Γερμανία Germany

Η ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (Budesrepuplik Deutschland), η μεγαλύτερη σε πληθυσμό (80.000.000 κατοίκους) αλλά, το σημαντικότερο, η κινητήρια δύναμη της Ε.Ε. χάρη στην πανίσχυρη οικονομία της. Πριν από 5.000 χρόνια εμφανίζονται οι πρώτοι οικισμοί στον χώρο της σημερινής Γερμανίας.

Με τα νερά του ποταμού Ρήνου να αποτελούν φυσικό σύνορο με την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, , από το 58 π.Χ. και μετά συνεχείς πόλεμοι, αψιμαχίες και ανακατατάξεις (Καρλομάγνος, Ναπολέων, Γερμανοαυστριακός πόλεμος, Γουλιέλμος ο Α΄) μέχρι την πτώση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, την άνοδο του Χίτλερ, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την ειρήνη δια των όπλων, την επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, την πορεία ανάπτυξης μέχρι σήμερα, με ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία.

Η Γερμανία, σήμερα, διαιρείται σε 16 Ομόσπονδα κράτη, τα λεγόμενα Bunderslander, με κάθε ομόσπονδο κράτος να έχει την δική του κυβέρνηση, κοινοβούλιο, σύμβολα, με αρχηγό στο κάθε κράτος τον πρωθυπουργό (Ministerprasident).

Με πρωτεύουσα το Βερολίνο (3.500.000 κατοίκους) και μεγαλύτερες πόλεις το Αμβούργο (1.750.000), Μόναχο (1.340.000), Κολωνία (998.000), Φρανκφούρτη (670.000), Στουτγάρδη (600.000), Ντίσελντορφ (590.000), Ντόρτμουντ (580.000), αποτελεί την μεγαλύτερη εθνική οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως, την μεγαλύτερη εξαγωγό χώρα από το 2003-2011 και σήμερα τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα.

Η World Bank Group εκτιμά την ευημερία ανά κάτοικο ως την 5η μεγαλύτερη στον κόσμο μετά από την Ελβετία, Δανία, Σουηδία και Η.Π.Α. και 19η στον κόσμο από πλευράς βιοτικού επιπέδου, με τον νότο (Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βαυαρία και Έσση) να είναι πλουσιότερος από τα υπόλοιπα κρατίδια του Βορρά.

Εκτός από ισχυρή βιομηχανική δύναμη αποτελεί και δύναμη υπηρεσιών (τράπεζες, ασφάλειες, χρηματοοικονομικές δραστηριότητες). Με χαμηλή φοροδιαφυγή και χαμηλό επίπεδο διαφθοράς, στηρίζεται, ως επί το πλείστον, σε Μ.Μ. Βιομηχανίες σε πολλούς τομείς παραγωγής.

Σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες των επιστημών και των τεχνών κατάγονται και έδρασαν στη Γερμανία, από την Αναγέννηση έως τις μέρες μας.

Η Γερμανία αποτελεί σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό για επαγγελματικούς λόγους, αναψυχής, σπουδών, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία.

Προορισμό αναζήτησης ενός διαφορετικού πολιτισμού, ανακάλυψης νέων επαγγελματικών οριζόντων, ώθησης ενός σχεδίου σταδιοδρομίας, φοίτησης σε ένα κορυφαίο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, η αναζήτηση εργασίας σε ένα ανεπτυγμένο επαγγελματικά περιβάλλον.

Για όλους τους παραπάνω λόγους προορισμού, αξίζει κανείς να βρεθεί στην καρδιά της Ευρώπης, στην Γερμανία.