Ιατρική στην Ουγγαρία- Ντέμπρετσεν

Ιατρική στην Ουγγαρία στο Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν 

Medical Faculty of Debrecen University

 

Ντέμπρετσεν (8)Η Ιατρική στην Ουγγαρία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Debrecen που έχει παράδοση ακαδημαϊκή από το 1912 και σήμερα πλέον με ισχυρά θεμέλια ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ DEBRECEN

(ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Debrecen  University, οι υποψήφιοι αξιολογούνται με: γραπτή και προφορική εξέταση στην Βιολογία, Χημεία και Αγγλική Γλώσσα καθώς και προφορική συνέντευξη (interview).

Σας προετοιμάζουμε (ύλη, μεθοδολογία) για να ανταποκριθείτε στις αξιολογικές δοκιμασίες με απόλυτη επιτυχία.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα είναι 14.500 U.S.D.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 900-1.200ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

  • Albert Szent-Györgyi Medical University, Szeged
  • Semmelweis University of Medical Sciences
  • University of DebrecenMedical School
  • University of PécsMedical School

Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο 

Η Πανεπιστημιακή κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ντέμπρετσεν, διαθέτει 18 κλινικά τμήματα και περισσότερες από 1.800 κλίνες, σύγχρονα εξοπλισμένη, όντας η σημαντικότερη μονάδα παροχής ιατρικής περίθαλψης στην ευρύτερη περιοχή, διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση προτύπων, σε εθνικό επίπεδο, στην διαγνωστική και θεραπευτική αγωγή.

Όσον αφορά τον ερευνητικό ρόλο, επιδιώκεται η ένταξη νέων γνώσεων, ιδίως όσον αφορά στα αίτια, στην πρόληψη και στην θεραπεία, με στόχο την διατήρηση και αποκατάσταση του επιπέδου υγείας. Με στόχο στην βασική και κλινική έρευνα –στις ήδη επιτυχημένες περιοχές- να παραμείνει διεθνώς αναγνωρίσιμη.

Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στην στήριξη και συνεργασία των ερευνητών, μεταξύ βασικής και κλινικής έρευνας καθώς και των διεπιστημονικών μελετών.

Σήμερα 1781 διεθνείς φοιτητές παρακολουθούν προγράμματα Ιατρικής εξυπηρετούμενα από την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, με πάνω από 6.000.000 τίτλους (η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Ουγγαρία, μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη).

Εκτός από τα υποχρεωτικά μαθήματα αθλητισμού, η σχολή διαθέτει γυμναστήρια, γήπεδα ποδοσφαίρου- μπάσκετ- τέννις, ώστε τα μέλη της σχολής (φοιτητές και προσωπικό) να περνούν δημιουργικά και ενεργά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Υπάρχουν 22 αθλητικά Πανεπιστημιακά τμήματα αθλητισμού.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διεθνείς συμφωνίες δίνουν τη δυνατότητα  σε φοιτητές και αποφοίτους, να αποκτήσουν τις απαραίτητες κλινικές πρακτικές σε συνεργασία με τα διεθνή νοσοκομεία.

www.wyckoffhospital.org (Η.Π.Α.), www.eng.sheba.co, www.rambam.org και www.hadassah.org  (ΙΣΡΑΗΛ) που το καθένα από αυτά αποτελεί εθνικό κέντρο σε μια σειρά από Ιατρικές ειδικότητες.

 

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία