Ιατρική στη Βουλγαρία- Σόφια

 

sofia_pan (4)

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Ιατρική στη Βουλγαρία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια (Medical University of Sofia – Bulgaria) Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια, στην Βουλγαρία, είναι η αρχαιότερη Ιατρική Σχολή στη Βουλγαρία, με έτος ίδρυσης το 1917, με ακαδημαϊκή παράδοση ενός αιώνα σπουδών.

Σπουδές Ιατρικής στη Βουλγαρία στην Ιατρική Σχολή της Σόφια στο  Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια στη Βουλγαρία, που έχει μοναδική και κυρίαρχη θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα της Βουλγαρίας. Με ακαδημαϊκό προσωπικό σπουδών διεθνώς γνωστό και καταξιωμένο και Ιατρικό περιοδικό (Premedicus) που εκδόθηκε το 1925 (από τα πρώτα περιοδικά για φοιτητές ιατρικής στον κόσμο) και την πρώτη εξειδικευμένη Ιατρική επιστημονική ένωση Δερματολογίας το 1923.

Η σχολή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας στην Βουλγαρία, διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο σπουδών και διδασκαλίας, την κατάρτιση και τα επιτεύγματα στην έρευνα, την υγειονομική περίθαλψη και τις δημόσιες δραστηριότητες που ενσωματώνονται στις σπουδές με καινοτομικό τρόπο ανταποκρινόμενα στο δημόσιο συμφέρον. Σπουδές Ιατρικής στη Σόφια της Βουλγαρίας που εκπαιδεύεστε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, με την ποιότητα ως καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφια στη Βουλγαρία (Αγγλόφωνο τμήμα)

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή της Σόφιας  στη Βουλγαρία απαιτείται η συμμετοχή σε Τεστ αξιολόγησης (Γλώσσα, Βιολογία, Χημεία) σε δύο χρονικές περιόδους (Αύγουστο και Σεπτέμβριο).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ !!!

Προετοιμάζουμε με ταχύρρυθμα προγράμματα τους φοιτητές μας και ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την εισαγωγή τους στο Α’ έτος.

Δίδακτρα Ιατρικής Σχολής Σόφια, στη Βουλγαρία

Τα δίδακτρα στην Ιατρική Σχολή της Σόφια στη Βουλγαρία είναι 9.000 ευρώ ανά έτος.

Κόστος ζωής στη Σόφια- Βουλγαρία

Σπουδές Ιατρικής στη Σόφια-Βουλγαρία όπου το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 650-850 ευρώ. (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα)

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Βουλγαρία – Bulgaria

 

  • Medical University Pleven – Faculty of Medicine 
  • Medical University of Plovdiv 
  • Medical University of Sofia –St. Kliment Ohridski”- Faculty of Medicine
  • Medical University of Varna – Faculty of Medicine
  • Sofia University – Faculty of Medicine
  • Trakia University of Stara Zagora – Faculty of Medicine

Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια-Βουλγαρία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια, είναι η αρχαιότερη Ιατρική Σχολή στη Βουλγαρία, με έτος ίδρυσης το 1917, με ακαδημαϊκή παράδοση ενός αιώνα.Με ακαδημαϊκό προσωπικό διεθνώς γνωστό και καταξιωμένο και Ιατρικό περιοδικό (Premedicus) που εκδόθηκε το 1925 (από τα πρώτα περιοδικά για φοιτητές ιατρικής στον κόσμο) και την πρώτη εξειδικευμένη επιστημονική ένωση Δερματολογίας το 1923.

Από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σόφια, στη Βουλγαρία έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 60.000 γιατροί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 4.600 αλλοδαποί.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6.155 φοιτητές (1.600 διεθνείς φοιτητές από 52 χώρες).

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Σόφια της Βουλγαρίας έχει αναγνωρισθεί διεθνώς για τα ιατρικά επιτεύγματα: καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, χειρουργική οφθαλμολογία, διάγνωση ασθενειών, προγράμματα πρόληψης για καρδιοαγγειακά και κληρονομικές ασθένειες.

Υποστηρίζει τα προγράμματα Socrates και Erasmus που αφορούν διεθνείς ανταλλαγές σπουδαστών. Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο στη Σόφια της Βουλγαρίας έχει υιοθετήσει το ECTS (European Credits Transfer System) από το έτος 2001.

Με κεντρική βιβλιοθήκη από το 1919, είναι από τις αρχαιότερες και πλουσιότερες βιβλιοθήκες για Ιατρική βιβλιοθήκη στη Βουλγαρία, με 500.422 τόμους ιατρικής βιβλιογραφίας (με 900 τόμους νέους) και 445 περιοδικά, με 2 αίθουσες ανάγνωσης,  ηλεκτρονικών υπολογιστών και αντιγραφικά.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία διαθέτει δωρεάν πρόσβαση σε Ιατρική βάση δεδομένων (Medline, Springerlink Proquest, LWW και περιοδικά).

 

sofia_pan (1)

Η Πόλη της Σόφια -Βουλγαρία

Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με 1.100.000 κατοίκους, με στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου και με ιστορία που καλύπτει 2.400 χρόνια.

Η πόλη αυτή της Βουλγαρίας βρίσκεται σε κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, με τρεις ορεινές διαβάσεις, βασικούς δρόμους από την αρχαιότητα, διασχιζόμενη από 3 ποταμάκια, τεχνητές λίμνες, φράγματα, αλλά και πολλές υδάτινες ιαματικές πηγές.
Η Σόφια  της Βουλγαρίας συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με την Κεντρική Ευρώπη, με τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Είναι πόλη πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, με δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, Χριστιανικής, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Νέο-κλασσικής, Νέο-μπαρόκ, Νέο-ροκοκό, Νέο-αναγέννησης, Βιεννέζικης και Ανατολικής Φιλοσοφίας.

Σήμερα η Σόφια στη Βουλγαρία βιώνει την κατασκευή επιχειρηματικών περιοχών και συνοικιών με ουρανοξύστες γυάλινων προσόψεων αλλά και περιοχές κατοικιών για μεγαλοαστικά στρώματα, σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση.
Σπουδές στη Σόφια, στη Βουλγαρία, σε μια πόλη με εκτεταμένες πράσινες ζώνες, με 4 κύρια πάρκα, αλλά και πολλά μικρότερα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος, ο Κήπος των Γιατρών, κ.λ.π., αλλά και τον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στα Βαλκάνια, το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα.

Θέατρα, Όπερα, Μπαλέτο, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Μουσεία Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Πολιτιστικά Ιδρύματα Κινηματογράφοι, κατακλύζονται από νεανικούς επισκέπτες.  Οι Μουσειακές συλλογές της Σόφιας, υποδέχονται του φοιτητές των κλασσικών σπουδών για εργασίες και μελέτες.

Τα αξιοθέατα της Σόφιας της Βουλγαρίας ξεκουράζουν φοιτητές και νέους από το απαιτητικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
Σπουδές στη Σόφια, στη Βουλγαρία που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της Βουλγαρίας με όλη την Ευρώπη (αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό), αλλά και εσωτερικό δίκτυο με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό.

Στην πόλη αυτή της Βουλγαρίας στυλάτα καταστήματα, café και εστιατόρια, ξενώνες νεότητας, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γαστριμαργικά στέκια για όλες τις αναζητήσεις, υπαίθρια παγοδρόμια, αυτοσχέδιες παραστάσεις δρόμου, νυχτερινή διασκέδαση, όλα σφύζουν από νεανικό παλμό και ζωή.