Ιατρική στην Ελβετία- Ζυρίχη

 

 

Σπουδές στην Ελβετία στην Ιατρική ΣχοΠανεπιστήμιο Ζυρίχηςλή του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που ιδρύθηκε το 1833, ως μια από τις πλέον δυναμικές και καλύτερα εξοπλισμένες σχολές του Πανεπιστημίου.

Οι 2 γενέθλιες έδρες της Ιατρικής, έγιναν 12 στα πρώτα 50 χρόνια ζωής της, άλλες 12 προστέθηκαν στον υπόλοιπο μισόν αιώνα. Το 1962 οι έδρες ήταν 41, το 1980 έγιναν 81 και σήμερα πλέον είναι 150. 

Στον πρώτο αιώνα της ύπαρξής της οι φοιτητές της τετραπλασιάσθηκαν και ολοκληρώθηκαν 3.000 διδακτορικές διατριβές.

Η φήμη της Σχολής εκτοξεύεται τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σήμερα πλέον αριθμεί 2.000 φοιτητές, και 600 ακαδημαϊκούς εκπαιδευτές, καθιστώντας την ως πρώτη, αδιαμφισβήτητα, Ιατρική Σχολή της Ελβετίας.

Η Ιατρική Σχολή της Ζυρίχης, διακρίνεται σε παγκόσμιο επιστημονικό επίπεδο, για τις δραστηριότητες στην βασική βιοϊατρική έρευνα και στην εφαρμοσμένη κλινική.

Τα Πανεπιστημιακά της Νοσοκομεία εγγυώνται υψηλής ποιότητας κλινική και πρακτική εκπαίδευση και φυσικά υψηλά πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης.

ZYRIXH 1Η Ιατρική Σχολή δεν παρέμεινε στις δάφνες των 2 Νόμπελ Ιατρικής με τα οποία είναι συνδεδεμένη, αλλά επεκτείνει διαρκώς τον ηγετικό της ρόλο στην διδασκαλία και στην έρευνα στο διεθνές ανταγωνιστικό πεδίο της Ιατρικής. Επιδιώκει την διεθνή της δικτύωση και συνεργασία, με πρότυπο την αριστεία στην Ιατρική.

Ανήκει στις πρώτες Ιατρικές Σχολές της Μπολώνια, που πλέον εφαρμόζουν 47 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Πανεπιστημίων (LERU) που εργάζεται και προωθεί την βασική έρευνα.

Η συνεργασία της Σχολής, με το Ομοσπονδιακό Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (SFIT) παρέχει τεράστιες δυνατότητες για την επιστημονική και ακαδημαϊκή της κοινότητα.

Η Ιατρική Σχολή της Ζυρίχης διαθέτει 4 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία για τις εκπαιδευτικές της ανάγκες:

  • Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης (University Hospital Zurich-USZ) διαθέτει περισσότερες από 1.000 κλίνες, εξυπηρετώντας εσωτερικά 30.000 ασθενείς τον χρόνο και 160.000 ασθενείς στα εξωτερικά του ιατρεία.
  • Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Balggrist, με παγκόσμια αναγνώριση, για την εξειδίκευσή του στην αξιολόγηση, θεραπεία και αποκατάσταση προβλημάτων στο μυοσκελετικό σύστημα, συντονίζοντας μια διεπιστημονικό δίκτυο που «ενώνει» τις ιατρικές ειδικότητες της ορθοπαιδικής, ακτινολογίας, αναισθησιολογίας, ρευματολογίας και της φυσικής ιατρικής (φυσικοθεραπείας).
  • Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων της Ζυρίχης, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εξυπηρετεί παιδιά και εφήβους και έχει εξαιρετική χειρουργική κλινική, που από το 2004 προβαίνει με επιτυχία σε παιδιατρικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.
  • Το Πανεπιστημιακό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Ζυρίχης με 1.200 μέλη προσωπικού, παρέχει φροντίδα σε παιδιά και εφήβους με ψυχικές ασθένειες.

Η Ιατρική Σχολή της Γενεύης διακρίνεται και επικεντρώνεται στην έρευνα στα πεδία βιοϊατρικής, νευροεπιστημών, μοριακής ιατρικής, ογκολογίας, ανοσολογίας με υψηλή εξειδίκευση στην ιατρική των μεταμοσχεύσεων.

Η Ιατρική Σχολή της Ζυρίχης, συμμετέχει αποφασιστικά στην διοίκηση του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, μέσα σε μια διεθνή ακαδημαϊκή ατμόσφαιρα, σε ένα ελκυστικό Ακαδημαϊκό περιβάλλον, με τεράστιες δυνατότητες για τους νέους φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές.

Σύμφωνα με τις διεθνείς αξιολογήσεις (Rankings) κατέχει την 52η θέση ανάμεσα στις παγκόσμιες Ιατρικές Σχολές και της 27ης στην Ευρώπη

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

 (ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟ)

Η εισαγωγή ξένων φοιτητών στο Γερμανόφωνο ή Γαλλόφωνο τμήμα  της Ιατρικής σχολής της Ζυρίχης, καθορίζεται από συγκεκριμένες εξετάσεις ECUS (Complementary Exams for the Swiss Universities) αλλά και από ένα σύστημα αξιολόγησης που συμπεριλαμβάνει: προσανατολισμό και δομή Λυκειακών σπουδών-Πανελληνίων Εξετάσεων και αντίστοιχων υψηλών επιδόσεων, ισχυρές πιστοποιήσεις επιπέδου γλώσσας, ακαδημαϊκό και κοινωνικό προφίλ υποψηφίου, Personal Statement, βιογραφικό, interview. (Απαιτείται η εξασφάλιση άδειας παραμονής).

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ελβετία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

 Το κόστος διαβίωσης ενός φοιτητή κυμαίνεται από 2.000- 3.000 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, καθημερινές ανάγκες).

Δεν συμπεριλαμβάνονται αγορές βιβλίων κλπ.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα φοίτησης είναι 1.000 ευρώ ανά έτος.

 

Πανεπιστήμια Ιατρικής Ελβετίας

  • University of Basel
  • University of Berne
  • University of Geneva
  • University of Fribourg
  • University of Lausanne
  • University of Zurich

 

 

Το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης (University of Zurich) στην Ελβετία

Το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης (University of Zurich) στην Ελβετία είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, με 26.000 φοιτητές, 3.700 μέλη ακαδημαϊκό προσωπικό και 2100 διοικητικό προσωπικό.
Ιδρύθηκε το 1833 με σχολές ιατρικής, νομικής, φιλοσοφίας και θεολογίας και είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης που ιδρύθηκε από κράτος (και όχι από την Εκκλησία ή έναν μονάρχη).
Το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία έχει και άλλες μοναδικές πρωτιές: το 1847 δέχθηκε την πρώτη γυναίκα φοιτήτρια, το 1866 την πρώτη γυναίκα διδακτορική φοιτήτρια και το 1901 δημιουργήθηκε η Σχολή Κτηνιατρικής, όντας έτσι η αρχαιότερη Κτηνιατρική σχολή στον κόσμο.

Απόφοιτοι και καθηγητές του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης στην Ελβετία υπήρξαν οι: Άλμπερτ Αϊνστάιν (Νόμπελ Φυσικής), Βίλχελμ Ράιντγκεν (ακτίνες Χ, Νόμπελ Φυσικής), Άλφρεντ Βέρνερ (Νόμπελ Χημείας), Ρολφ Ζινκερνάγκελ (Νόμπελ Ιατρικής), Βάλτερ Ρούντολφ Χες (Νόμπελ Ιατρικής), Καρλ Αλεξ Μούλερ (Νόμπελ Φυσικής), Πωλ Κάρρερ (Νόμπελ Χημείας), Πέτερ Ντέμπυε (Νόμπελ Χημείας), Ερβιν Σρέντινγκερ (Νόμπελ Φυσικής), Μαξ φον Λάονε (Νόμπελ Φυσικής), Λέοπολντ Ρουτζίκα (Νόμπελ Χημείας).
Το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία διαθέτει στη δομή του τις εξής σχολές: Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Επιστημών, Νομικής, Οικονομικών, Τεχνών, Θεολογίας, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Ψυχολογίας, Business, Πληροφορικής.

Το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης κατατάσσεται στα πρώτα 20 Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στα 55 καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις.

 Η πόλη της Ζυρίχης (Zurich) στην Ελβετία

Η Ζυρίχη στην Ελβετία είναι μία πόλη με πληθυσμό 380.000 κατοίκων και πολλά πρόσωπα. Ενώ είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελβετίας και παράλληλα οικονομικό και εμπορικό κέντρο της χώρας, δεν είναι η πρωτεύουσα (πρωτεύουσα είναι η Βέρνη).

Ενώ είναι πόλη εμπορικής ζωής και επιχειρήσεων είναι και πόλη πολιτισμού και πνεύματος, με υψηλή ποιότητα ζωής (αναδείχθηκε το 2007 ως η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο).
Η Ζυρίχη αποτελεί σημαντικό διεθνές οικονομικό κέντρο, με κυρίαρχο τον τομέα των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Εδώ έχουν έδρα σημαντικοί διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι.
Στη Ζυρίχη εδρεύουν 2 φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα : το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και το Πολυτεχνείο (Ε.Τ.Η.) που φιλοξενεί 36.000 φοιτητές (περισσότεροι εκ των οποίων είναι διεθνείς φοιτητές).
Η ιστορία της πόλης της Ζυρίχης ανάγεται στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αναφερόμενη ως σημείο είσπραξης φόρων.

Η πόλη της Ζυρίχης αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο για την Κεντρική Ευρώπη (διεθνές αεροδρόμιο, κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός). Η συγκοινωνία της πόλης είναι άριστη, καθώς διαθέτει δίκτυο τραμ, τραίνων και πλοίων (στη λίμνη της Ζυρίχης και στον ποταμό Λίματ).
Τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται στην περιοχή που εκτείνεται στις 2 πλευρές του ποταμού Λίματ, μεταξύ του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού και λίμνης.
Στην Παλιά Πόλη, στο ιστορικό κέντρο, ευρίσκονται τα ίχνη της μεσαιωνικής ιστορίας της πόλης- κράτους που άνθησε εκεί από τον 13ο έως τον 17ο αιώνα. Επισκεφθείτε την Όπερα, την Εκκλησία Fraumunster, τη συνοικία Schipe, το πάρκο Belvoir, για shopping την Banhofstrasse και την Limmatquai, τον πεζόδρομο Niederdorf για διασκέδαση και το βουνό Uetilberg για την όμορφη θέα.