Ιατρική στην Ιταλία – Μιλάνο Biccoca

ΜΙΛΑΝΟ.ΜΠΙΚΟΚΑΣπουδές στην Αγγλόφωνη Ιατρική στην Ιταλία στο Μιλάνο. Αγγλόφωνες Σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο (Universita degli Studi di Milano-Bicocca). Η αγγλόφωνη Σχολή Ιατρικής και χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Μιλάνο- Μπικόκα (University of Milano- Bicocca School of Medicien and Surgery) είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ιατρικών σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ (University of Surrey – U.K. ) σύγχρονο και επικαιροποιημένο που ενσωματώνει ένα αυστηρό πρόγραμμα βασικής επιστημονικής εκπαίδευσης με εντατικές Ιατρικές κλινικές σπουδές από το 2ο έτος και μετά.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής στην Ιταλία στο Μιλάνο παρέχει μια διεπιστημονική και πολυεπιστημονική εκπαιδευτική εμπειρία που ενθαρρύνει την ενσωμάτωση γνώσεων και δεξιοτήτων, Ιατρική επιστημονική και κριτική σκέψη, ανοιχτό πνεύμα σπουδών, με μια ολιστική προσέγγιση σπουδών και αναγκών υγειονομικής περίθαλψης.

Προϋποθέσεις εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή του Μιλάνο στην Ιταλία 

 (Αγγλόφωνο Τμήμα)

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Μιλάνου της Ιταλίας στο Αγγλόφωνο Τμήμα, οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέσω γραπτού τεστ-διεθνούς πιστοποίησης  I.MAT (International Medical Admission Test). Τεστ γραπτό διαρκείας 100 λεπτών και αφορά έλεγχο κατανόησης σε βάθος, εξοικείωσης και αφομοίωσης γνώσεων σε: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία (φυσικά στην Αγγλική γλώσσα), με βασικό στοιχείο την άνεση και ταχύτητα ανταπόκρισης στα ζητούμενα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ 
Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ιταλία,, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση των επιδόσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής στην Αγγλόφωνη ιατρική σχολή του Μιλάνο στην Ιταλία 

Τα δίδακτρα στην Ιατρική σχολή του Μιλάνου στην Ιταλία ανάλογα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας κυμαίνονται μεταξύ 800-3.900 ευρώ ανά έτος.

Κόστος ζωής στο Μιλάνο – Ιταλία

Ιατρική στο Μιλάνο της Ιταλίας όπου το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 900-1.300 ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

 

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία- Αγγλόφωνα προγράμματα

 

Τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία, είναι 9 Δημόσια και 1 Ιδιωτικό:

 

 • Bari University (Universita degli Studi di Bari Aldo Moro)
 • Milan University (Universita degli Studi di Milano)
 • Pavia University (Universita di Pavia)
 • Rome “La Sapienza” University (Sapienza Universita di Roma)
 • Romeo “Tor Vergata” University (Universita degli Studi di Roma “Tor Vergata”)
 • Second University of Naples (Seconda Universita degli Studi di Napoli)
 • University of Naples Federico II (Universita degli Studi di Napoli Federico II)
 • Humanitas University  (Ιδιωτικό)
 • Μilan University ((Universita degli Studi di Milano-Bicocca).
 • Torino University (L’Università Degli Studi di Torino)

 

Εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία καθιερώθηκαν το 2011 και είναι βασισμένες στη συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Cambridge Assessment, που ανάμεσα στις άλλες υπηρεσίες που παρέχει, παρέχει και υπηρεσίες “Admission Testing Service”.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις (Admission Test for the Degree Course in Medicine and Surgery)στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία είναι βασισμένες στις μεθοδολογικές εξετάσεις του ανωτέρου Οργανισμού (BMAT, IMAT,STEP, TSA, CAT, HAT, MAT, MLAT, OLAT, PAT και O.E.T.) και απαιτεί ειδική προετοιμασία, τόσο στη γνωσιακή κατεύθυνση και στην τεχνική επίτευξης αποτελεσμάτων όσο και στην ύπαρξη ειδικού Εκπαιδευτικού Υλικού, κατάλληλου και υποστηρικτικού(key papers), που αναπτύσσει την τεχνική και την μεθοδολογία υψηλών αποτελεσμάτων από τους υποψηφίους.

 

Γενική Περιγραφή Συστήματος

Το περιεχόμενο των εξετάσεων για τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία δομείται σε 2 επίπεδα –sections ( section 1 και section 2,3,4) ως εξής:

Α) Section 1

General Knowledge (10 ερωτήσεις)

Logical Reasoning (Critical Thinking and Problem Solving)  (10 ερωτήσεις)

Β) Section 2,3,4

Science- based sections, covering:

-Biology (15 ερωτήσεις)

-Chemistry (15 ερωτήσεις)

-Physics and Mathematics (10 ερωτήσεις)

Διευκρινίσεις

 • Όλες οι ερωτήσεις –συνολικά 60- (πολλαπλής επιλογής ) έχουν 5 επιλογές- απαντήσεις με τη μία να είναι ορθή.
 • Η διάρκεια της εξέτασης είναι 100 λεπτά.
 • Με 1.5 μονάδα βαθμολογείται κάθε ορθή απάντηση.
 • Με -0.4 μονάδες βαθμολογείται (αρνητικά) κάθε λάθος απάντηση.
 • Με 0 μονάδες βαθμολογείται κάθε ερώτηση που δεν απαντάται.

Μεθοδολογίες Συστημάτων Ερωτήσεων στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Στις ερωτήσεις General Knowledge περιλαμβάνονται: Range of Cultural topics που ενέχουν aspects of literally, historical, philosophical social and political culture.

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Critical Thinking περιλαμβάνονται: Summarizing the Main Conclusion, Drawing a Conclusion, Identifying an Assumption, Assessing the Impact of Additional Evidence, Detecting Reasoning Errors)

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Problem Solving περιλαμβάνονται: Relevant Selection, Finding Procedures, Identifying Similarity.

Οι γενικές κατευθύνσεις των εξετάσεων βασίζονται σε: Numerical- Verbal- Diagrammatic- Situation-Nonverbal.

 

 

Το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο.

university-milano-bicoccaΤο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο – Milnao- Bicocca είναι από τα νεώτερα Πανεπιστήμια της Ιταλίας (1998), ωστόσο σε αυτά τα 20 χρόνια έχει επιτυχείς εθνικές διακρίσεις και διεθνή καταξίωση.

 • Είναι το 3ομεγαλύτερο σε φοιτητικό πληθυσμό Πανεπιστήμιο της Λομβαρδίας στην Ιταλία.
 • Είναι το 2οστην εθνική κατάταξη (ανάμεσα στα σύμφωνα με το μέγεθος Ιταλικά Πανεπιστήμια.
 • Τα 11 από τα 14 τμήματα σπουδών οριζόμενα με αριστεία.
 • Ανήκει στα 150 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο κάτω των 50 ετών (κατέχει την 55ηθέση) σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Times Higher Education.

Διαθέτει μια σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη με 28 κτίρια σε 300 στρέμματα, παρέχοντας εστία για αρκετούς σπουδαστές του, δυνατότητα από το 2018 θα διευρυνθεί.

Έχει 33.000 εγγεγραμμένους φοιτητές, από τους οποίους οι 2.200 είναι διεθνείς φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο- Μπικόκα παρέχει 32 προγράμματα σπουδών και 36 προγράμματα Master, υποδεχόμενο μέσω διεθνών προγραμμάτων κινητικότητας φοιτητών (Erasmus, Exchange, Marco Polo) 600 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο University of Milano – Bicocca έχει 900 καθηγητές και ερευνητές σε ένα ευρύ φάσμα σπουδών (Ιατρική, Δίκαιο, Χημεία, Φυσική, Οικονομικά, Εκπάιδευση) με αρκετά αγγλόφωνα προγράμματα.

Έχει συνάψει 358 διεθνείς συμφωνίες με ερευνητικά ιδρύματα και Πανεπιστημιακούς φορείς.

Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί στο University of Milano- Bicocca μοιράζονται τον κοινό στόχο να διατηρήσουν το Πανεπιστήμιο στην πρώτη γραμμή σε όλα: τις σπουδές, την ηθική, το σεβασμό, τις δεξιότητες, την εμπειρογνωμοσύνη. Το Bicocca δεν είναι μόνο σπουδές αλλά και δέσμευση, πολιτισμός, γνώση, τεχνολογία, εργασία και επιτυχία.

 

Η πόλη του Μιλάνο-Ιταλία 

Το Μιλάνο (Milano), πόλη της Βόρειας Ιταλίας, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας με 1.300.000 κατοίκους, βρίσκεται στην πιο πυκνοκατοικημένη και αναπτυγμένη περιφέρεια της Ιταλίας.

Ιδρύθηκε το 400 π.Χ. από τους Γαλάτες, έγινε πρωτεύουσα της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, έζησε έντονα την Αναγέννηση (ως δημιουργία πολιτισμού αλλά και οικονομικής ανάπτυξης).

Σήμερα το Μιλάνο, στην Ιταλία αποτελεί σπουδαίο βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, με μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίαρχη επιρροή σε ολόκληρη την Ιταλία. Παράλληλα ανθεί πνευματικά και πολιτιστικά (το σημαντικότερο κέντρο στον κόσμο για την λυρική όπερα Teatro alla Scala).

Διάσημη η βιβλιοθήκη της πόλης αυτής της Ιταλίας (Biblioteca Ambrosiana) με παρόντα όλα τα σχέδια και τα σημειωματάρια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τα αξιοθέατά της πόλης αυτής της Ιταλίας: την Πλατεία Duomo (με τον λαμπρό καθεδρικό ναό, δεύτερο σε μέγεθος στον κόσμο), την Galleria Vittorio Emanuele II (ιστορικό τριώροφο κτίριο, σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού, την είσοδό της, τον τεράστιο γυάλινο θόλο), τον ιερό ναό Santa Maria delle Grazie (με την τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι), τα ατελιέ των σχεδιαστών στο Quadrilatero d’Oro, το μουσείο Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia, κ.ά.

Είναι η αδιαφιλονίκητη πρωτεύουσα της «ψύχραιμης» κομψότητας-έδρα κολοσσών της ιταλικής και παγκόσμιας μόδας- με τους Μιλανέζους να συγκαταλέγονται στα αξιοθέατα της πόλης με την κομψότητά τους.

Το Μιλάνο στην Ιταλία δεν επαφίεται στις δάφνες των μνημείων του παρελθόντος, αλλά δημιουργεί και σύγχρονα αρχιτεκτονικά συμπλέγματα (City Life) με τρεις ουρανοξύστες, πάρκο, μουσείο Design και 1.300 διαμερίσματα σε εικοσαόροφες πολυκατοικίες.

Το Μιλάνο της Ιταλίας διακρίνεται γαστρονομικά με τους διαρκώς αυξανόμενους χώρους εστίασης και διασκέδασης. Στην οδό Corso di Porta Ticinese θα βρείτε ιταλική κουζίνα, ισπανική, οικογενειακή τρατορία, ντελικατέσεν με ακριβοθώρητα προϊόντα για γκουρμέ προσκύνημα, αλλά και παγωτοπωλείο με 100 γεύσεις.

Το Μιλάνο στην Ιταλία είναι ο εμπορικός παράδεισος της υψηλής ραπτικής και των κοσμημάτων αλλά και υποψιασμένα σχέδια νεώτερων σχεδιαστών, με την εναλλακτική νεολαία να τους επιλέγει.

Το Μιλάνο, μία πόλη της Ιταλίας με μεγαλοαστικό προφίλ αλλά και μια πόλη που σφύζει από καλλιτεχνική δραστηριότητα και μνημεία οικουμενικού πολιτισμού.

Μια πόλη της Ιταλίας να επισκεφθείς, να ζήσεις αλλά και να σπουδάσεις.