210.36.47.889 info@studiesineurope.gr

Ιατρική στη Γερμανία- Χαϊδελβέργη

Ιατρική στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Χαϊδελβέργη

FACULTY OF MEDICINE IN UNIVERSITY OF HEIDELBERG

UNIVERSITAS MEDIZIN HEIDELBERG

Σπουδές στη Γερμανία στην Ιατρική Σχολή της Χαϊδελβέργης με πάνω από 600 χρόνια εκπαίδευσης και έρευνας (ίδρυση 19 Οκτωβρίου 1386) στον τομέα της Ιατρικής, με ευθύνη ανταποκρίνεται στις απίστευτες προκλήσεις και εξελίξεις της Ιατρικής στον 21ο αιώνα, αξιοποιώντας την ιδρυτική παράδοση, τις εμπειρίες αλλά και τις δυνατότητες των Ερευνητικών Ινστιτούτων που ευρίσκονται τόσο εσωτερικά, όσο και στον περίγυρό της.

H Ιατρική Σχολή της Χαϊδελβέργης έχει προετοιμαστεί γι’ αυτές τις προκλήσεις πολυδιάστατα:

  • Με την δημιουργία του πυρήνα της και εστίαση στον τομέα της έρευνας , με παράλληλη προώθηση και υποστήριξη των καινοτόμων ερευνητικών ομάδων.
  • Αναζωογονώντας τη λειτουργία της, μέσα από ένα διαδραστικό περιβάλλον από διεθνώς αναγνωρισμένα Ερευνητικά ιδρύματα όπως: Γερμανικό κέντρο Έρευνας για τον καρκίνο, Κέντρο Βιοχημείας του Πανεπιστημίου, Ινστιτούτο Max-Planck για την Ιατρική Έρευνα, Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, το σπουδαίο ZMBH.
  • Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλουν στην εξασφάλιση και διεύρυνση της διεθνούς φήμης της Σχολής, διατηρώντας την θέση της στις 50 καλύτερες Ιατρικές Σχολές Παγκόσμια, αλλά και την σταθερή 1η θέση, ανάμεσα στις 34 Ιατρικές Σχολές της Γερμανίας, με βάση τις επιτυχίες των αποφοίτων της, στις Κρατικές Γερμανικές εξετάσεις.
  • Μάλιστα από το 2001 ένα νέο μεταρρυθμισμένο πρόγραμμα Ιατρικής –στηριγμένο στο πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ- παρέχει, μετά από 6 χρόνια σπουδών- το ονομαζόμενο “HeiCuMed” (“Heidelberg Medicinale”).
  • Το προπτυχιακό μαζί με τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα απολαμβάνουν καθεστώς «Πανεπιστημιακής Αριστείας», απονομή από τα Γερμανικά Πανεπιστήμια στα πλαίσια του θεσμού «Πρωτοβουλία Αριστείας».
  • Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, συμπεριλαμβάνει 22 Ινστιτούτα και βασίζεται στην στενή σχέση με τα 3 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της πόλης.
  • Στην μακρόχρονη πορεία της έχει να επιδείξει σπουδαία επιτεύγματα στον τομέα της Ιατρικής, μεγάλες προσωπικότητες (ο ιατρός-φιλόσοφος Karl Jaspers, o Albert Kossel-Nobel), αλλά και σύγχρονες (Bert Sakman-Nobel 1991, Stefan Hell-Nobel 2014 και 7 βραβεύσεις Leibniz).

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗΣ

(ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Ως αρχικό προαπαιτούμενο εισαγωγής, είναι η ισοδυναμία των Λυκειακών σπουδών-Πανελληνίων με το Γερμανικό Abitur, ακολουθεί η αξιολόγηση “Prufung zur Feststellung oler Eignung ausiandischer Studienbewerber fur die Aufnahme einess Studiums”, και οι Δοκιμασίες (TMS) για τις οποίες παρέχονται προγράμματα προετοιμασίας.

Ασφαλώς, εκ των «ων ουκ άνευ» είναι η άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Το ποσοστό αποδοχής-επιτυχίας τον τελευταίο χρόνο ήταν 3,9 %.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ 
Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Γερμανία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση  των επιδόσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Η Ιατρική Σχολή της Χαϊδελβέργης δεν έχει δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 800-1.300 ευρώ (ενοίκιο- διατροφή- καθημερινά έξοδα).

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία (Ruprecht- Karls- Universitat Heidelberg) ιδρύθηκε στη Νοτιοδυτική Γερμανία το 1386 και είναι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Πανεπιστημίων (LERU). Από την ίδρυσή του, αποτελούσε κέντρο διακίνησης νέων και καινοτόμων ιδεών δράση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Θεωρείται από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης με απόφοιτους που κατέχουν 30 βραβεία Νόμπελ, με 30.000 φοιτητές (το 25% των οποίων είναι φοιτητές εξωτερικού) και 4.200 ακαδημαϊκό προσωπικό).
Εδώ σπούδασαν και αποφοίτησαν ο Μαρτίνος Λούθηρος, ο Μαξ Βέμπερ, ο Ντμίτρι Μεντελέγιεφ, ο Λούντβιχ Φόιερμπαχ, ο Καρλ Γιάσπερς, ο Kirchhoff, o Riemann, ο Χέλμουτ Κόλ, ….
Κάποιες σημαντικότερες ανακαλύψεις πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Μανχάιμ στους τομείς της Φυσικής, της Χημείας, της Φαρμακευτικής και της Μοριακής Βιολογίας.
Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποτελεί ένα κατεξοχήν ερευνητικό Πανεπιστήμιο, ολοκληρωμένων σπουδών στους κλάδους ανθρωπιστικών επιστημών, νομικών, κοινωνικών, φυσικών, βιοεπιστημών, Ιατρικής, παρέχοντας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε Βιοεπιστήμες, Χημεία, Επιστήμες της Γης (Ger), Μαθηματικά και Πληροφορική, Φυσική, Αστρονομία, Φιλοσοφία, Γλώσσες, θεολογία, Νομική, Οικονομικά, Πολιτισμό, Ιατρική, Φυσικές Επιστήμες, Βιολογία (παρέχονται 59 Bachelor).

Η πόλη της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία

Η πόλη της Χαϊδελβέργης (Heidelberg), ευρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του κρατιδίου της Βάδης- Βυρτεμβέργης, με πληθυσμό 150.000 κατοίκων, στην κοιλάδα του ποταμού Νέκαρ, που αναπτύχθηκαν προϊστορικοί οικισμοί, με χρονολογία ίδρυσης της πόλης το 1196 και το 1871 η περιοχή και η πόλη να προσχωρούν στη Γερμανική Αυτοκρατορία.

Είναι μία πόλη βγαλμένη από παραμύθια, γεμάτη ιστορία από τον μεσαίωνα, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, η πόλη του Γκαίτε και του Μαρκ Τουέιν, με μια πανέμορφη παλιά πόλη: με τον πεζόδρομο Haupstrasse (ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Γερμανίας μήκους 1,6 χλμ. γεμάτος μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά και μικρά βιβλιοπωλεία ή σοκολατερί, γραφικά καφέ και μπυραρίες, πλανόδιους μουσικούς, μικρές πλατείες, λουλουδάτα μπαλκόνια με σοκάκια και γραφικές γωνίες να απλώνονται γύρω του.
Σημαντικά αξιοθέατα στη Χαϊδελβέργη είναι: η Παλιά Γέφυρα (Alte Brucke), το Κάστρο-Παλάτι (Schloss), ο περίπατος των φιλοσόφων ( Philosophers Weg), η Πλατεία της Αγοράς, το ‘’Παλιό Πανεπιστήμιο και Φυλακή των Φοιτητών’’, οι Εκκλησίες, ‘’ο Πύργος των Μαγισσών’’, η Untere Strave, η Ελληνική ιστορική ταβέρνα από το 1882, τα δάση, τα Πάρκα, το Τελεφερίκ, το Ζωολογικό κήπο, το κρουαζιερόπλοιο στο Νέκαρ, τα 3.000.000 καθημερινοί επισκέπτες ετησίως.