Ιατρική στην Αυστρία- Ίνσμπρουκ

Ιατρική στην Αυστρία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Ίνσμπρουκ. Το Ίνσμπρουκ  (15)Ιατρική στην Αυστρία στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, που αποτελούσε μία από τις 4 ιστορικές σχολές του Πανεπιστημίου Leopold –Franzens που ιδρύθηκε το 1669 και από το 2004 αποτελεί αυτόνομο Πανεπιστήμιο Ιατρικής.

Στην περιοχή υπάρχει Ιατρική παράδοση πολύ πριν την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, με την δημιουργία νοσοκομείου το 1307.

Σήμερα το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Innsbruck έχει 3.600 σπουδαστές και 1.800 εργαζομένους (από αυτούς το 22% είναι μη Αυστριακοί φοιτητές).

Σε αυτή την μεγάλη ιστορική πορεία της Ιατρικής, 3 καθηγητές της βραβεύτηκαν με βραβείο Nοbel.

Εξαιρετικά ερευνητικά προγράμματα σήμερα υπάρχουν στην ογκολογία, στις νευροεπιστήμες, στη γενετική, στα γονιδιώματα, στη μεταμόσχευση, στις λοιμώξεις.

Οι εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης, είναι μοναδικές, καθώς φιλοξενούν και τα 2 Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Innsbruck, Ιατρικό Πανεπιστήμιο  Innsbruck) και τα αντίστοιχα ερευνητικά ιδρύματα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διαθέτει 38 διαφορετικές κλινικές και 3 ξεχωριστές εγκαταστάσεις για ερευνητικές δραστηριότητες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα διδακτορικά προγράμματα της Μοριακής Βιολογίας Κυττάρου και Ογκολογίας (MCBO) και της Επεξεργασίας Σήματος σε Νευρώνες (SPIN).

Ενδιαφέρον που αντικατοπτρίζεται στην προσέλκυση νέων επιστημόνων από όλο τον κόσμο και υποδέχονται μια ολοκληρωμένη ερευνητική κατάρτιση που θα τους επιτρέψει να εξελιχθούν σε ηγέτες του αύριο στην βιολογική έρευνα.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Innsbruck κατατάσσεται στις διεθνείς λίστες αξιολόγησης (Ranking) στην 170η θέση στον κόσμο.

  

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Ως αρχικό προαπαιτούμενο είναι η ισοδυναμία των Λυκειακών σπουδών-Πανελληνίων με το Αυστριακό Matura καθώς και η γνώση της Γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Β2.

Ακολουθεί το Εισαγωγικό Test (MedAT) που συμπεριλαμβάνει:

IQtest, κατανόηση κειμένων, αξιολόγηση γνώσεων σε Βιολογία, Χημεία, Φυσική και Μαθηματικά.

 ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ  δεν έχει δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές.

 ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 900-1.300ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ 

Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Αυστρία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση  των επιδόσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.
 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

  • Innsbruck Medical University
  • Karl Landsteiner Private University of Health Sciences
  • Medical Faculty at Johannes Kepler University Linz
  • Medical University of Graz
  • Medical University of Vienna
  • Paracelsus Private Medical University of Salzburg

Το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ (Innsbruck) στην Αυστρία

Το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ ( Universitat Innsbruck) στην Αυστρία ιδρύθηκε το 1669, στην ομώνυμη πόλη, στο κρατίδιο του Τιρόλο, στα πλαίσια του οποίου κρατιδίου είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό ίδρυμα και το τρίτο σε μέγεθος στην Αυστρία, μετά το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Wien) και του Γκρατς (Graz).
Στο Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ σπούδασαν και δίδαξαν 4 Νομπελίστες (Ιατρικής (1), Χημείας (2), Φυσικής (2)).
Με το νέο σχέδιο οργάνωσης του Πανεπιστημίου το 2004, η Ιατρική Σχολή αυτονομήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Graz, ονομαζόμενο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ (Medizinische Universitat Innsbruck) και οι Σχολές σπουδών αναμορφώθηκαν ως εξής: Σχολή Βιολογίας, Χημείας και Φαρμακευτικής, Μαθηματικών, Διοίκησης, Αθλητισμού, Ψυχολογίας, Αρχιτεκτονικής, Θεολογίας, Οικονομικών Επιστημών και Στατιστικής, Παιδαγωγικών, Τεχνικών Επιστημών, Γεωγραφίας και Ατμόσφαιρας, Φιλοσοφίας και Ιστορίας, Λογοτεχνίας και Γλώσσας, Νομικής, Πληροφορικής και Φυσικής, Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας, Εκπαίδευσης.
Στις εγκαταστάσεις της (διάσπαρτες σε όλη την πόλη) φιλοξενεί 28.000 φοιτητές, 3.200 καθηγητές και 1400 διοικητικό προσωπικό.
Σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με το περιοδικό Web of Science το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ καταλαμβάνει την Τρίτη θέση παγκοσμίως in the area of mountain research. Σημαντικές διακρίσεις έχει λάβει και η σχολή Φυσικής του Πανεπιστημίου. 

 

Η πόλη του Ίνσμπρουκ (Innsbruck) στην Αυστρία

Η πόλη του Ίνσμπρουκ (Innsbruck) στην Αυστρία ευρίσκεται στην πλέον τουριστική επαρχία της χώρας, το Τιρόλο, τον σπουδαιότερο χειμερινό και χριστουγεννιάτικο προορισμό στην Αυστρία, κοσμοπολίτικο, με το όνομά του να σημαίνει ‘’γέφυρα πάνω στον ποταμό Inn’’.
Πράγματι η πόλη του Ίνσμπρουκ είναι κτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ινν και Ζιλ, σε μια μεγάλη κοιλάδα ανάμεσα σε υψηλά όρη, με πληθυσμό 190.000 κατοίκων και 30.000 φοιτητών.
Διασώζεται ρωμαϊκό στρατόπεδο στην πόλη, που ο πρώτος της οικισμός δημιουργήθηκε το 1187 και στον Μεσαίωνα εξελίχθηκε σε σημαντικό εμπορικό κέντρο, στην καρδιά των Άλπεων.

Στο Ίνσμπρουκ ξεχωρίζει η παλιά πόλη, με τα γραφικά σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πολύχρωμα κτίρια στην κεντρική πλατεία. Η πόλη έχει πάμπολλα αξιοθέατα (πέρα από τις πίστες σκι το Τιρόλο): το κάστρο Άμπρας, τη ‘’Χρυσή Στέγη’’ (μνημείο- ορόσημο της πόλης), το Παλάτι του Χόφμπουργκ, το Κρατικό Μουσείο Τιρόλο, τον Καθεδρικό Ναό, το Ζωολογικό κήπο, το Μουσείο Σβαρόφσκι κ.α.
Η πόλη είναι γεμάτη όμορφα μέρη για φαγητό βασισμένα στην παραδοσιακή κουζίνα των Αυστριακών (λουκάνικα, σνίτσελ, γκούλας αλλά και συμπαθητικά καφέ και μπαράκια) και εκεί θα συναντήσετε κυρίως φοιτητές.