Ιατρική στην Ελβετία- Ζυρίχη

 

Ιατρική στην Ελβετία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Ζυρίχης

MEDICAL SCHOOL IN UNIVERSITY OF ZURICH

UNIVERSITY OF ZURICH 

Σπουδές στην Ελβετία στην Ιατρική ΣχοΠανεπιστήμιο Ζυρίχηςλή του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που ιδρύθηκε το 1833, ως μια από τις πλέον δυναμικές και καλύτερα εξοπλισμένες σχολές του Πανεπιστημίου.

Οι 2 γενέθλιες έδρες της Ιατρικής, έγιναν 12 στα πρώτα 50 χρόνια ζωής της, άλλες 12 προστέθηκαν στον υπόλοιπο μισόν αιώνα. Το 1962 οι έδρες ήταν 41, το 1980 έγιναν 81 και σήμερα πλέον είναι 150.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

 (ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ)

Η εισαγωγή ξένων φοιτητών στο Γερμανόφωνο ή Γαλλόφωνο τμήμα  της Ιατρικής σχολής της Ζυρίχης, καθορίζεται από συγκεκριμένες εξετάσεις ECUS (Complementary Exams for the Swiss Universities) αλλά και από ένα σύστημα αξιολόγησης που συμπεριλαμβάνει: προσανατολισμό και δομή Λυκειακών σπουδών-Πανελληνίων Εξετάσεων και αντίστοιχων υψηλών επιδόσεων, ισχυρές πιστοποιήσεις επιπέδου γλώσσας, ακαδημαϊκό και κοινωνικό προφίλ υποψηφίου, Personal Statement, βιογραφικό, interview. (Απαιτείται η εξασφάλιση άδειας παραμονής).

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

 Το κόστος διαβίωσης ενός φοιτητή κυμαίνεται από 2.000- 3.000 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, καθημερινές ανάγκες).

Δεν συμπεριλαμβάνονται αγορές βιβλίων κλπ.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα φοίτησης είναι 1.000 ευρώ ανά έτος.

 

Πανεπιστήμια Ιατρικής Ελβετίας

  • University of Basel
  • University of Berne
  • University of Geneva
  • University of Fribourg
  • University of Lausanne
  • University of Zurich

 

Στον πρώτο αιώνα της ύπαρξής της οι φοιτητές της τετραπλασιάσθηκαν και ολοκληρώθηκαν 3.000 διδακτορικές διατριβές.

Η φήμη της Σχολής εκτοξεύεται τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σήμερα πλέον αριθμεί 2.000 φοιτητές, και 600 ακαδημαϊκούς εκπαιδευτές, καθιστώντας την ως πρώτη, αδιαμφισβήτητα, Ιατρική Σχολή της Ελβετίας.

Η Ιατρική Σχολή της Ζυρίχης, διακρίνεται σε παγκόσμιο επιστημονικό επίπεδο, για τις δραστηριότητες στην βασική βιοϊατρική έρευνα και στην εφαρμοσμένη κλινική.

Τα Πανεπιστημιακά της Νοσοκομεία εγγυώνται υψηλής ποιότητας κλινική και πρακτική εκπαίδευση και φυσικά υψηλά πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης.

ZYRIXH 1Η Ιατρική Σχολή δεν παρέμεινε στις δάφνες των 2 Νόμπελ Ιατρικής με τα οποία είναι συνδεδεμένη, αλλά επεκτείνει διαρκώς τον ηγετικό της ρόλο στην διδασκαλία και στην έρευνα στο διεθνές ανταγωνιστικό πεδίο της Ιατρικής. Επιδιώκει την διεθνή της δικτύωση και συνεργασία, με πρότυπο την αριστεία στην Ιατρική.

Ανήκει στις πρώτες Ιατρικές Σχολές της Μπολώνια, που πλέον εφαρμόζουν 47 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Πανεπιστημίων (LERU) που εργάζεται και προωθεί την βασική έρευνα.

Η συνεργασία της Σχολής, με το Ομοσπονδιακό Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (SFIT) παρέχει τεράστιες δυνατότητες για την επιστημονική και ακαδημαϊκή της κοινότητα.

Η Ιατρική Σχολή της Ζυρίχης διαθέτει 4 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία για τις εκπαιδευτικές της ανάγκες:

  • Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης (University Hospital Zurich-USZ) διαθέτει περισσότερες από 1.000 κλίνες, εξυπηρετώντας εσωτερικά 30.000 ασθενείς τον χρόνο και 160.000 ασθενείς στα εξωτερικά του ιατρεία.
  • Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Balggrist, με παγκόσμια αναγνώριση, για την εξειδίκευσή του στην αξιολόγηση, θεραπεία και αποκατάσταση προβλημάτων στο μυοσκελετικό σύστημα, συντονίζοντας μια διεπιστημονικό δίκτυο που «ενώνει» τις ιατρικές ειδικότητες της ορθοπαιδικής, ακτινολογίας, αναισθησιολογίας, ρευματολογίας και της φυσικής ιατρικής (φυσικοθεραπείας).
  • Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων της Ζυρίχης, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εξυπηρετεί παιδιά και εφήβους και έχει εξαιρετική χειρουργική κλινική, που από το 2004 προβαίνει με επιτυχία σε παιδιατρικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.
  • Το Πανεπιστημιακό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Ζυρίχης με 1.200 μέλη προσωπικού, παρέχει φροντίδα σε παιδιά και εφήβους με ψυχικές ασθένειες.

Η Ιατρική Σχολή της Γενεύης διακρίνεται και επικεντρώνεται στην έρευνα στα πεδία βιοϊατρικής, νευροεπιστημών, μοριακής ιατρικής, ογκολογίας, ανοσολογίας με υψηλή εξειδίκευση στην ιατρική των μεταμοσχεύσεων.

Η Ιατρική Σχολή της Ζυρίχης, συμμετέχει αποφασιστικά στην διοίκηση του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, μέσα σε μια διεθνή ακαδημαϊκή ατμόσφαιρα, σε ένα ελκυστικό Ακαδημαϊκό περιβάλλον, με τεράστιες δυνατότητες για τους νέους φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές.

Σύμφωνα με τις διεθνείς αξιολογήσεις (Rankings) κατέχει την 52η θέση ανάμεσα στις παγκόσμιες Ιατρικές Σχολές και της 27ης στην Ευρώπη

 

 

 

 

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία