Ιατρική στη Γερμανία- Χαϊδελβέργη

Ιατρική στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Χαϊδελβέργη

FACULTY OF MEDICINE IN UNIVERSITY OF HEIDELBERG

UNIVERSITAS MEDIZIN HEIDELBERG

Σπουδές στη Γερμανία στηναρχείο λήψης Ιατρική Σχολή της Χαϊδελβέργης με πάνω από 600 χρόνια εκπαίδευσης και έρευνας (ίδρυση 19 Οκτωβρίου 1386) στον τομέα της Ιατρικής, με ευθύνη ανταποκρίνεται στις απίστευτες προκλήσεις και εξελίξεις της Ιατρικής στον 21ο αιώνα, αξιοποιώντας την ιδρυτική παράδοση, τις εμπειρίες αλλά και τις δυνατότητες των Ερευνητικών Ινστιτούτων που ευρίσκονται τόσο εσωτερικά, όσο και στον περίγυρό της.

H Ιατρική Σχολή της Χαϊδελβέργης έχει προετοιμαστεί γι’ αυτές τις προκλήσεις πολυδιάστατα:

  • Με την δημιουργία του πυρήνα της και εστίαση στον τομέα της έρευνας , με παράλληλη προώθηση και υποστήριξη των καινοτόμων ερευνητικών ομάδων.
  • Αναζωογονώντας τη λειτουργία της, μέσα από ένα διαδραστικό περιβάλλον από διεθνώς αναγνωρισμένα Ερευνητικά ιδρύματα όπως: Γερμανικό κέντρο Έρευνας για τον καρκίνο, Κέντρο Βιοχημείας του Πανεπιστημίου, Ινστιτούτο Max-Planck για την Ιατρική Έρευνα, Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, το σπουδαίο ZMBH.
  • Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλουν στην εξασφάλιση και διεύρυνση της διεθνούς φήμης της Σχολής, διατηρώντας την θέση της στις 50 καλύτερες Ιατρικές Σχολές Παγκόσμια, αλλά και την σταθερή 1η θέση, ανάμεσα στις 34 Ιατρικές Σχολές της Γερμανίας, με βάση τις επιτυχίες των αποφοίτων της, στις Κρατικές Γερμανικές εξετάσεις.
  • Μάλιστα από το 2001 ένα νέο μεταρρυθμισμένο πρόγραμμα Ιατρικής –στηριγμένο στο πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ- παρέχει, μετά από 6 χρόνια σπουδών- το ονομαζόμενο “HeiCuMed” (“Heidelberg Medicinale”).
  • Το προπτυχιακό μαζί με τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα απολαμβάνουν καθεστώς «Πανεπιστημιακής Αριστείας», απονομή από τα Γερμανικά Πανεπιστήμια στα πλαίσια του θεσμού «Πρωτοβουλία Αριστείας».
  • Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, συμπεριλαμβάνει 22 Ινστιτούτα και βασίζεται στην στενή σχέση με τα 3 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της πόλης.
  • Στην μακρόχρονη πορεία της έχει να επιδείξει σπουδαία επιτεύγματα στον τομέα της Ιατρικής, μεγάλες προσωπικότητες (ο ιατρός-φιλόσοφος Karl Jaspers, o Albert Kossel-Nobel), αλλά και σύγχρονες (Bert Sakman-Nobel 1991, Stefan Hell-Nobel 2014 και 7 βραβεύσεις Leibniz).

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗΣ

(ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Ως αρχικό προαπαιτούμενο εισαγωγής, είναι η ισοδυναμία των Λυκειακών σπουδών-Πανελληνίων με το Γερμανικό Abitur, ακολουθεί η αξιολόγηση “Prufung zur Feststellung oler Eignung ausiandischer Studienbewerber fur die Aufnahme einess Studiums”. Δοκιμασίες για τις οποίες παρέχονται προγράμματα προετοιμασίας.

Ασφαλώς, εκ των «ων ουκ άνευ» είναι η άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Το ποσοστό αποδοχής-επιτυχίας τον τελευταίο χρόνο ήταν 3,9 %.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Η Ιατρική Σχολή της Χαϊδελβέργης δεν έχει δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 800-1.300 ευρώ (ενοίκιο- διατροφή- καθημερινά έξοδα).

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία