντέρνες, σε έκταση 40.000m2, με 5.343 άτομα προσωπικό, από τους οποίους 1.800 είναι ιατροί, 1.100 ερευνητές και 7.468 σπουδαστές.

Το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 για 660 θέσεις διαγωνίστηκαν 660 υποψήφιοι.

Το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου με τις εγκαταστάσεις Μαγνητικής τομογραφίας σάρωσης και απεικόνισης, MAGNETOM 7T, συνδυάζει την βασική έρευνα και την ανάπτυξη μεθόδων, με ιδιαίτερη έμφαση στις εφαρμογές νευροεπιστημών,  μυελοσκελετικής έρευνας, ογκολογίας και μεταβολισμού.

 

 

 

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία