Ιατρική Βόρεια Ιρλανδία – Belfast

PrintΤο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Μπέλφαστ, στην Β.Ιρλανδία, Queen’s University Belfast, είναι το δεύτερο Πανεπιστήμιο στην Ιρλανδία και το ένατο παλαιότερο στο H.B. , με την ίδρυσή του και καθιέρωση ως Κολέγιο τα 1845. Η Ιατρική Σχολή του Queen’s University Belfast,στην  Β.Ιρλανδία, εκπαιδεύει σε Πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, κάθε χρόνο 1.000 επαγγελματίες στην υγεία (250 γιατρούς, 50 οδοντιάτρους, 130 φαρμακοποιούς, 450 νοσηλευτές, 90 κοινωνικούς λειτουργούς).

 

Απαιτήσεις εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Qween’s at Belfast

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test-

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

2Ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

  1. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test- UKcat
  2. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Γ.Υποβολή Personal  Statement.

 

Γλωσσική επάρκεια

 

  • IELTS: 7.5 ή ανώτερο με 7.0 κατ’ ελάχιστο στο προφορικό κομμάτι και 6.5 στην ανάγνωση και τη γραπτή εξέταση ή
  • Internet Based TOEFL (ibT): 105 συνολικός βαθμός με 24 στην ακρόαση, 21 στην ανάγνωση, 23 στην ομιλία και 23 στη γραπτή εξέταση.
  • Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.
  • Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ιρλανδία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.
  • Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα και κόστος ζωής

 

Τα δίδακτρα ανά έτος σπουδών διαμορφώνονται στις 9250 λίρες Αγγλίας για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους σπουδαστές. Το ποσό αυτό είναι το ίδιο, τόσο για τα πρώτα έτη (preclinical years), όσο και για τα clinical years. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους αυτού, για τους φοιτητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία. Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

 

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1000 λίρες Αγγλίας μηνιαία.

 

 

Το Πανεπιστήμιο Queen’s University Belfast,στην  Β.Ιρλανδία,

Σήμερα έχει 24.000 φοιτητές (με 2.600 από αυτούς διεθνείς από 82 χώρες) και μετρά περισσότερους από 150.000 απόφοιτους, με 2 κατόχους Nobel, με συμμετοχή σε ανώτερες θέσεις ηγεσίας σε 80 από τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Β. Ιρλανδίας, αλλά και κορυφαίους ερευνητές παγκοσμίως. Όλοι αυτοί συμβάλλουν στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στο Μπέλφαστ (με χαρακτηριστικότερο τις επενδύσεις από Η.Π.Α. στο Cyber Security, χάρη στην πρωτοποριακή  έρευνα και εργασία τοθ Centre for Secure Information Technologies- C.S.I.T.).

Το Queen’s University ανακηρύχθηκε 14ο Πανεπιστήμιο στο H.B. (Times Good University Guide 2017), 4ο for Students ‘ Experience και 14ο for Research Quality (Sunday Times Guide) και ανήκει στο 1% των καλύτερων Πανεπιστημίων στον κόσμο.

Η δομή του Queens University Belfast περιλαμβάνει 16 Schools και 6 Global Research Institutes ως κατωτέρω:

Schools of Qween’s University

 Arts, English and Languages, Biological Sciences, Chemistry and Chemical Engineering, Electronics, Electrical Engineering Computer Sciences M History, Anthropology, Philosophy and Politics, Law, Mathematics and Physics, Mechanical and Aerospace Engineering , Medicine, Dentistry and Biomedical Sciences, Natural and Built Environment, Nursing and Midwifery, Pharmacy, Psychology, Queen’s Management School, Social Sciences, Education and Social Work

 

Global Research Institutes

The Senator George J Mitchell Institute for Global Peace, Security and Justice

 The William J Clinton Leadership Institute

 The Institute for Global Food Security

 The Institute of Electronics,

Communications and Information Technology (Titanic Quarter)

 The Institute of Health Sciences

 

 

Η πόλη του Μπέλφαστ (Belfast) στη Βόρεια Ιρλανδία (Northern Ireland)

Το Μπέλφαστ (Belfast) είναι η πρωτεύουσα της Β. Ιρλανδίας και η μεγαλύτερη πόλη της, με πληθυσμό 270.000 κατοίκων, με την ευρύτερη αστική περιοχή να έχει πληθυσμό 650.000 κατοίκων.

Η ματωμένη ιστορία της Β. Ιρλανδίας και του Μπέλφαστ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 που οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι τελείωσαν με τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, μπορεί να ανέκοψαν την αναπτυξιακή πορεία του Μπέλφαστ για λίγο, ωστόσο αυτό «σήκωσε τα μανίκια» και ανέκαμψε.

Το Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας ιστορικά, ήταν βιομηχανικά έδρα για την Ιρλανδία ολόκληρη, με κυρίαρχη τη βιομηχανία των λινών, την καπνοβιομηχανία, την παραγωγή σχοινιών και τα ναυπηγεία. Η κυριαρχία αυτή συνεχίστηκε και στη βιομηχανική επανάσταση.

Σήμερα, μετά την κατάπαυση  του πυρός το 1998, οι επενδυτές έχουν αποδώσει αυξημένη εμπιστοσύνη στο Μπέλφαστ.

Η μεγάλης κλίμακας ανάπλασης του κέντρου της πόλης, της συνοικίας Τιτανικός, την ανέγερση του Πύργου Obel, έχουν αυξήσει τη ζήτηση ακινήτων, την αύξηση τουριστικών επισκεπτών, με την αύξηση του προορισμού τα Σαββατοκύριακα.

Τα δίκτυα μεταφοράς (σιδηροδρομικά, λεωφορεία και τα 2 αεροδρόμια) εξυπηρετούν ιδανικά κατοίκους, εταιρείες και επισκέπτες.

Παράλληλα το Μπέλφαστ, ως σημαντικό λιμάνι, με εμπορικές και βιομηχανικές αποβάθρες, και βεβαίως τα ναυπηγεία υποστηρίζουν και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη.

Συμπερασματικά, το Μπέλφαστ, ως βιομηχανικό κέντρο, ως κέντρο τεχνών, με έδρες σημαντικών επιχειρήσεων και παροχή σπουδαίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Queens University of Belfast, Ulster University) αντικρίζει με αισιοδοξία τον 21ο αιώνα και ενισχύει το βηματισμό του. Μπορεί τα Τείχη και η ‘’γραμμή ειρήνης’’ να είναι εκεί ο επισκέπτης ή ο φοιτητής έχει πολλά να δει και να κάνει στο Belfast.

Η πόλη του Μπέλφαστ σφύζει από αισιοδοξία, ζωντάνια, δράση που τη διοχετεύει και στον επισκέπτη, που με λεωφορείο, ταξί σκάφος, τρέχοντας ή περπατώντας, μπορεί να ‘’αναζητήσει’’ την πόλη: στον Καθεδρικό Ναό, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στα θέατρα, στις γκαλερί, στα κλαμπ, στα μπαρ αλλά και στη φύση, στα πάρκα, στα κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, στους ιερούς χώρους, στις βιβλιοθήκες, στα γήπεδα και στα στάδια αλλά και στα ψώνια (μεγάλα εμπορικά κέντρα).