Ιατρική στην Κροατία- Ζάγκρεμπ

Ιατρική στην Κροατία στην Ιατρική Σχολή του Ζάγκρεμπ

SCHOOL OF MEDICINE UNIVERSITY OF ZAGREB (UZMS)

MEDICINSKI FAKULTET (MEF) U ZAGREB

 

PANEPISTHMIOΣπουδές στην Κροατία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ, που είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις 4 Ιατρικές Σχολές της Κροατίας (οι άλλες 3 είναι στο Σηλίτ, την Ριέκα και το Όσιγιεκ).

Πρωτοξεκίνησε με ιδρυτική πράξη το 1874, ως Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ, αλλά η πραγματική έναρξη του προγράμματος αναβλήθηκε για λόγους χρηματοδότησης.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Η αξιολόγηση γίνεται με το τεστ SAT (Βιολογία, Χημεία και Φυσική).

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 7.000 ευρώ.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 500-700 ευρώ (ενοίκιο- καθημερινά έξοδα).

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

 

Croatia

  • School of Medicine,University of Osijek
  • School of Medicine,University of Rijeka
  • School of Medicine, University of Split
  • School of Medicine, University of Zagreb

Γνωριμία με την Ιατρική σχολή

Όμως στις 13 Νοεμβρίου 1917 το Κροατικό Κοινοβούλιο με διάταγμα ψήφισε τη σύσταση της Σχολής, με τα πρώτα μαθήματα να ξεκινούν στις 12 Ιανουαρίου 1918 από τον καθηγητή Drago Perovic. Στα χρόνια που ακολούθησαν ιδρύθηκαν κλινικές συνδεδεμένες με τα Πανεπιστήμιο (εσωτερική Ιατρική-1920, Μαιευτική και Γυναικολογία-1920, Νευροψυχιατρική-1922, ΩΡΛ-1921, Παιδιατρική-1922, Δερματολογία-1922, Ορθοπεδική-1922, Στοματολογία-1922, Ακτινολογία και Εργοθεραπεία-1922).

Από το 1980 η Ιατρική Σχολή μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Salata, στο βόρειο τμήμα του Ζάγκρεμπ. Σημειωτέον ότι το 1974 δημιούργησε παράρτημά της στο Σηλίτ (από το 1979 έγινε αυτόνομη Ιατρική Σχολή).

Με την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε. η Ιατρική Σχολή προσάρμοσε τα προγράμματά της σύμφωνα με την συνθήκη της Μπολώνια αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ (USMLE) και του Καναδά (MCC).

ZAGKREMP1Έχει συνάψει συνεργασίες με Ιατρικές Σχολές στην Ευρώπη, στον Καναδά (Παν/μιο Τορόντο) και στις ΗΠΑ (McGill) και την Κλινική Μάγιο (για ειδικότητες και πρακτική).

Από το 2003 υπάρχει και το Αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών με 700 αποφοίτους ήδη από: Γερμανία, Κύπρο, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Πολωνία, Ινδία, Ιορδανία, Αίγυπτο κλπ.

Κάθε έτος εισάγονται 230 πρωτοετείς φοιτητές (Κροάτες και διεθνείς), σε ένα περιβάλλον διεθνές, ασφαλές, κοσμοπολίτικο, με σύγχρονες διδακτικές, κλινικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις, σε ένα μείγμα παραδοσιακής διδασκαλίας και καινοτομικής προσέγγισης στην Ιατρική εκπαίδευση.

Με διακρίσεις στις κλινικές εφαρμογές και στην έρευνα στους τομείς: Μεταμοσχεύσεων, Καρδιολογίας, Διαγνωστικών υπερήχων, Κλινικής Βιοχημείας, Αναγέννησης Ιστών, Νευροχειρουργικής.

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία