Ιατρική στην Ολλανδία- Χρόνινγκεν

Ιατρική στην Ολλανδία στο Πανεπιστήμιο Χρόνινγκεν

FACULTY OF MEDICINE IN UNIVERSITY OF GRONINGEN

FACULTEIT MEDISCHE WETENSCHAPPEN

αρχείο λήψης (2)Ιατρική στην Ολλανδία στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Groningen που είναι η δεύτερη αρχαιότερη ιατρική σχολή στην Ολλανδία, όπως και το Πανεπιστήμιο, που ιδρύθηκε το 1614.

  

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

 (ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Η εισαγωγή ξένων φοιτητών στο Αγγλόφωνο τμήμα της Ιατρικής σχολής του Groningen, καθορίζεται από ένα σύστημα αξιολόγησης που συμπεριλαμβάνει: προσανατολισμό και δομή Λυκειακών σπουδών-Πανελληνίων και επιδόσεων, πιστοποιήσεις επιπέδου γλώσσας, ακαδημαϊκό και κοινωνικό προφίλ υποψηφίου, Personal Statement, βιογραφικό.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το κόστος διαβίωσης ενός φοιτητή κυμαίνεται από 800- 1.100 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, καθημερινές ανάγκες).

Δεν συμπεριλαμβάνονται αγορές βιβλίων κλπ.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

 Τα δίδακτρα ανά έτος είναι 1.950 ευρώ.

Για non EU citizens είναι 32.000 ευρώ ανά έτος.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 

Netherlands

  • Universiteit van Amsterdam, Faculty of Medicine
  • VU University Medical Center Amsterdam, Faculty of Medicine
  • University of Groningen, Faculty of Medicine
  • University of Leiden, Faculty of Medicine
  • Universiteit Maastricht, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences
  • Radboud University Nijmegen, Faculty of Medicine
  • Erasmus Universiteit Rotterdam, Faculty of Medicine
  • Universiteit UtrechtFaculty of Medicine
  • Saba University School of Medicine

Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο

Ακολούθησε η ίδρυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το 1797. Τον Ιανουάριο του 2015, δημιουργήθηκε το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου (UMCG),ως αποτέλεσμα της ενοποίησης-συγχώνευσης της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου. Το UMCG έχει αναπτύξει μια σύγχρονη-καινοτόμο μεθοδολογία με στόχο την αριστοποίηση της θεραπείας ασθενών με πολύπλοκες ασθένειες.

Αυτό συμπεριλαμβάνει την δημιουργία ομάδας με διαφορετικές ειδικότητες αλλά και επιστήμονες του ευρύτερου τομέα υγείας. Στόχος, η σε βάθος κατανόηση όλων των πλευρών της ασθένειας -του ασθενή ως ξεχωριστή περίπτωση- μέσα από ενδελεχή κλινική έρευνα, γιατί είναι κοινή πεποίθηση ότι κάθε περίπλοκη θεραπεία για να έχει επιτυχή έκβαση, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (ομάδα) και όχι μόνο από τον γιατρό.

Το κλειδί είναι η πολυτομεακή συνεργασία ευρύτερης ομάδας επαγγελματιών της υγείας. Ιδιαίτερη μέριμνα απαιτείται για την ασφάλεια του ασθενή. Εδώ, για παράδειγμα, η ομάδα “δανείζεται” στοιχεία και αυστηρά πρωτόκολλα από την αεροναυπηγική και την μεθοδολογία της για την ασφάλεια μεμονωμένου ταξιδιώτη. Έτσι, η περίθαλψη στη UMCG είναι πολυσχιδής, διάφανη, ασφαλής, υψηλής ποιότητας, αριστοποιημένη.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΧΗΜΕΙΑΣ 2016 ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

40bd17dca14eb6391da6b4348cf54b761c59f1092900c438204fe5501a7eb434

Ο καθηγητής Bernard L. Feringa του Πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν, είναι ο νικητής του φετινού βραβείου Νόμπελ στην Χημεία, μαζί με τον sir J. Fraser Stoddard (Northwestern University Evanston,IL, Η.Π.Α.) και τον Jean –Pierre Sauvage (University of Strasburg, Γαλλία), για τον σχεδιασμό και την σύνθεση μοριακών μηχανών.

Celebration in the lab at Groningen University right after the group heard about Bernard Feringa’s Nobel Prize in Chemistry.

 

 

 

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία