210.36.47.889 info@studiesineurope.gr

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟ UNIVERSITY COLLEGE LONDON

UCL2Σπουδές Ιατρικής στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London)  που είναι ένα από τα πλέον φημισμένα και πρωτοποριακά για την αρτιότητα της εκπαίδευσης και την έρευνα, πανεπιστήμια της Αγγλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, με νομπελίστες ακαδημαϊκούς στις θετικές επιστήμες και τις επιστήμες υγείας, όπως ο καθηγητής John O’ Keefe, o καθηγητής Sir Μartin Evans, ο καθηγητής James Rothman και άλλοι.

Ειδικότερα το τμήμα ιατρικής στην Αγγλία, στο University College London  έχει να επιδείξει συνολικά 12 νομπελίστες καθηγητές τα τελευταία 100 χρόνια.

Οι σπουδές ιατρικής στην Αγγλία στο University College London.  έχουν συνολική διάρκεια έξι χρόνια και οδηγούν στην απόκτηση του πτυχίου MBBS, με βάση το οποίο ο απόφοιτος εγγράφεται στο Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και στα μητρώα του Εθνικού Συστήματος Υγείας NHS του Ηνωμένου βασιλείου. Ταυτόχρονα ξεκινά και μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους αποφοίτους ιατρικής, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος. Στο τέλος του τρίτου έτους  σπουδών απονέμεται το πτυχίο iBSc, στους σπουδαστές που δεν προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόγραμμα σπουδών εκτός από τις κλασικές διαλέξεις περιλαμβάνει 16 ενότητες κλινικής και επαγγελματικής πρακτικής, οι οποίες διατρέχουν όλη τη διάρκεια του προγράμματος, από το πρώτο μέχρι το έκτο έτος.

Η πρακτική άσκηση των φοιτητών Ιατρικής στο University College London, στην διάρκεια των σπουδών τους,  γίνεται σε επιλεγμένα νοσοκομεία όπως το Royal Free Hospital και το Whittington Hospital . Και τα δύο αυτά νοσοκομεία βρίσκονται σε εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου. Επιπλέον αυτών, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία της πρακτικής άσκησης και σε άλλα, συνεργαζόμενα με το πανεπιστήμιο, πανεπιστημιακά ή περιφερειακά νοσοκομεία.

 Οι σπουδαστές Ιατρικής στο University College London, μπορούν να διαλέξουν ενότητες στο πρώτο, δεύτερο και έκτο έτος, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πρακτική άσκηση που ακολουθεί την αποφοίτηση.

 Οι μέθοδοι διδασκαλίας συνδυάζουν τόσο παραδοσιακά όσο και σύγχρονα εποπτικά μέσα. Ειδικότερα τα μαθήματα ανατομίας γίνονται με χρήση τόσο πραγματικών δειγμάτων, όσο και με προγράμματα εξομοίωσης με υπολογιστή.

 Κατά την αποφοίτηση οι σπουδαστές έχουν αποκτήσει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ενεργούν και να αποφασίζουν ως ιατροί, τόσο σε κλινικό περιβάλλον, όσο και εκτός αυτού.

 Περιορισμένος αριθμός θέσεων προσφέρεται για όσους από τους σπουδαστές, με υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση, επιθυμούν να συνεχίσουν για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος PhD. Η επιλογή των σπουδαστών γίνεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του τέταρτου έτους.

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ,ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ UCL (UNIVERSITY COLLEGE OF LONDON – Faculty of Medical Sciences )

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής(Φυσική ή Μαθηματικά.).

Β. Εξετάσεις στο Biomedical Admissions Test (ΒΜΑΤ) 

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Interview)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

 

2Ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

  1. ΕξετάσειςστοBiomedical Admissions Test (ΒΜΑΤ) 

B.. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Interview)

Γ. Υποβολή Personal  Statement.

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

 

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Αγγλία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα Ιατρικής και κόστος ζωής στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο U.C.L.

Τα δίδακτρα Ιατρικής στο U.C.L. (UNIVERSITY COLLEGE OF LONDON), ανά έτος σπουδών διαμορφώνονται στις 9250 λίρες Αγγλίας για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους σπουδαστές.

Το ποσό αυτό είναι το ίδιο, τόσο για τα πρώτα έτη (preclinical years), όσο και για τα clinical years. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους αυτού, για τους φοιτητές Ιατρικής, που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία.

Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

 

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1300 λίρες Αγγλίας μηνιαία.

 

 

        ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCL (UNIVERSITY COLLEGE LONDON)

Το Πανεπιστήμιο UCL (University College London), ιδρύθηκε το 1826, υποδεχόμενο πρώτο φοιτητές, ανεξαρτήτως της θρησκείας τους και φοιτητές γυναίκες.

Το Πανεπιστήμιο UCL το 1836 ήταν τα ένα από τα 2 ιδρυτικά Κολλέγια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of  London) με το άλλο να είναι το King’s College London.

Το Πανεπιστήμιο UCL αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια ραγδαία μέσω συγχωνεύσεων με το Institute of Neurology το 1997, το Royal Free Hospital Medical School το 1998, το Eastman Dental Institute το 1999, το School of Pharmacy το 2012, το Institute of Education το 2014, το School of Slavonic and East European Studies το 1999.

Το UCL  είναι το τρίτο σε μέγεθος Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το πρώτο ε μέγεθος σε μεταπτυχιακές σπουδές.

Σήμερα έχει στο δυναμικό του 38.900 φοιτητές (18.300 προπτυχιακούς και 20.600 μεταπτυχιακούς – από τους οποίους οι 5.500 ασχολούνται αποκλειστικά σε έρευνα) από τους οποίους οι 15.500 είναι φοιτητές εκτός Ηνωμένου Βασιλείου από 155 χώρες.

Το UCL διαθέτει προσωπικό 14.200 ανθρώπων, από τους οποίους 7.100 είναι ακαδημαϊκό προσωπικό και οι 840 καθηγητές. Καθηγητικό προσωπικό με διακρίσεις σε επίπεδο Ηνωμένου Βασιλείου: 82 καθηγητές μέλη της Academy of Medical Sciences, 29 μέλη της Royal Society, 26 μέλη στην British Academy, 13 μέλη της Royal Academy of Engineering.

Τα έσοδα του UCL  το τελευταίο έτος ήταν 1.36 δις λίρες από τα οποία τα 530 εκατ. λίρες από συμβάσεις έρευνας, κατατασσόμενο στο 3ο μεγαλύτερο σε εισόδημα Πανεπιστήμιο στο H.B. μετά τα Πανεπιστήμια του Cambridge και του Oxford.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ UCL 

Στη μακρόχρονη ιστορία του UCL είχε φοιτητές κορυφαίες προσωπικότητες από τον Μαχάτμα Γκάντι (Ινδία) έως τον Junichiro Koizumi (πρωθυπουργό Ιαπωνίας), τον κορυφαίο χειρουργό Joseph Lister, τον John Stuart Mill Κορυφαίο οικονομολόγο και φιλόσοφο, τον διάσημο Φυσικό και Μαθηματικό Roger Penrose, την φυσικό Charles Kuen Kao (Νόμπελ Φυσικής).

Το UCL είναι το Πανεπιστήμιο των αποφοίτων-εφευρετών: τηλεφώνου, των 5 ευγενών αερίων, των ορμονών, του σωλήνα του κενού.

Δικαίως το UCL θεωρείται το κορυφαίο Πανεπιστήμιο στο H.B. στην έρευνα (Research Strength).

Το 2017 το UCL κατατάχθηκε 9ο στη λίστα των Most International University 2017 (Times Higher Education World’s University Ranking).

Το Πανεπιστήμιο UCL τα τελευταία 10χρόνια έχει καταταχθεί σταθερά μέσα στα 20 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου (QS World Ranking).

Η ακαδημαϊκή του δομή περιλαμβάνει 13 πεδία ( Faculties) με περισσότερα από 100 τμήματα, ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα, ως εξής:

 

Faculty of Arts and Sciences

Arts and Sciences

 

Faculty of Arts & Humanities

Classical World

English

European Languages, Culture and Society

European Social and Political Studies

Fine Art

Hebrew and Jewish Studies

Philosophy

 

 

Faculty of Built Environment

Architectural Studies

Architecture

Project Management for Construction

Urban Planning, Design and Real Estate

 

Faculty of Brain Sciences

Linguistics

Psychology

Psychology and Language Sciences

 

Faculty of Engineering Sciences

Biochemical E3ngineering and Bioprocessing

Chemical Engineering

Civil and Environmental Engineering

Computer Science

Electronic and Electrical Engineering

Information Management for Business

Management

Mechanical Engineering

Medical Physics and Biomedical Engineering

Security and Crime Science

 

Faculty of Education

Education

Psychology (Education)

Social Sciences

 

Faculty of Laws

Law

Faculty of Life Sciences

Biochemistry and Biotechnology

Biological Sciences

Biomedical Sciences

Human Sciences

Neuroscience

Pharmacology

Pharmacy

 

Faculty of Mathematical & Physical Sciences

Chemistry

Earth Sciences

Mathematics

Natural Sciences

Physics and Astrophysics

Science and Technology Studies

Statistical Studies

 

 

Faculty of Medical Sciences

Applied Medical Sciences

Cancer

Medicine

Nutrition

Surgery and Interventional Science

 

Faculty of Population Health Sciences

Population Health

Faculty of Slavonic and East European Studies

Economics and Business

History, Politics and Economics

Politics

Russian and East European Languages and Culture

 

Faculty of Social & Historical Sciences

The Americas

Anthropology

Archaeology

Economics

Geography

History

History of Art

Political Science

 

                      Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Το Λονδίνο, είναι πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, με 7.500.000 κατοίκους.

Αποτελεί μία παγκόσμια πόλη, το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου, μετά τη Νέα Υόρκη, έχει το μεγαλύτερο Α.Ε.Π. στην Ευρώπη, φιλοξενώντας τις 100 από τις 500 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη, με 14.000.000 κατοίκους, στην ευρύτερη Μητροπολιτική περιοχή.

Η επιρροή του Λονδίνου στα παγκόσμια δρώμενα στην εκπαίδευση, στην οικονομία, στην πολιτική, στα Μ.Μ.Ε. , στη μόδα, στις Τέχνες, στο lifestyle και στον πολιτισμό είναι κυρίαρχης σημασίας.

Το οργανωμένο δίκτυο συγκοινωνιών, με κυρίαρχο το μετρό – το παλιότερο στον κόσμο και το δεύτερο σε έκταση μετά από αυτό της Σανγκάης.

Ζώντας στο Λονδίνο, ζεις σε ένα περιβάλλον με εξελισσόμενη την ιστορία του δυτικού πολιτισμού, με μνημεία και αξιοθέατα, ίσως τα περισσότερα, από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο που μπορείς να τα επισκεφθείς μέσω 3 διαδρομών και περισσότερων των 80 στάσεων.

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Το Λονδίνο με τα διάσπαρτα 28 Πανεπιστήμια του, τα περισσότερα φημισμένα ανά τον κόσμο- φιλοξενεί αρκετούς από τους καλύτερους φοιτητές της Ευρώπης και του κόσμου, με ιστορία από τον 18ο αιώνα, και απόφοιτους που έχουν διαμορφώσει αποφασιστικά την παγκόσμια ιστορία των επιστημών και της εκπαίδευσης. Σήμερα στο Λονδίνο σπουδάζουν περισσότερο από 400.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στα Πανεπιστήμια του Μητροπολιτικού Λονδίνου, ξεχωριστή θέση κατέχει το University of London που αποτελείται από αυτόνομα κολέγια και άλλα εκπαιδευτήρια, με ξεχωριστή θέση να κατέχουν  τα πλέον διακεκριμένα και κορυφαία στην υφήλιο:

Το Imperial College (αποχώρησε και αυτονομήθηκε το2007)

Το U.C.L. (University College of London)

Το Kings College London

Το L.S.S. (London School of Economics)

Το Queen Mary University of London

Το Goldsmiths University of London