Ιατρική στην Αγγλία – Queen Mary

QWEEN.MARRY.LONDONΙατρική στην Αγγλία στο Queen Mary University που η ιστορία του στην Ιατρική ξεκινά με την ίδρυση στην Αγγλία του London Hospital Medical College το 1785 που παρείχε προγράμματα σπουδών στην ιατρική,, που αργότερα μετονομάστηκε σε Κολέγιο Queen Mary, παρέχοντας και σπουδές στην Ιατρική, εντασσόμενο το 1915 στο University of London και το 1995 να συγχωνεύεται με το Westfield College, το Bartholomew’s Hospital Medical College, το London Hospital Medical College, σχηματίζοντας το School of Medicine and Dentistry.

Σπουδές ιατρικής στην Αγγλία στο Queen Mary University με τα δύο προαναφερόμενα  νοσοκομεία να βρίσκονται στο κέντρο και στο ανατολικό Λονδίνο αντίστοιχα, δίνοντας στους σπουδαστές Ιατρικής στην Αγγλία, την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολύ διαφορετικές κοινωνικές ομάδες ασθενών καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους, καθώς με την κατάργηση από μέρους του τμήματος του διαχωρισμού των σπουδών σε προ-κλινικά και κλινικά έτη, η πρακτική άσκηση και η επαφή με ασθενείς παρέχεται από την αρχή των σπουδών.

Ιατρική στην Αγγλία στο Queen Mary University, με το πρόγραμμα σπουδών να είναι πενταετές, και να παρέχεται όμως η δυνατότητα σε αποφοίτους άλλων ειδικοτήτων, όπως Χημικούς, Βιολόγους, Βιοχημικούς, Οδοντίατρους, αποφοίτους Φαρμακευτικής να εισαχθούν και να αποκτήσουν το πτυχίο τους σε τέσσερα έτη (Graduate Entry).  Αξιόλογοι απόφοιτοι του τμήματος αυτού υπήρξαν ενδεικτικά οι James Parkinson, W. H. Rivers, Sir Frederick Treves, Robert Winston. Τέλος το πενταετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται και στη Μάλτα, με τις ίδιες προϋποθέσεις και χαρακτηριστικά όπως και αυτό στο Ηνωμένο βασίλειο.

Το Queen Mary University, School of Medicine έχει απόφοιτους ή ακαδημαϊκό προσωπικό, κατόχους 5 Nobel στην Ιατρική,

Σημειωτέον ότι το Medical College of the Royal London Hospital (σήμερα Ιατρική Σχολή του Queen Mary University) ήταν η αρχαιότερη Ιατρική Σχολή στο H.B. που πρωτολειτούργησε το 1785.

Το Queen Mary University έχει απόφοιτους ή ακαδημαϊκό προσωπικό, κατόχους 8 Nobel (5 στην Ιατρική, 1 στη Φυσική, 1 στη Λογοτεχνία και 1 στην Ειρήνη).

Απαιτήσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Queen Mary University, School of Medicine

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test-

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

2Ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

 1. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test- UKcat
 2. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Γ.Υποβολή Personal  Statement.

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Αγγλία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

Το πανεπιστήμιο Queen Mary University of London

Το Queen Mary University of London είναι ένα κρατικό πανεπιστημιακό ίδρυμα και ένα από τα ιδρυτικά κολλέγια του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ιδρύθηκε το 1785 ως Ιατρικό Νοσοκομειακό Κολλέγιο του Λονδίνου. Το 1989 συγχωνεύθηκε με το Westifield College και δημιουργήθηκε το Queen mary and Westfield College.. Θεωρήθηκε από το Times Higher Education ως το 15ο καλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως το 48ο καλύτερο στην Ευρώπη για το 2018. Συμμετέχει στο Russell Group των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2012 και από το ίδιο έτος  απονέμει τους δικούς του τίτλους σπουδών στους αποφοίτους του. Το διδακτικό προσωπικό του ιδρύματος ανέρχεται στις 3000 και ο αριθμός των σπουδαστών του στις 17000, κατατάσσοντας το ως ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα. Το 30% των σπουδαστών του προέρχεται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνολικά από 130 χώρες. Από το πρώην και το νυν διδακτικό του προσωπικό υπάρχουν 8 νομπελίστες και αρκετοί άλλοι ακαδημαϊκοί παγκόσμιας αναγνώρισης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Sir Richard Owen (βιολογία, συγκριτική ανατομία και παλαιοντολογία), Sir John Vane (φαρμακολογία, βραβείο Νόμπελ στη φυσιολογία/ιατρική 1982), Mario Vargas Llosa (βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας 2010), Sir Peter Mansfield (βραβείο Νόμπελ φυσιολογίας/ιατρικής 2003).

Πρόκειται για κόμβο εκπαίδευσης και έρευνας στην κατεύθυνση της αριστείας, κατέχοντας προς τούτο την 9η θέση στο H.B.

Το Queen Mary University κατέχει την 46η θέση στην κατάταξη Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, την 15η θέση στο H.B., 5Ο στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου, 1ο στο Λονδίνο στην Ιατρική, 2ο στο H.B. στην Ιατρική, 3ο στο Η.Β. στην Οδοντιατρική, 1ο στο Λονδίνο στην Οδοντιατρική, 3ο στο H.B. στη Νομική, στην ιστορία 9ο στο H.B. και 3ο στο Λονδίνο, 1ο στο H.B. στα Media and Film Studies.

4 Schools

Η δομή του Queen Mary University περιλαμβάνει 4 Faculties και 240 προγράμματα (courses).ως εξής:

 • Barts and The London School of Medicine and Dentistry
 • Live Sciences Initiative
 • Science and Engineering
 • Humanities and Social Sciences

Η  πόλη του Λονδίνου.

QWEEN.LONDONΤο Λονδίνο, είναι πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, με 7.500.000 κατοίκους.

Αποτελεί μία παγκόσμια πόλη, το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου, μετά τη Νέα Υόρκη, έχει το μεγαλύτερο Α.Ε.Π. στην Ευρώπη, φιλοξενώντας τις 100 από τις 500 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη, με 14.000.000 κατοίκους  στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή.

Η επιρροή του Λονδίνου στα παγκόσμια δρώμενα στην εκπαίδευση, στην οικονομία, στην πολιτική, στα Μ.Μ.Ε. , στη μόδα, στις Τέχνες, στο lifestyle και στον πολιτισμό είναι κυρίαρχης σημασίας.

Το οργανωμένο δίκτυο συγκοινωνιών, με κυρίαρχο το μετρό – το παλιότερο στον κόσμο και το δεύτερο σε έκταση μετά από αυτό της Σανγκάης.

Ζώντας στο Λονδίνο, ζεις σε ένα περιβάλλον με εξελισσόμενη την ιστορία του δυτικού πολιτισμού, με μνημεία και αξιοθέατα, ίσως τα περισσότερα, από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο που μπορείς να τα επισκεφθείς μέσω 3 διαδρομών και περισσότερων των 80 στάσεων.

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Το Λονδίνο με τα διάσπαρτα 28 Πανεπιστήμια του, τα περισσότερα φημισμένα ανά τον κόσμο- φιλοξενεί αρκετούς από τους καλύτερους φοιτητές της Ευρώπης και του κόσμου, με ιστορία από τον 18ο αιώνα, και απόφοιτους που έχουν διαμορφώσει αποφασιστικά την παγκόσμια ιστορία των επιστημών και της εκπαίδευσης. Σήμερα στο Λονδίνο σπουδάζουν περισσότερο από 400.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στα Πανεπιστήμια του Μητροπολιτικού Λονδίνου, ξεχωριστή θέση κατέχει το University of London που αποτελείται από αυτόνομα κολέγια και άλλα εκπαιδευτήρια, με ξεχωριστή θέση να κατέχουν  τα πλέον διακεκριμένα και κορυφαία στην υφήλιο:

 • Το Imperial College (αποχώρησε 202007)
 • Το C.L. (University College of London)
 • Το Kings College London
 • Το S.S. (London School of Economics)
 • Το Queen Mary University of London

Το Goldsmiths University of London