Ιατρική στο Βέλγιο – Λουβαίν

LOUVAINΗ Ιατρική σχολή στο Βέλγιο, του καθολικού πανεπιστημίου του Λουβαίν (UCLouvain), ανήκει στο τμήμα ιατρικής και οδοντιατρικής του πανεπιστημίου. Επίσης, το τμήμα έχει και ένα ακαδημαϊκό κέντρο γενικής ιατρικής. To προσωπικό της Ιατρικής σχολής Λουβαίν (Lauvain) στο Βέλγιο είναι περίπου 500 ατόμων (εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό). Εκτός από το κύκλο ιατρικών σπουδών και ειδίκευσης, η ιατρική σχολή του Λουβαίν στο Βέλγιο, προτείνει και κύκλους σπουδών δια βίου εκμάθησης.

Στο πανεπιστήμιο Ιατρικής του Λουβαίν (Louvain) στο Βέλγιο, η έρευνα είναι οργανωμένη σε 5 μεγάλα πολυεπιστημονικά ινστιτούτα: το ινστιτούτο του Duve (βιοιατρική έρευνα και έρευνα για τον καρκίνο), το ινστιτούτο πειραματικής και κλινικής έρευνας (IREC), το ινστιτούτο έρευνας για την υγεία και την κοινωνία (IRSS), το ινστιτούτο των νευροεπιστημών (IΟNS) και το drug research ινστιτούτο του Λουβαίν (LDRI).

Τρόπος εισαγωγής στην Γαλλόφωνη Ιατρική του Λουβαίν στο Βέλγιο

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Λουβαίν  στο Βέλγιο, πραγματοποιείται σε 2 φάσεις:

1η φάση: Αναγνωρίσεις Λυκειακών σπουδών με υποβολή φακέλου, μέχρι αρχές Ιουλίου (αξιολόγηση φακέλου)

2η φάση: Εξετάσεις αρχές Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλες. Οι εξετάσεις αφορούν 2 ενότητες:

1η ενότητα: Βιολογία, Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά

2η ενότητα: Κατανόηση εννοιών, ικανότητα συλλογισμού, κριτική σκέψη και ανάλυση, ηθική και δεοντολογία.

Οι Ευρωπαίοι (μη Βέλγοι) φοιτητές καταλαμβάνουν το 30% των θέσεων εισαγωγής.

Αναλαμβάνουμε: υποβολές αιτήσεων, διαμόρφωση φακέλου, μαθήματα προετοιμασίας και για τις 2 ενότητες εξέτασης και συνοδεία για εξετάσεις και εγκατάσταση στη χώρα.

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στο Βέλγιο, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου του Λουβαίν  στο Βέλγιο

Τα δίδακτρα των Ιατρικών Σχολών στα Πανεπιστήμια Ιατρικής στο Βέλγιο είναι 840 ευρώ ανά έτος (Fees εγγραφής).

Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο

Ιατρική στο Βέλγιο, στο Πανεπιστήμιο της  Λουβέν (Universite Catholique de Louvain, Faculte de Medicine)που είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο του Βελγίου και ιδρύθηκε το 1425. Το 1968 το Ολλανδικό τμήμα του Πανεπιστημίου (Katholieke Universiteit Leuven) παρέμεινε στη Leuven, ενώ το γαλλόφωνο μεταφέρθηκε σε Πανεπιστημιούπολη στην πόλη, Louvain – le – Neuve 20 km Ν.Α. των Βρυξελλών στην περιοχή που επίσημη γλώσσα είναι τα Γαλλικά. Ο διαχωρισμός και η αυτονομία του 2ου  Πανεπιστημίου έγινε το 1971.

Το Πανεπιστήμιο Catholique de Louvain στο Βέλγιο, φιλοξενεί 13.000 φοιτητές από 127 εθνικότητες με συνολικό προσωπικό 1.300 άτομα.

Το Πανεπιστήμιο KUL στο Βέλγιο δομείται σε 3 group σπουδών με τα αντίστοιχα faculties ως εξής:

  • Biomedical Sciences Group

Faculties: Medicine, Pharmaceutical Sciences, Kinesiology and Rehabitation Sciences.

  • Science Engineering and Technology Group

Faculties: Architecture, Science, Engineering Technology.

  • Humanities and Social Sciences Group

Faculties: Theology and Religious Studies, Canon Law, Philosophy, Law, Economics, and Business, Social Sciences, Arts, Psychology and Educational Sciences.

Η πόλη Louvain –la – Neuve στο Βέλγιο

Το Louvain –la Neuve (Λουβέν) ανήκει στο Βελγικό Δήμο Ottignies –Louvain –la –Neure στην περιφέρεια της Βαλωνίας. Κτίσθηκε – νέα πόλη- στις αρχές της δεκαετίας του 70, ως ανάγκη της εγκατάστασης του Γαλλόφωνου τμήματος του Universite Catholique de Louvain που αποκόπηκε από τη Φλαμανδική περιοχή για να εγκατασταθεί στη Βαλωνία. Δηλαδή η πόλη είναι η κύρια έδρα των Πανεπιστημίων με πληθυσμό (μεικτό) 30.000, καθώς το 1973 ζούσαν εκεί μόνο 676 άνθρωποι και το 1981 έγιναν 10.477.

Σήμερα είναι η πόλη σε πλήρη ανάπτυξη διαθέτοντας επιστημονικό πάρκο και πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και το ένα νέο πολεοδομικό σχέδιο να διαδέχεται το άλλο, με τελευταία στάδια (2001) ενός συνεδριακού κέντρου, εκθεσιακού χώρου, εμπορικού κέντρου, εμπορικών δρόμων, Μουσείου, μνημείων- γλυπτών.

Η πόλη έχει σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της και κοντά της εθνικής οδούς, προσδίδοντάς της γρήγορη πρόσβαση στις Βρυξέλλες και στο υπόλοιπο Βέλγιο.

Οι δραστηριότητες της πόλης συνενώνονται με τις φοιτητικές δραστηριότητες (φεστιβάλ, εκδηλώσεις, στη νυχτερινή ζωή) έτσι ώστε κανείς να μην πλήττει.