210.36.47.889 info@studiesineurope.gr

Ιατρική στην Αυστρία- Βιέννη

 
vienna (1)Ιατρική στην Αυστρία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βιέννη (Medical University of Vienna)
Ιατρική στην ,Αυστρία στην Ιατρική Σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, που αποτελεί τον διάδοχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης που ιδρύθηκε το 1365, από τον Rudolf IV, δούκα της Βιέννης. Η Ιατρική σχολή της Βιέννης στην Αυστρία, είναι η αρχαιότερη Ιατρική Σχολή όχι μόνο στην Αυστρία, αλλά και στον Γερμανόφωνο κόσμο, ο μεγαλύτερος Ιατρικός Οργανισμός της Αυστρίας, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ιδρύματα, υψηλού επιπέδου, στην Ευρώπη, με Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (Γενικό Νοσοκομείο Βιέννης) το μεγαλύτερο της Ευρώπης.
Το Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης στην Αυστρία, διαθέτει 31 πανεπιστημιακές κλινικές και ινστιτούτα, 12 τμήματα (θεωρητικά) που εκτελούν 48.000 ιατρικές πράξεις κάθε χρόνο, εξυπηρετεί 100.000 ασθενείς (ως εσωτερικοί) και 605.000 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία. Αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο μεταμόσχευσης πνεύμονα στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο (μετά το Πίτσμπουργκ). Μέχρι το 2009 είχαν πραγματοποιηθεί 1.000 μεταμοσχεύσεις και πλέον πραγματοποιούνται 100 ετησίως.
Με την Ιατρική Σχολή της Βιέννης στην Αυστρία, συνδέονται 7 Νομπελίστες Ιατρικής.
Σύμφωνα με το Times Higher Bankings, η Ιατρική Σχολή της Βιέννης στην Αυστρία, συγκαταλέγεται στις 15 κορυφαίες στην Ευρώπη και στις 49 κορυφαίες στον κόσμο.
Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Βιέννης στην Αυστρία, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και μοντέρνες, σε έκταση 40.000m2, με 5.343 άτομα προσωπικό, από τους οποίους 1.800 είναι ιατροί, 1.100 ερευνητές και 7.468 σπουδαστές.
Το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 για 660 θέσεις διαγωνίστηκαν 6000 υποψήφιοι.
Το Ερευνητικό Κέντρο του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης στην Αυστρία, με τις εγκαταστάσεις Μαγνητικής τομογραφίας σάρωσης και απεικόνισης, MAGNETOM 7T, συνδυάζει την βασική έρευνα και την ανάπτυξη μεθόδων, με ιδιαίτερη έμφαση στις εφαρμογές νευροεπιστημών,  μυελοσκελετικής έρευνας, ογκολογίας και μεταβολισμού..
  

 

 

 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ –ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ

Ως αρχικό προαπαιτούμενο είναι η ισοδυναμία των Λυκειακών σπουδών-Πανελληνίων με το Αυστριακό Matura καθώς και η γνώση της Γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Β2.

Ακολουθεί το Εισαγωγικό Test (MedAT) που συμπεριλαμβάνει:

IQtest, κατανόηση κειμένων, αξιολόγηση γνώσεων σε Βιολογία, Χημεία, Φυσική και Μαθηματικά.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης δεν έχει δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές.

 

 ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 900-1.300ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ 
Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Αυστρία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση  των επιδόσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.
 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

  • Innsbruck Medical University
  • Karl Landsteiner Private University of Health Sciences
  • Medical Faculty at Johannes Kepler University Linz
  • Medical University of Graz
  • Medical University of Vienna
  • Paracelsus Private Medical University of Salzburg

Το Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία (Univeristat Wien)

Το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Univeristat Wien) στην Αυστρία είναι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο του Γερμανόφωνου κόσμου από το 1635. Φιλοξενεί 92.000 φοιτητές (79.000 προπτυχιακούς και 13.000 μεταπτυχιακούς) σε 179 προγράμματα, με 6.500 μέλη ακαδημαϊκό προσωπικό και 3.000 διοικητικούς.
Κατατάσσεται στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου με 15 Nobel (Ιατρικής, Χημείας, Φυσικής, Οικονομικών, Λογοτεχνίας), με σημαντικό αριθμό διεθνών σπουδαστών.

Σημαντικές διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητας σπούδασαν και δίδαξαν εδώ: Αντόρνο, Μπρούκνερ, Φρόιντ, Ντόπλερ, Εμινέσκου, Κέσλερ, Πόπερ, Β. Ράιχ, Τσβάιχ, Σρέντινγκερ. Εδώ δημιουργήθηκε η Αυστριακή Σχολή των οικονομικών και εδώ διακρίθηκαν καθηγητές- Νομπελίστες στην Ιατρική Σχολή, η οποία είναι πλέον ανεξάρτητη (Ιατρικό Πανεπιστήμιο Βιέννης).

Στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία, λειτουργούν τα εξής προγράμματα σπουδών: Νομικής, Οικονομικών, Βιοεπιστημών, Βιολογίας, Επιχειρήσεων και Στατιστικής, Πληροφορικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Γεωεπιστημών, Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Αστρονομίας, Παιδαγωγικών, Ιστορίας, Φιλολογιών, Κοινωνικών Επιστημών, Θεολογίας, Πολιτισμού, Μετάφρασης και Αθλητισμού.

 Η πόλη της Βιέννης (Wien) στην Αυστρία

Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας με πληθυσμό 2.000.000 κατοίκων, χτισμένη κοντά στον ποταμό Δούναβη, αποτελώντας κόμβο επικοινωνίας ανάμεσα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αποτελώντας παράλληλα το σημαντικότερο λιμάνι του Δούναβη.
Η Βιέννη ιδρύθηκε ως κέλτικος οικισμός το 500 π.Χ. αποτελώντας το 1800 πρωτεύουσα αρχικά στης Αυστριακής Αυτοκρατορίας και στη συνέχεια της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Έχει ιστορική παράδοση ως πολιτιστικό κέντρο, για τις τέχνες, τις επιστήμες και τη μουσική.
Σημαντικός παράγοντας πλούτου και ανάπτυξης για την πόλη αποτελεί: ο τουρισμός, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, που συνδυαζόμενος με τη βιομηχανική δραστηριότητα (μηχανήματα, χημικά προϊόντα, έπιπλα, πορσελάνες, υαλικά) αναδεικνύουν τη Βιέννη οικονομικά, επηρεάζοντας καθοριστικά και την οικονομία της Αυστρίας.
Ο φοιτητής, ο τουρίστας, ο επισκέπτης έχει να δει και να απολαύσει πλήθος αξιοθέατων: την κυκλική λεωφόρο Ringstraβe, με την όπερα, το δημαρχείο, το κοινοβούλιο, Παλάτια, μουσεία, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Karntner Straβe, τα αυτοκρατορικά παλάτια του Hofburg, και του Schonbrunn, τα Μουσεία Ιστορίας, Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την κατοικία του Μπετόβεν και του Φρόιντ, το κενοτάφιο του Μότσαρτ, τα Βιεννέζικα καφέ, τα φημισμένα εστιατόρια με βαυαρική παράδοση μενού, τα υπέροχα βιενέζικα γλυκά, τις αυθεντικές μουσικές εμπειρίες (σε πολλά είδη μουσικής).
Δεν έχουν τυχαία επιλέξει τη Βιέννη ως έδρα τους, μεγάλοι Διεθνείς Οργανισμοί.