Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ

Το Πανεπιστήμιο του Manchester, ιδρύθηκε το 1851 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά συγκροτήματα της Βρετανίας.

 Εξαιρετικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός (υπάρχουν 9.000 pcs στο campus), υψηλή και ισόρροπα κατανεμημένη ποιότητα σε κάθε τομέα σπουδών, η τρίτη μεγαλύτερη πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη στο Ηνωμένο Βασίλειο και βεβαίως η ποδοσφαιρική ομάδα της Μanchester United, καθιστούν το πανεπιστήμιο και την πόλη πόλο έλξης για χιλιάδες φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο. Η κύρια πανεπιστημιούπολη βρίσκεται νότια του κέντρου της πόλης του Μάντσεστερ στην Oxford Road.

Κάποια από τα πιο σημαντικά παγκόσμια επιτεύγματα συνέβησαν στο Μάντσεστερ.  Η ιστορία του πανεπιστημίου είναι μία από τις πρώτες στον κόσμο, με 25 Νομπελίστες να έχουν εργαστεί ή σπουδάσει εδώ.

Manchester (1)Το Μάντσεστερ είναι η γενέτειρα της πυρηνικής φυσικής, όπου ο Ernest Rutherford ήταν ο πρώτος που διέσπασε το άτομο.  Εδώ αναπτύχθηκε το πρώτο παγκοσμίως, αποθηκευμένο πρόγραμμα  υπολογιστών και ο Alan Turing ήταν πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη στη διάρκεια που βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο μας.

Το αστεροσκοπείο στο Jodrell Bank, στεγάζει το εικονικό τηλεσκόπιο Lovell – το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στο είδος του στον κόσμο την εποχή που κατασκευάστηκε.  Δικαίως, το Jodrell Bank, θα είναι  το κεντρικό σημείο ελέχγου για το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο το Square Kilometre Array.

Manchester (9)Ο οικονομολόγος Arthur Lewis υπήρξε ο πρώτος μαύρος καθηγητής σε βρετανικό πανεπιστήμιο όταν ήρθε στην ομάδα μας, και εξέδωσε την πιο σημαίνουσα εργασία του όσο ήταν στο Μάντσεστερ.  Και η Christabel Pankhurst, απόφοιτος της νομικής του Μάντσεστερ.  Επειδή δεν ήταν σε θέση να ασκήσει το επάγγελμα της λόγω του φύλου της, υπήρξε μία από τις πιο αφοσιωμένες  σουφραζέτες του κινήματος.

Η απομόνωση του ιδιοτήτων του γραφένιου ήταν που τίμησαν τους επιστήμονες μας Andre Geim and Kostya Novoselov το 2010 με το Νόμπελ Φυσικής.  Ελαφρύ, πανίσχυρο και εξαιρετικά αγώγιμο, αυτό το νέο υλικό-θαύμα θα μεταμορφώσει τις τεχνολογίες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας – από ηλιακή ενέργεια και κυψέλες καυσίμου σε συσκευές με επίπεδη οθόνη και ανίχνευση ασθενειών. 

Με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, θα γίνεις μέλος αυτού του διακεκριμένου κύκλου, των οποίων τα συγκεντρωτικά επιτεύγματα έχουν σχηματίσει/διαμορφώσει την ιστορία του σύγχρονου κόσμου.

Έχει τους περισσότερους Νομπελίστες στο διδακτικό του προσωπικό από κάθε άλλο Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Θα ωφεληθείτε από την εμπειρία διάσημων ακαδημαϊκών όπως ο Brian Cox, αστέρι του επιστημονικού προγράμματος του BBC , τη συγγραφέα Jeanette Winterson στο Κέντρο Νέας Γραφής, και τον Michael Wood τον νέο  καθηγητή στο τμήμα της Δημόσιας Ιστορίας.

Τα Πανεπιστήμιο καθοδηγείται από την αναπληρώτρια πρύτανη Dame Nancy Rothwell, φημισμένη για τη δουλειά της σε εγκεφαλικές βλάβες, και ταγμένη στην ενασχόληση με τη δημόσια ζωή.

Το 2012, το πανεπιστήμιο είχε περίπου 39.000 φοιτητές και 10.400 προσωπικό, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είχε εισόδημα από £827 εκατομμύρια το 2012-13, εκ των οποίων £200.000.000 ήταν από ερευνητικές επιχορηγήσεις και συμβάσεις.

Μαθητές από όλο τον κόσμο προσπαθούν να κερδίσουν την είσοδο στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο στην χώρα, με περισσότερες από 60.000 αιτήσεις για προπτυχιακά μαθήματα.

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία