Ιατρική στο Βέλγιο – Βρυξέλλες

BRYJELLESΗ Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) στο Βέλγιο, στεγάζεται στον πόλο σπουδών υγείας του Πανεπιστημίου, όπου συνυπάρχει με τη σχολή δημόσιας υγείας, την φαρμακευτική σχολή και τη σχολή των επιστημών της κινητικότητας στο Βέλγιο. Εκτός από την θεματική συγγένεια σπουδών των Ιατρικών σχολών αυτών, γειτονεύουν πλέον και γεωγραφικά, αφού είναι συγκεντρωμένες στην πανεπιστημιούπολη Έρασμος.

 

Η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών στο Βέλγιο, ιδρύθηκε το 1834. Σήμερα παρέχει εκπαίδευση στην ιατρική, την κτηνιατρική, τις βιοιατρικές επιστήμες, την οδοντιατρική καθώς και προγράμματα σπουδών δια βίου εκμάθησης. Υποδέχεται για σπουδές 4.355 φοιτητές, οι οποίοι συνοδεύονται στις σπουδές τους από προσωπικό περίπου 500 ατόμων (εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό).

 

Η ιαρική σχολή των Βρυξελλών στο Βέλγιο, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην πρακτική άσκηση των φοιτητών της, οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από ένα σημαντικό δίκτυο πανεπιστημιακών νοσοκομείων, όχι μόνο στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλο το Βέλγιο. Είναι επίσης δυνατή μέσω erasmus η εκπόνηση πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό.

 

Τέλος, η ιατρική σχολή των Βρυξελλών στο Βέλγιο, έχει αναπτύξει στενές σχέσεις και με τον ερευνητικό τομέα, όπως αποδεικνύεται από τις πολυάριθμες ερευνητικές ομάδες που συνδέονται και συνεργάζονται με την ιατρική σχολή. Μεταξύ άλλων, το εργαστήριο πειραματικής ιατρικής, το ερευνητικό ινστιτούτο για την ανθρώπινη και μοριακή βιολογία, το εργαστήριο ανατομίας, βιομηχανικής και οργανογένεσης, το εργαστήριο παθολογικής ανατομίας, το εργαστήριο της επιγενετικής του καρκίνου, το εργαστήριο γενικής ιστολογίας, νευροανατομίας και νευροπαθολογίας, το εργαστήριο χαρτογράφησης του εγκεφάλου, το εργαστήριο πειραματικής γαστρεντερολογίας, το εργαστήριο πειραματικής νεφρολογίας, το εργαστήριο πειραματικής νευροχειρουργικής, το εργαστήριο πειραματικής νευρολογίας, το εργαστήριο νευροφυσιολογίας, το εργαστήριο μοριακής και κυτταρικής φυσιολογίας, το εργαστήριο παρασιτολογίας, το εργαστήριο φυσιολογίας και φαρμακολογίας, το εργαστήριο κυτταρικής θεραπείας, το κέντρο Βρυξελλών για το διαβήτη, το κέντρο ιατρικής ανοσολογίας.

 

Τρόπος εισαγωγής στην Γαλλόφωνη Ιατρική των Βρυξελλών στο Βέλγιο

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή των Βρυξελλών  στο Βέλγιο, πραγματοποιείται σε 2 φάσεις:

1η φάση: Αναγνωρίσεις Λυκειακών σπουδών με υποβολή φακέλου, μέχρι αρχές Ιουλίου (αξιολόγηση φακέλου)

2η φάση: Εξετάσεις αρχές Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλες. Οι εξετάσεις αφορούν 2 ενότητες:

1η ενότητα: Βιολογία, Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά

2η ενότητα: Κατανόηση εννοιών, ικανότητα συλλογισμού, κριτική σκέψη και ανάλυση, ηθική και δεοντολογία.

Οι Ευρωπαίοι (μη Βέλγοι) φοιτητές καταλαμβάνουν το 30% των θέσεων εισαγωγής.

Αναλαμβάνουμε: υποβολές αιτήσεων, διαμόρφωση φακέλου, μαθήματα προετοιμασίας και για τις 2 ενότητες εξέτασης και συνοδεία για εξετάσεις και εγκατάσταση στη χώρα.

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στο Βέλγιο, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Βρυξελλών στο Βέλγιο

Τα δίδακτρα των Ιατρικών Σχολών στα Πανεπιστήμια Ιατρικής στο Βέλγιο είναι 840 ευρώ ανά έτος (Fees εγγραφής).

 

Το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο

Ιατρική στο Βέλγιο στις Βρυξέλλες στο Universite Libre de Bruxelles (ULB) που ιδρύθηκε το 1834 και είναι από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του Βελγίου με 25.000 φοιτητές (το 32% είναι διεθνείς φοιτητές), ερευνητικού προσανατολισμού ανοικτό στην Ευρώπη και στον κόσμο, με 3 Campus (Solbosch, Plaine και Erasmus).

Το Πανεπιστήμιο YLB των Βρυξελλών στο Βέλγιο, έχει βραβεία Nobel στην Ιατρική- φυσιολογία (Jules Bordet), στη Χημεία (Ilya Prigogine), στην Ιατρική (Albert Claude), στη Φυσική (Francois Englert) αλλά και δεκάδες προσωπικότητες των επιστημών που έχουν διεθνείς βραβεύσεις στην επιστημονική έρευνα.

Από το Πανεπιστήμιο ULB των Βρυξελλών στο Βέλγιο έχουν αποφοιτήσει ευρωπαϊκές και διεθνείς προσωπικότητες των επιστημών, της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών, των επιχειρήσεων.

Το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB) στο Βέλγιο διαθέτει 12 σχολές Faculties: Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Επιστημών Μηχανών, Δημόσιας Υγείας, Βιοτεχνολογίας, Πολυτεχνικής, Θετικών Επιστημών, Αρχιτεκτονικής, Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης, Business, Νομικής και Εγκληματολογίας, Γραμμάτων, Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Επιστημών.

 

Η πόλη των Βρυξελλών

Η πόλη των Βρυξελλών (Ολλανδικά Brussel, γαλλικά Bruxelles), είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της διοικητικό κέντρο της Ε.Ε. , με ιστορικό πυρήνα 150.000 κατοίκων και στη μητροπολιτική περιφέρεια 1.800.000 κατοίκων (19 δήμοι).

Η ιστορία των Βρυξελλών μετρά 1000 χρόνια ζωής, μια πορεία πάντα δεμένη με την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά και η οικονομία της σήμερα (υπηρεσίες) βασίζεται στην ύπαρξη 2 κεντρικών οργάνων της Ε.Ε. στην πόλη (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Συμβούλιο της Ε.Ε.) καθώς επίσης το ΝΑΤΟ και η Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση (W.E.U.).

Το συγκοινωνιακό δίκτυο των Βρυξελλών είναι εξαιρετικό: το Διεθνές Αεροδρόμιο, το λιμάνι και στο κανάλι Βρυξέλλες- Σκάλδη, 3 κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς (ο νότιος σταθμός εξυπηρετεί ταχείες συνδέσεις για το Λονδίνο, με το Eurostar, μέσω της σήραγγας της Μάχης, με το Άμστερνταμ, το Παρίσι, την Κολωνία και τη Φρανκφούρτη), το μετρό, το τραμ και εκτεταμένο πυκνό δίκτυο λεωφορείων. 

Στις Βρυξέλλες υπάρχουν αρκετά πανεπιστήμια: Universite Libre de Bruxelles- γαλλόφωνο 20.000 φοιτητών με 3 campus- το Vrije Universiteit Brussel –ολλανδόφωνο με 10.000 φοιτητές, το Faculte Universitaires Saint- Louis Με 2.000 φοιτητές, το Hogeschool – Universiteit Brussel με 10.000 φοιτητές και 2 Δραματικές Σχολές.

Οι Βρυξέλλες διαθέτουν αξιόλογα αξιοθέατα: τη μεσαιωνική πλατεία Γκραν Πλας (από τον 15ο αιώνα, μνημείο UNESCO), τον καθεδρικό ναό, τα 2 βασιλικά ανάκτορα, την κατασκευή Ατόμιουμ, το Μάνεκεν Πις (σύμβολο της πόλης), το πάρκο Σικαντεναίρ, το Χρηματιστήριο, τα κτίρια της Ε.Ε. και δεκάδες κτίρια σε ρυθμό Αρ Νουβό, που έχουν ανακηρυχθεί ως παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO.

Η Βρυξέλλες είναι μία πόλη που ‘’μυρίζει’’ σοκολάτα, απονέει ηρεμία, με υπέροχο φαγητό, ποτά, shopping, νυχτερινή ζωή, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, δεκάδες υπέροχα ζυθοποιεία, απλότητα, χρώματα και φωτισμένα κτίρια, το χαμόγελο των κατοίκων της αλλά και την κατά βάση ‘’χειμωνιάτικη’’ ατμόσφαιρα με λιγοστό ήλιο.