Ιατρική στη Βουλγαρία- Βάρνα

Ιατρική στη Βουλγαρία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βάρνα

Medical University of Varna – Faculty of Medicine

 

2Ιατρική στη Βάρνα στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βάρνα στη Βουλγαρία (Varna Medical University – Prof. Dr. Paraskev Stroyanov) που έχει ως αποστολή να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας σε υψηλά ειδικευμένο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, σύμφωνα με τις εθνικές στρατηγικές της υγειονομικής περίθαλψης, βασισμένη στα διεθνή πρότυπα, αναπτύσσοντας παράλληλα βασική και εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα, βασισμένη στις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βάρνα, της Βουλγαρίας, κατά την εκτέλεση της ακαδημαϊκής του αποστολής, καθοδηγείται από τις θεμελιώδεις αξίες, της διασφάλισης σταθερού περιβάλλοντος μάθησης και πρακτικής, της προσβασιμότητας φοιτητών και του επιστημονικού-διδακτικού προσωπικού, της ισότητας των ευκαιριών, για την ανάπτυξη και το σεβασμό των ακαδημαϊκών παραδόσεων.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βάρνα στη Βουλγαρία

(Αγγλόφωνο Τμήμα)

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή της Βάρνας στη Βουλγαρία απαιτείται η συμμετοχή σε Τεστ αξιολόγησης (Γλώσσα, Βιολογία, Χημεία)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ !!!
Προετοιμάζουμε με ταχύρρυθμα προγράμματα τους φοιτητές μας και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την εισαγωγή τους στο Α’ έτος.

Δίδακτρα Ιατρικής Σχολής στη Βάρνα- Βουλγαρία

Τα δίδακτρα της Ιατρικής Σχολής της Βάρνα στη Βουλγαρία είναι 8.000 ευρώ ανά έτος.

Κόστος Ζωής στη Βάρνα- Βουλγαρία

Ιατρική στη Βάρνα στη Βουλγαρία όπου το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 450-550 ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

 

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Βουλγαρία – Bulgaria

 

  • Medical University Pleven – Faculty of Medicine 
  • Medical University of Plovdiv 
  • Medical University of Sofia –St. Kliment Ohridski”- Faculty of Medicine
  • Medical University of Varna – Faculty of Medicine
  • Sofia University – Faculty of Medicine
  • Trakia University of Stara Zagora – Faculty of Medicine

 

Πανεπιστήμιο Ιατρικπής στη Βάρνα- Βουλγαρία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βάρνα στη Βουλγαρία ιδρύθηκε μόλις το 1961 (1η Οκτωβρίου) μέσα από μια πορεία συνεχούς ακαδημαϊκής προσπάθειας, σήμερα αγκαλιάζει 4.500 φοιτητές αποφοίτους και διδακτορικούς φοιτητές από 34 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η δομή της Ιατρικής Σχολής στη Βάρνα στη Βουλγαρία ενισχύεται και ολοκληρώνεται περιλαμβάνοντας προγράμματα: Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Δημόσιας Υγείας, Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Νοσηλευτικής, Τεχνικών Βοηθών οδοντιατρικής, Βοηθούς φαρμακοποιού, Νοσηλευτικής διαχείρισης, Μαιών, Ιατρικών Εργαστηρίων, Επιθεωρητών Υγείας, Κοινωνικών Λειτουργών……

Σύγχρονες υποδομές υποστηρίζουν το εκπαιδευτικό έργο της Ιατρικής Σχολής της Βάρνα στη Βουλγαρία: ξενώνες φοιτητών 700 θέσεων, κυλικεία, χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.

Είναι ενταγμένο σε προγράμματα πανευρωπαϊκά, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grudtvig, βοηθώντας τη διεθνοποίηση και διάχυση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας στη Βουλγαρία έχει διαπίστευση για διδακτορικές σπουδές, σε 56 Ιατρικά πεδία.

Το 2002 το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βάρνας στη Βουλγαρία, κέρδισε  το «Διεθνές Βραβείο Ποιότητας» στην Πόλη του Μεξικού.

Το 2004 στο Maastricht εγκρίθηκε ως πλήρες μέλος σε μια από τις εκλεκτές Διεθνείς Ενώσεις, την European University Association.

Το 2007 δημιουργήθηκε το Εργαστήριο Γονιδιωματικής, το 2008 ένας νέος τομέας – της θαλάσσιας ιατρικής – εντάχθηκε στη διδασκαλία της  ιατρικής σχολής.

4Η εκπαίδευση στις κλινικές ιατρικές ειδικότητες πραγματοποιείται στις 5 εγκαταστάσεις των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων στη Βάρνα στη Βουλγαρία, 1696 νοσοκομειακών κλινών, με σύγχρονες υψηλής τεχνολογίας διαγνωστικές μονάδες, πλήρως εξοπλισμένες (κάμερα γάμα, μαγνητική τομογραφία, PET CT με κύκλοτρο διπλής πηγής), ενισχύοντας τη διαθεσιμότητα των ιατρικών υπηρεσιών και την εφαρμογή προηγμένων διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βάρνα στη Βουλγαρία συνδυάζει άριστα τα κλασσικά μοντέλα εκπαίδευσης με τις σύγχρονες τεχνολογίες.  Ενδεικτικά αναφέρουμε: το τμήμα Ανατομίας Ιστολογίας και Εμβρυολογίας έχει στη διάθεσή του μία από τις πλουσιότερες συλλογές της χώρας – προσπάθεια πλέον των 50 χρόνων – που συμπεριλαμβάνει 422 οστά και παρασκευάσματα οργάνων, ανεκτίμητη πηγή των φοιτητών.

Γιατί Σπουδές στη Βάρνα- Βουλγαρία

Σπουδές ιατρικής στη Βάρνα, στη Βουλγαρία για όλα όσα έχουμε ήδη αναφέρει αλλά και επιπλέον:

-Σπουδές Ιατρικής στη Βάρνα σε ένα από τα πιο έγκριτα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας, με εκπαίδευση Ευρωπαϊκού Επιπέδου.

-Σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βάρνας στη Βουλγαρία  γιατί είναι το πρώτο που εισήγαγε το μοντέλο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Διοίκηση Ποιότητας (EFQM) για την Επιχειρησιακή Αριστεία, το 2008.

-Σπουδές Ιατρικής στη Βάρνα που είναι το διαβατήριο για επαγγελματική ανάπτυξη σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. που αναγνωρίζουν την ποιότητά της.

-Σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βάρνας στη Βουλγαρία σε ένα περιβάλλον με σύγχρονο όραμα για το μέλλον, βασισμένο στα γερά θεμέλια της παράδοσης.

-Σπουδές Ιατρικής στη Βάρνα της Βουλγαρίας , αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τα υψηλά προσόντα των ακαδημαϊκών του, με διεθνή αναγνώριση και κύρος, σε διεθνής επιστημονικές συναντήσεις και συνέδρια.

-Σπουδές Ιατρικής στη Βάρνα στη Βουλγαρία, όπου είσαι ο εαυτός σου, αναπτύσσεις και βελτιώνεις δυναμικά τις δεξιότητές και τα ταλέντα σου, για να μαθαίνεις πολλά, μέσα από την ευχαρίστηση και ικανοποίησή σου.

 

Γνωριμία με τη Βάρνα-Βουλγαρία 

BARNAΣπουδές στη Βουλγαρία στη Βάρνα, που είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο.  Με πληθυσμό 360.000 κατοίκων, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και η ενδέκατη στη Βαλκάνια.

Σπουδές στη Βουλγαρία στη Βάρνα που είναι σπουδαίο πανεπιστημιακό, επιχειρηματικό κέντρο, έδρα του Βουλγαρικού Ναυτικού και της εμπορικής ναυτιλίας.

Αποτελεί σημαντικό οικονομικό κέντρο της Βουλγαρίας αλλά και της Μαύρης Θάλασσας.

Σπουδές στη Βάρνα της Βουλγαρίας γιατί συνδυάζει ευνοϊκό περιβάλλον για την καλλιέργεια της γνώσης παράλληλα με μια νεανική, ήσυχη και ελκυστική ατμόσφαιρα.

Σπουδές στη Βουλγαρία – Βάρνα, γιατί έχει σημαντική ανάπτυξη στο εμπόριο, τις μεταφορές, την τεχνολογία, τη ναυπηγική, τον τουρισμό, τον τομέα των σύγχρονων υπηρεσιών.

Δημοσκοπήσεις φέρνουν τη Βάρνα στη Βουλγαρία ως ιδανική πόλη για κατοικία.

Στην πόλη αυτή της Βουλγαρίας, εντυπωσιακοί πεζόδρομοι, θαυμάσιες παραλίες γνωστές ως «θαλάσσια λουτρά», πισίνες, δημόσια λουτρά, σύγχρονες μαρίνες, πάρκα, βοτανικοί κήποι, βραχώδεις σχηματισμοί, εμπορικό κέντρο, συγκρότημα κινηματογράφων, αλυσίδες καταστημάτων, ψαραγορά, λαϊκή αγορά, υποδέχονται φιλόξενα και εξυπηρετούν όλα τα γούστα των κατοίκων και των επισκεπτών.

BARNA 1Προϊστορικοί οικισμοί, πρωτοχριστιανικά κτίρια, Βυζαντινά κτίσματα, εκκλησίες, Οθωμανικά στοιχεία, ανακαινισμένες Αρ Νουβώ και Αρ Ντεκό κατασκευές, λειτουργικές μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, κομψά αρχοντικά, μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία, αλλά και το στοιχείο του πρασίνου με έντονη παρουσία, συνιστούν το σύγχρονο μωσαϊκό της αρχιτεκτονικής της πόλης της Βουλγαρίας.

Σπουδές Ιατρικής στη Βάρνα, που είναι γνωστή ως «Θαλάσσια Πρωτεύουσα» ή «Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας.

Σπουδές στη Βάρνα,στη Βουλγαρία που συνδυάζει τις ανέσεις και επιλογές μιας Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης σε συνδυασμό με την ευχάριστη και χαλαρή διάθεση μιας ήσυχης, ήρεμης και ασφαλούς μικρής περιφερειακής πόλης, με εναλλακτικό, νεανικό, φοιτητικό, πρόσωπο.

BARNA 3