Ιατρική στη Βουλγαρία – Κλήμεντ Οχρίσκυ, Σόφια

Ιατρική στη Βουλγαρία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βουλγαρία στο Sofia University  “St. Kliment Ohridski”. Σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας “St. Kliment Ohridski” που ιδρύθηκε το 1917 με απόφαση του Κοινοβουλίου και έγκριση του Τσάρου Φερδινάρδου.
Το 1950 με απόφαση του προεδρείου της Λαϊκής Συνέλευσης αποσπάται από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας στην Βουλγαρία και αντικαθίσταται από την Ιατρική Ακαδημία Valko Chervenkov. Με απόφαση του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου (12 Μαΐου 1995) η Ιατρική Ακαδημία μετατρέπεται σε Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας.
Στις 25 Ιουνίου 2003 το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου της Σόφιας “St. Kliment Ohridski”, αποφασίζει ότι η Ιατρική Σχολή επανεντάσσεται στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, Σχολή Ιατρικής. Αντλώντας εμπειρίες και τεχνογνωσία από το 1888 που είναι και η ημερομηνία γέννησης της Βουλγαρικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αλλά και από ένα σύνολο Ακαδημαϊκών της που ήταν καθηγητές φημισμένων Ιατρικών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (Βιέννη, Γαλλία, Μόναχο, Μόσχα, Βουϊσμπρουργκ) αποτέλεσε το λίκνο για την ορθή Ιατρική Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στη Βουλγαρία.Ιατρική στη Βουλγαρία στην  Ιατρική Σχολή  του “St. Kliment Ohridski”, που αποτελεί σταθερή εθνική αναφορά αλλά και ισότιμος εταίρος σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς συνεργασίες.

 

Προϋποθέσεις εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή του Κλίμεντ στη Βουλγαρία

Ιατρική στη Βουλγαρία που η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Κλήμεντ, που η εισαγωγή   προϋποθέτει εξετάσεις στη Βιολογία και στην Χημεία (η εξέταση είναι στην αγγλική γλώσσα).

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Προετοιμάζουμε με ταχύρρυθμα προγράμματα τους φοιτητές μας και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την εισαγωγή τους στο Α’ έτος.

Δίδακτρα Ιατρικής Σχολή στη Σόφια στο Κλήμεντ, στη Βουλγαρία

Η Ιατρική Σχολή στο Κλήμεντ στη Βουλγαρία που πλέον με απόφαση του Πανεπιστημίου (Ιούνιος 2016)  έχει δίδακτρα 7.700 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.(διάρκεια 6 έτη) και καταβάλλονται σε 2 δόσεις. (Οκτώβριο – Φεβρουάριο)

Ιατρική στη Βουλγαρία- Κόστος Ζωής 

Ιατρική στη Βουλγαρία, όπου το μηνιαίο κόστος ζωής να είναι 550-650 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Βουλγαρία- Bulgaria

 

  • Medical University Pleven – Faculty of Medicine 
  • Medical University of Plovdiv 
  • Medical University of Sofia –St. Kliment Ohridski”- Faculty of Medicine
  • Medical University of Varna – Faculty of Medicine
  • Sofia University – Faculty of Medicine
  • Trakia University of Stara Zagora – Faculty of Medicine

 

Σπουδές Ιατρικής στο “ST. KLIMENT OHRIDSKI” – Σήμερα- Βουλγαρία

Από την ίδρυση του στηρίχθηκε σε ανεξάρτητες υποδομές (νοσοκομεία – κτίρια) γεγονός που ισχύει και σήμερα.
Ιατρική στη Βουλγαρία με σύγχρονα αμφιθέατρα, εργαστήρια και  εγκαταστάσεις Βιολογίας, Φυσικής, Χημείας και Φαρμακευτικής, να στηρίζουν το παραγόμενο ακαδημαϊκό έργο.

Οι ιατρικές ειδικότητες διδάσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Lorenetz και την Στρατιωτική Ακαδημία της Βουλγαρίας.
Τα ακαδημαϊκά προγράμματα είναι πιστοποιημένα σε Εθνικό επίπεδο και προσαρμοσμένα στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 93/16/Ε.Κ. από τις 5 Απριλίου 1993.

Ιατρική στη Βουλγαρία στην  Ιατρική Σχολή του “St. Kliment Ohridski”με τα προγράμματα ιατρικής να έχουν διαπίστευση από τον εθνικό Οργανισμό Αξιολόγησης και Πιστοποίησης.
Το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της Σχολής ενέκρινε Ιατρικό Πρόγραμμα στην Αγγλική Γλώσσα στις 11 Ιουλίου 2012. Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει ζωή 30 χρόνων, διαθέτει 6.330 ιατρικά βιβλία.
Η Ιατρική Σχολή του “St. Kliment Ohridski”, στη Βουλγαρία, ενεργοποιείται σε ερευνητικές και διεπιστημονικές έρευνες και μελέτες, προσανατολισμένες στην Ιατρική πρακτική.Σημαντικό μέρος από αυτές, διεξάγονται σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού (Η.Π.Α., Ιαπωνία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, κ.λ.π.).
Οι διδάσκοντες της ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο “St. Kliment Ohridski”, στη Βουλγαρία έχουν δημοσιεύσει 159 εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν συμμετάσχει σε 109 διεθνή Συνέδρια τα τελευταία 5 χρόνια. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω από 20 έργα που χρηματοδοτούνται από διεθνή ταμεία.

Παράλληλα υπάρχουν γόνιμες συνεργασίες με σεβαστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γερμανία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ιαπωνία), που συμπληρώνονται με προγράμματα ανταλλαγών καθηγητών και φοιτητών στα πλαίσια των προγραμμάτων Erasmus, Erasmus Mundus, Leonardo.

 

Γνωριμία με την πόλη της Σόφιας- Βουλγαρία 

sofia_pan (1)Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με 1.100.000 κατοίκους, με στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου και με ιστορία που καλύπτει 2.400 χρόνια.

Βρίσκεται σε κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, με τρεις ορεινές διαβάσεις, βασικούς δρόμους από την αρχαιότητα, διασχιζόμενη από 3 ποταμάκια, τεχνητές λίμνες, φράγματα, αλλά και πολλές υδάτινες ιαματικές πηγές.

Η Σόφια συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με την Κεντρική Ευρώπη, με τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Είναι πόλη πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, με δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, Χριστιανικής, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Νέο-κλασσικής, Νέο-μπαρόκ, Νέο-ροκοκό, Νέο-αναγέννησης, Βιεννέζικης και Ανατολικής Φιλοσοφίας.

Σήμερα βιώνει την κατασκευή επιχειρηματικών περιοχών και συνοικιών με ουρανοξύστες γυάλινων προσόψεων αλλά και περιοχές κατοικιών για μεγαλοαστικά στρώματα, σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση.

Σπουδές στη Σόφια, σε μια πόλη με εκτεταμένες πράσινες ζώνες, με 4 κύρια πάρκα, αλλά και πολλά μικρότερα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος, ο Κήπος των Γιατρών, κ.λ.π., αλλά και τον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στα Βαλκάνια, το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα.

Θέατρα, Όπερα, Μπαλέτο, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Μουσεία Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Πολιτιστικά Ιδρύματα Κινηματογράφοι, κατακλύζονται από νεανικούς επισκέπτες.  Οι Μουσειακές συλλογές της Σόφιας, υποδέχονται του φοιτητές των κλασσικών σπουδών για εργασίες και μελέτες.

Τα αξιοθέατα της Σόφιας ξεκουράζουν φοιτητές και νέους από το απαιτητικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Σπουδές στη Σόφια, που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της Βουλγαρίας με όλη την Ευρώπη (αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό), αλλά και εσωτερικό δίκτυο με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό.

Στυλάτα καταστήματα, café και εστιατόρια, ξενώνες νεότητας, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γαστριμαργικά στέκια για όλες τις αναζητήσεις, υπαίθρια παγοδρόμια, αυτοσχέδιες παραστάσεις δρόμου, νυχτερινή διασκέδαση, όλα σφύζουν από νεανικό παλμό και ζωή.