ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (Univerista degli Studi Di Parma)

Αγγλόφωνες σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία, στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα, που είναι ένα από τα αρχαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Η Σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής στην Πάρμα λειτούργησε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα (1887), με μεγάλη ανάπτυξη, αποφασιστικότητα τον 20ο αιώνα.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάρμα στην Ιταλία δημιούργησε το αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής το 2020, στην κοντινή πόλη της Πιατσέντσα (Piacenza), με Πανεπιστημιακή Κλινική αποκλειστικά για τους φοιτητές του αγγλόφωνου τμήματος.

Το Αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία έχει πλέον δυναμικότητα 100 φοιτητών.

Προϋποθέσεις εισαγωγής για ιατρική στην Ιταλία

στο πανεπιστήμιο της Πάρμα  στο Αγγλόφωνο τμήμα

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή της Πάρμα στην Ιταλία στο αγγλόφωνο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέσω γραπτού τεστ-διεθνούς πιστοποίησης (IMAT). Τεστ γραπτό διάρκειας 100 λεπτών που αφορά έλεγχο κατανόησης σε βάθος, εξοικείωσης και αφομοίωσης γνώσεων σε: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία (φυσικά στην Αγγλική γλώσσα), με βασικό στοιχείο την άνεση και ταχύτητα ανταπόκρισης στα ζητούμενα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ 

Εισαγωγικές Εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία καθιερώθηκαν το 2011 και είναι βασισμένες στη συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Cambridge Assessment, που ανάμεσα στις άλλες υπηρεσίες που παρέχει, παρέχει και υπηρεσίες “Admission Testing Service”.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις (Admission Test for the Degree Course in Medicine and Surgery)στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία είναι βασισμένες στις μεθοδολογικές εξετάσεις του ανωτέρου Οργανισμού (BMAT, IMAT,STEP, TSA, CAT, HAT, MAT, MLAT, OLAT, PAT και O.E.T.) και απαιτεί ειδική προετοιμασία, τόσο στη γνωσιακή κατεύθυνση και στην τεχνική επίτευξης αποτελεσμάτων όσο και στην ύπαρξη ειδικού Εκπαιδευτικού Υλικού, κατάλληλου και υποστηρικτικού(key papers), που αναπτύσσει την τεχνική και την μεθοδολογία υψηλών αποτελεσμάτων από τους υποψηφίους.

 

Γενική Περιγραφή Συστήματος

Το περιεχόμενο των εξετάσεων για τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία δομείται σε 2  επίπεδα –sections ( section 1 και section 2,3,4) ως εξής:

Α) Section 1

General Knowledge (10 ερωτήσεις)

Logical Reasoning (Critical Thinking and Problem Solving)  (10 ερωτήσεις)

Β) Section 2,3,4

Science- based sections, covering:

-Biology (15 ερωτήσεις)

-Chemistry (15 ερωτήσεις)

-Physics and Mathematics (10 ερωτήσεις)

Διευκρινίσεις

Όλες οι ερωτήσεις –συνολικά 60- (πολλαπλής επιλογής ) έχουν 5 επιλογές- απαντήσεις με τη μία να είναι ορθή.

Η διάρκεια της εξέτασης είναι 100 λεπτά.

Με 1.5 μονάδα βαθμολογείται κάθε ορθή απάντηση.

Με -0.4 μονάδες βαθμολογείται (αρνητικά) κάθε λάθος απάντηση.

Με 0 μονάδες βαθμολογείται κάθε ερώτηση που δεν απαντάται.

Ως άριστα είναι οι 90 μονάδες και ελάχιστο οι 20 μονάδες

Σε κάθε περίπτωση για να ενταχθεί κανείς στην Λίστα κατάταξης πρέπει να έχει βαθμολογία τυολάχιστο 20 μονάδες.

Μεθοδολογίες Συστημάτων Ερωτήσεων στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Στις ερωτήσεις General Knowledge περιλαμβάνονται: Range of Cultural topics που ενέχουν aspects of literally, historical, philosophical social and political culture.

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Critical Thinking περιλαμβάνονται: Summarizing the Main Conclusion, Drawing a Conclusion, Identifying an Assumption, Assessing the Impact of Additional Evidence, Detecting Reasoning Errors)

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Problem Solving περιλαμβάνονται: Relevant Selection, Finding Procedures, Identifying Similarity.

Οι γενικές κατευθύνσεις των εξετάσεων βασίζονται σε: Numerical- Verbal- Diagrammatic- Situation-Nonverbal.

 

Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ιταλία,, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση των επιδόσεων.

 

 

Δίδακτρα στο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία

    Τα δίδακτρα στο Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάρμα στην Ιταλία, κυμαίνονται από 2.400 έως 4.700 ευρώ ανά έτος ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια.

Το Πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία

Το Πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία είναι ένα από τα αρχαιότερα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τον 13ο αιώνα, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τον 13ο αιώνα, με αναβίωση (μετά τη διακοπή το 1387) το 1412, για να σταματήσει τις δραστηριότητες του το 1420.

Αναβιώνουν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες το 1601 με μαθήματα λογικής, φυσικής ιστορίας, μαθηματικών και θεολογίας μέχρι το 1831.

Το 1854 το Πανεπιστήμιο της Πάρμα ξαναλειτουργεί με σχολές Ιατρικής, Φυσικής, Μαθηματικών, Κτηνιατρικής, Μαιευτικής, Φαρμακευτικής, Νομικής, Θεολογίας, Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας.

Το 1862 η κυβέρνηση της Ιταλίας υποβαθμίζει το Πανεπιστήμιο της Πάρμα σε χαμηλότερη βαθμίδα. Από το 1887 λειτουργεί ως Πανεπιστημιακή βαθμίδα με συνεχή αναπτυξιακή πορεία μέχρι και σήμερα.

Έτσι το Πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία σήμερα αριθμεί 26.000 φοιτητές με 1800 άτομα προσωπικό και διαρθρώνεται σε 9 σχολές ως κατωτέρω αναφέρεται:

 • Ιατρική και Χειρουργική
 • Κτηνιατρική
 • Χημείας, Βιοεπιστημών και Περιβάλλοντος
 • Οικονομίας και Διοίκησης
 • Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής
 • Τροφίμων και Φαρμάκων
 • Ανθρωπιστικών – Κοινωνικών Επιστημών και Πολιτιστικής Βιομηχανίας
 • Νομικής, Πολιτική και Διεθνείς Σπουδές
 • Μαθηματικά, Φυσική και Επιστήμη Υπολογιστών

Στις παραπάνω Σχολές λειτουργούν τα εξής αγγλόφωνα τμήματα:

 • Medicine and Surgery
 • Architecture and city sustainability
 • Communication engineering
 • Food safety and food risk management
 • International business and development
 • Electronic engineering for intelligent vehicles
 • Engineering for the food industry
 • Language sciences and cultural studies for special needs.

 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΑΡΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η Πάρμα είναι πόλη της Βόρειας Ιταλίας με 180.000 κατοίκους, χωριζόμενη στα δύο από έναν ομώνυμο ποταμό. Κατοικήθηκε από την εποχή του Χαλκού και το 183 π.Χ. δημιουργήθηκε Ρωμαϊκή αποικία, αποτελώντας οδικό κέντρο.

Καταστράφηκε το 44 π.Χ., για να ξαναχτισθεί από τον Αύγουστο, κατελήφθη από τον Αττίλα καταστράφηκε στον Γοτθικό πόλεμο, ως μέρος της Βυζαντινής Εξαρχείας, το 569 «πέρασε» στο Λομβαρδικό  Βασίλειο, για να γίνει το 774 πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής  Αυτοκρατορίας.

Η πόλη διαθέτει μεγάλο αριθμό εκκλησιών, με κυρίαρχο τον καθεδρικό ναό, σπουδαίας αρχιτεκτονικής, αλλά και μεγάλο αριθμό παλατιών, θέατρο, παλαιό φρούριο, γέφυρα, Βοτανικό κήπο, μουσεία.

Αξίζει να ζείτε και να σπουδάζετε σε ένα από τα αρχαιότερα Πανεπιστήμια της Ιταλίας, να θαυμάζετε μοναδικά αξιοθέατα, βόλτες στις γραφικές συνοικίες, να απολαμβάνετε καλό φαγητό σε υπέροχα εστιατόρια, να ανακαλύψετε υπέροχα δρομάκια- σοκάκια, να γνωρίσετε νέους και νέες  με βορειανατολική κομψότητα.

Ίσως επειδή η απόσταση για το Μιλάνο είναι μόλις 120 Km.