Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι χώρα των Βαλκανίων, συνορεύει Βορειοδυτικά με την Αλβανία, Βόρεια με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία και ανατολικά με την Τουρκία (θαλάσσια σύνορα), με πληθυσμό 10.500.000 κατοίκων.

Είναι μέλος της Ε.Ε. από το 1980, της Ζώνης Σένγκεν από το 2000, της Ευρωζώνης από το 2001, το ΝΑΤΟ από το 1952, ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ από το 1945, του ΟΟΣΑ, του ΠΟΕ, του ΟΑΣΕ.

Οι αρχαίοι Έλληνες και ο πολιτισμός τους αποτέλεσε τη βάση του παγκόσμιου πολιτισμού και των ανθρώπινων ιδεωδών και αξιών με προϊστορία 300-400.000 χρόνια.

Είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη των Βαλκανίων με υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα και πολύ υψηλό δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης. 

Η οικονομία της βασίζεται στο δημόσιο τομέα κατά 50%, στη βιομηχανία του τουρισμού, στη γεωργία, στη ναυτιλία και στον ορυκτό πλούτο.

Οι Έλληνες έχουν μακρά παράδοση εκτίμησης και επένδυσης στην εκπαίδευση, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και μάλιστα παρέχεται δωρεάν από τις κρατικές δομές (Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία).

Οι 5 μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα) φιλοξενούν και τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια, που οι Ιατρικές του σχολές παρέχουν (Θεσσαλονίκη, Αθήνα) η θα παράσχουν  (Λάρισσα – 2023, Πάτρα -2023, Ηράκλειο 2023) και αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών Ιατρικής, αποκλειστικά για αλλοδαπούς.