Ιατρική στη Σκωτία- Εδιμβούργου

Ιατρική στην Σκωτία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Εδιμβούργο

FACULTY OF MEDICINE IN UNIVERSITY OF EDINBURG

MEDICAL SCHOOL IN UNIVESRITY OF EDINBURG 

 UNIVERSITY OF EDINBURGH (1)Ιατρική στη Σκωτία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που ιδρύθηκε το 1583 -στην περίοδο του Διαφωτισμού- και γρήγορα προσέλκυσε φοιτητές από όλη την Αγγλία και τις Αμερικανικές αποικίες.

Είναι από τις αρχαιότερες Ιατρικές Σχολές στον Αγγλόφωνο Κόσμο και σήμερα σύμφωνα με τις διεθνείς αξιολογήσεις-κατατάξεις στην 27η θέση στον κόσμο και στην Τρίτη θέση ανάμεσα στις Ιατρικές Σχολές του Ηνωμένου Βασιλείου. Το δε βασικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της (Royal Infirmary of Edinburg) το καλύτερο στη Σκωτία.

Ως προς το επίπεδο της Έρευνας κατατάσσεται 1η σε όλη την Μεγάλη Βρετανία.

Συνδέεται με 9 Νομπελίστες στην Ιατρική, με 5 Σταυρούς της Βικτώριας (Victory Cross), με 5 Γερουσιαστές των ΗΠΑ, 1 συνιδρυτή των ΗΠΑ, 1 πρωθυπουργό του Καναδά.

Απόφοιτοί της και καθηγητές έχουν ιδρύσει Ιατρικές Σχολές σε Πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο (Pennsylvania, Yale, Columbia, Harvard, Dartmouth, Σίδνεϋ, Μελβούρνη, McGill, Βερμόντ, Μόντρεαλ, Imperial, U.C.L., Middlesex, London School of Medicine).

Από το 1869 δέχονταν γυναίκες-φοιτήτριες και ήκμασε ως το κορυφαίο Ιατρικό Ίδρυμα στον κόσμο του 18ου αιώνα και το πρώτο μισό του 19ου αιώνα.

Από τη ίδρυση της (βασισμένη στα πρότυπα των Ιατρικών Σχολών των University of Bologna Padua και Leiden), με συνεχείς προσπάθειες αναδιοργάνωσης, αλλαγών, νέων υποδομών και εγκαταστάσεων, νέων στρατηγικών σχεδίων, με έμφαση στις ερευνητικές δραστηριότητες, η Ιατρική Σχολή του Εδιμβούργου συνεχίζει την πορεία προς το μέλλον με αισιοδοξία και υπερηφάνεια.

Η Ιατρική Σχολή βασίζει σήμερα τα κλινικά της έτη στις υποδομές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Royal Infirmacy (ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 2002, με 900 κλίνες) αλλά και σε 7 ερευνητικά Κέντρα MRC (Medical Research Centers) κατακτώντας έτσι τη 2η θέση σε κατάταξη στην έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία μαζί το University of Oxford και πίσω από το University of Cambridge.

Τα 7 ερευνητικά κέντρα ανήκουν σε ερευνητικούς οργανισμούς (BHF Centre, Wellcome Trust Centre, Euan MacDonald Centre), με επιστημονικά πεδία ερευνών: τον Καρκίνο, την Νευρολογία, Γνωστική Γήρανση και Επιδημιολογία, Γενετική και Μοριακή Ιατρική, Γενετική, Φλεγμονές, Δημόσια Υγεία, Αναγεννητική Ιατρική, Αναπαραγωγική Υγεία, Κυτταρική Βιολογία, Καρδιαγγειακές Επιστήμες, Νόσους Νευρώνων, με σπουδαία αποτελέσματα για την εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης.

Σήμερα φοιτούν στο Α΄ έτος 170 φοιτητές Ιατρικής από χώρες της Ε.Ε. και 17 φοιτητές από χώρες εκτός Ε.Ε. (οι 170 φοιτητές επελέγησαν ανάμεσα από 2.150 αιτήσεις και οι 17 από 715 αιτήσεις), η εκπαίδευση των οποίων υποστηρίζεται από το Royal Infirmary (όπως προαναφέραμε) το Little France Medical Campus, το Queen’s Medical Research Institute, το New Medical School in the Chancellor’s Building.  

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ UNIVERSITY OF EDINBURG 

(ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Η εισαγωγή ξένων φοιτητών – στο Αγγλόφωνο τμήμα- της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, καθορίζεται από ένα σύστημα αξιολόγησης που συμπεριλαμβάνει: προσανατολισμό και δομή Λυκειακών σπουδών-Πανελληνίων Εξετάσεων και αντίστοιχων επιδόσεων, υψηλές πιστοποιήσεις επιπέδου γλώσσας, ακαδημαϊκό και κοινωνικό προφίλ υποψηφίου, Personal Statement, βιογραφικό, interview, καθώς και εισαγωγικό τεστ αξιολόγησης (test UKCAT).Η διαδικασία με pre entry year (πρώτο ή μεταξύ πρώτου και δεύτερου έτους είναι επιβεβλημένη).

 

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ 

Το κόστος διαβίωσης ενός φοιτητή κυμαίνεται από 900- 1.300 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, καθημερινές ανάγκες).

Δεν συμπεριλαμβάνονται αγορές βιβλίων κλπ.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ 

Δεν υπάρχουν δίδακτρα.

 

 

 

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία