Ιατρική στη Ρουμανία – Ιάσιο

Ιατρική στη Ρουμανία – Ιάσιο στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής.

MEDICINΕ IN UNIVERSITY OF IASI (UMF- GRIGORE T.POPA)

 IMRI1Ιατρική στη Ρουμανία – Ιάσιο, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής με ιστορικό επιστημονικό βάθος και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα.

Σπουδές ιατρικής στη Ρουμανία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο το οποίο  είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ως Ιατρική Σχολή από το 1879.

Η Ιατρική Σχολή του Ιασίου στη Ρουμανία με την παράδοση σε Πανεπιστημιακή απόδοση, έχει τροφοδοτήσει με τους αποφοίτους της ένα μεγάλο εύρος της Ιατρικής Κοινότητας της Ρουμανίας.

Μεθοδολογία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο του Ιασίου στη Ρουμανία

(Αγγλόφωνο και Γαλλόφωνο τμήμα)

Η αξιολόγηση στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Ιασίου στη Ρουμανία συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, οι πιστοποιήσεις γλωσσών, το προφίλ  και το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου με προαπαιτούμενη εισαγωγή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Ιασίου στη Ρουμανία

Η ιατρική Σχολή του Ιασίου στη Ρουμανία έχει δίδακτρα 5.000 ευρώ ανά έτος.

Σπουδές ιατρικής στο Ιάσιο της Ρουμανίας – Κόστος διαβίωσης 

Σπουδές ιατρικής στη Ρουμανία με μηνιαίο κόστος ζωής  450-550 ευρώ.

 

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία  –Αγγλόφωνα Προγράμματα

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

 

Ταυτότητα πανεπιστημίου ιατρικής στο Ιάσιο, στη Ρουμανία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ιασίου στη Ρουμανία με τη στρατηγική της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών με ευρωπαϊκή διάσταση, την ποιότητα σπουδών, την μεταπτυχιακή εκπαίδευση, την εκπαίδευση ειδικότητας, την έρευνα, το κλίμα φιλοξενίας, τις απαιτήσεις και τις επιδόσεις, προσελκύει φοιτητές από τη Βορειοδυτική Ευρώπη.

Η Ιατρική Σχολή Ιασίου στη Ρουμανία υπερηφανεύεται για το διδακτικό προσωπικό, τις υποδομές εγκαταστάσεων, το συνεχή εκσυγχρονισμό, την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εκπαίδευση και την ερευνητική δραστηριότητα.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ιασίου στη Ρουμανία με τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης (μικρής ή μεγάλης διάρκειας) συμβάλλει στη δημιουργία επιτυχημένων επιστημόνων και ενημερωμένων επαγγελματιών με ποιότητα στην παρεχόμενη περίθαλψη.

Το Ιάσιο της Ρουμανίας είναι η πόλη που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Ιατρικής. Έχει πληθυσμό 295.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ρουμανίας και παλιά πρωτεύουσά της. Το Ιάσιο είναι η πόλη που διάλεξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να δώσει την πρώτη μάχη, όταν κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων. Υπήρξε κέντρο Ελληνισμού και της Φιλικής Εταιρείας.

Το Ιάσιο είναι μία σύγχρονη πόλη με εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, με σύγχρονα νοσοκομεία μεταξύ των οποίων και τον Άγιο Σπυρίδωνα που ίδρυσαν Έλληνες (από τα πρώτα στην χώρα και πρωτολειτούργησε το 1757).
Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στην Νότια Ευρώπη.

 Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Ιασίου στη Ρουμανία (Universitatea de Medicina și Farmacie “Grigore T. Popa”)  φιλοξενεί 10.000 προπτυχιακούς φοιτητές (ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες), με 800 καθηγητές και 3.500 φοιτητές σε περισσότερα από 90 μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα.

Η  πρακτική και κλινική έρευνα πραγματοποιείται σε 55 κλινικές που φιλοξενούνται σε 12 πανεπιστημιακά νοσοκομεία, σε 2 πολυκλινικές και στο μοναδικό Κέντρο Καρδιολογίας και Κέντρο Αιμοκάθαρσης.

IASIΤο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Ιασίου στη Ρουμανία είναι από τα λίγα στην Νότια Ευρώπη που διαθέτει αυτόνομο τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής με παγκόσμια αναγνώριση.
Η κουλτούρα, η παράδοση, η συνεχής εξέλιξη, η καινοτομία, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, το πνεύμα φιλοξενίας διακρίνουν το Πανεπιστήμιο του Ιασίου.
Εξάλλου εδώ στο Ιάσιο της Ρουμανίας τυπώθηκε το 1643 το πρώτο βιβλίο και ιδρύθηκε η πρώτη σχολή γλώσσας (1640) στη Ρουμανία.

Η Ιατρική Σχολή του Ιασίου προσελκύει φοιτητές κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη.
Η Ιατρική του Ιασίου της Ρουμανίας υποδέχθηκε Έλληνες φοιτητές από τη δεκαετία του ’70 που φιλοξενήθηκαν στην πόλη των 7 λόφων, στην «εκκλησία των εκκλησιών» και σήμερα διακρίνονται επιστημονικά και επαγγελματικά.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Ιασίου είναι στενά συνδεδεμένο με τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές Ιατρικές Σχολές: Πανεπιστήμιο Φράιμπουργκ (Γερμανία), Πανεπιστήμια Λυών, Αμιένης, Amions, Νανσύ, Λουβέν (Γαλλία), Τορίνο, Πάρμα (Ιταλία).

 Η πόλη του Ιάσιου, Ρουμανία

iasi6Το Ιάσιο είναι πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της Μολδοβλαχίας, αποτέλεσε σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο στην περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη. 

 Είναι η 2η σε πληθυσμό (350.000 κατοίκους) πόλη της Ρουμανίας μετά το Βουκουρέστι. Διασχίζεται από το Βαχλούη, μικρό παραπόταμο του Προύθου χαρίζοντας στην πόλη μια έκτατη γραφικότητα.

Το Ιάσιο υπήρξε κέντρο του Ελληνισμού, επί Τουρκοκρατίας, και μάλιστα της Φιλικής Εταιρείας. Είναι το μέρος που διάλεξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να κηρύξει την Επανάσταση. Και σήμερα όπου και να περπατήσετε θα ακούσετε και θα συναντήσετε Έλληνες φοιτητές.

Σήμερα το Ιάσιο της Ρουμανίας είναι μια σύγχρονη πόλη που εκτός από τα Πανεπιστήμια, πολλά ανώτερα εκπαιδευτικά και τεχνικά ιδρύματα, νοσοκομεία έχετε να περιηγηθείτε και να θαυμάσετε: το Εθνικό θέατρο Vasile Alecsandri, την Εκκλησία Τριών Ιεραρχών (εδώ υπάρχουν τα λείψανα της Αγίας Παρασκευής), τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό ναό της πόλης (εδώ βρίσκεται το λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Νέας), τον Βοτανικό Κήπο, το Golia Monastery, την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Μοναστήρι Getatvia, το Παλάτι Roznovanu, τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Saint Mary, το Μοναστήρι Galata, το μουσείο Union, τον υπέροχο δρόμο των Πανεπιστημίων με το Παλάτι της Κουλτούρας αλλά και τα ωραία Νεοκλασικά. Για τις αγορές σας τα 2 Malls και για να διασκεδάσετε καφέ, εστιατόρια, μπαρ γεμάτα με νέους φοιτητές.

Το Ιάσιο στη Ρουμανία είναι, κυρίως νεανική πόλη με ενέργεια, δράση και ζωή και την ημέρα και τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου.

 

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία