Ιατρική στην Ιταλία – Μιλάνο

αρχείο λήψης (2)Ιατρική στην Ιταλία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μιλάνο. Σπουδές στην Ιταλία στην  Ιατρική Σχολή του Μιλάνου που ιδρύθηκε ταυτόχρονα με το Πανεπιστήμιο Μιλάνου το 1924. Σήμερα το πρόγραμμα Ιατρικής στο Μιλάνο της Ιταλίας, παρέχεται και στην Αγγλική γλώσσα (2010), προσελκύοντας σπουδαστές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής του Μιλάνου στην Ιταλία, διακρίνεται για τις καινοτόμους μεθόδους διδασκαλίας, με την χρήση προηγμένης μεθοδολογίας σπουδών PBL, τις δια-δραστικές συνεδρίες, τις μικρές ομάδες, την διεπιστημονικότητα, την άσκηση σε ερευνητικά εργαστήρια, αλλά και την ευρεία κλινική εκπαίδευση. Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μιλάνο, στην Ιταλία, διακρίνεται για τις ερευνητικές επιτυχίες στα γονιδιώματα, την μοριακή Ιατρική και τις παθήσεις του Μαστού.

Η Ιατρική Σχολή στο Μιλάνο της Ιταλίας, διαθέτει καθιερωμένες συνεργασίες με ένα ολοκληρωμένο δίκτυο Νοσοκομείων και Ερευνητικών Ινστιτούτων, με διεθνή προσανατολισμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Διεπιστημονικό Εργαστήριο Προηγμένων Τεχνολογιών (LITA), Istituto Ortopedico, Istituto Europeodi Ongologia, Centro Cardiologico Monzino, Instituto Auxologico Ospedale San Luca, Ospedale S. Giuseppe, Foudazione Istituto Nazionale dei Tumozi di Milano κ.α.

Η Σχολή της Ιατρικής στο Μιλάνο της Ιταλίας, με περισσότερους από 600 καθηγητές και ερευνητές και 1.700 νέους φοιτητές σε όλα τα προγράμματα σπουδών, του τομέα Ιατρικής, αποτελεί την πρώτη στην εθνική κατάταξη Ιατρική Σχολή στην Ιταλία και 96η στις καλύτερες Ιατρικές Σχολές παγκόσμια.

Προϋποθέσεις εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή του Μιλάνο στην Ιταλία 

 (Αγγλόφωνο Τμήμα)

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Μιλάνου της Ιταλίας, οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέσω γραπτού τεστ-διεθνούς πιστοποίησης  I.MAT (International Medical Admission Test). Τεστ γραπτό διαρκείας 100 λεπτών και αφορά έλεγχο κατανόησης σε βάθος, εξοικείωσης και αφομοίωσης γνώσεων σε: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία (φυσικά στην Αγγλική γλώσσα), με βασικό στοιχείο την άνεση και ταχύτητα ανταπόκρισης στα ζητούμενα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ιταλία,, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση των επιδόσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής στην ιατρική σχολή του Μιλάνο στην Ιταλία 

Τα δίδακτρα στην Ιατρική σχολή του Μιλάνου στην Ιταλία ανάλογα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας κυμαίνονται μεταξύ 800-3.900 ευρώ ανά έτος.

Κόστος ζωής στο Μιλάνο – Ιταλία

Ιατρική στο Μιλάνο της Ιταλίας όπου το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 900-1.300 ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία- Αγγλόφωνα προγράμματα

Τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία, είναι 9 Δημόσια και 1 Ιδιωτικό:

 • Bari University (Universita degli Studi di Bari Aldo Moro)
 • Milan University (Universita degli Studi di Milano)
 • Pavia University (Universita di Pavia)
 • Rome “La Sapienza” University (Sapienza Universita di Roma)
 • Romeo “Tor Vergata” University (Universita degli Studi di Roma “Tor Vergata”)
 • Second University of Naples (Seconda Universita degli Studi di Napoli)
 • University of Naples Federico II (Universita degli Studi di Napoli Federico II)
 • Humanitas University  (Ιδιωτικό)
 • Μilan University ((Universita degli Studi di Milano-Bicocca).
 • Torino University (L’Università Degli Studi di Torino)

 

Εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία καθιερώθηκαν το 2011 και είναι βασισμένες στη συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Cambridge Assessment, που ανάμεσα στις άλλες υπηρεσίες που παρέχει, παρέχει και υπηρεσίες “Admission Testing Service”.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις (Admission Test for the Degree Course in Medicine and Surgery)στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία είναι βασισμένες στις μεθοδολογικές εξετάσεις του ανωτέρου Οργανισμού (BMAT, IMAT,STEP, TSA, CAT, HAT, MAT, MLAT, OLAT, PAT και O.E.T.) και απαιτεί ειδική προετοιμασία, τόσο στη γνωσιακή κατεύθυνση και στην τεχνική επίτευξης αποτελεσμάτων όσο και στην ύπαρξη ειδικού Εκπαιδευτικού Υλικού, κατάλληλου και υποστηρικτικού(key papers), που αναπτύσσει την τεχνική και την μεθοδολογία υψηλών αποτελεσμάτων από τους υποψηφίους.

Γενική Περιγραφή Συστήματος

Το περιεχόμενο των εξετάσεων για τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία δομείται σε 2 επίπεδα –sections ( section 1 και section 2,3,4) ως εξής:

Α) Section 1

General Knowledge (10 ερωτήσεις)

Logical Reasoning (Critical Thinking and Problem Solving)  (10 ερωτήσεις)

Β) Section 2,3,4

Science- based sections, covering:

-Biology (15 ερωτήσεις)

-Chemistry (15 ερωτήσεις)

-Physics and Mathematics (10 ερωτήσεις)

Διευκρινίσεις

 • Όλες οι ερωτήσεις –συνολικά 60- (πολλαπλής επιλογής ) έχουν 5 επιλογές- απαντήσεις με τη μία να είναι ορθή.
 • Η διάρκεια της εξέτασης είναι 100 λεπτά.
 • Με 1.5 μονάδα βαθμολογείται κάθε ορθή απάντηση.
 • Με -0.4 μονάδες βαθμολογείται (αρνητικά) κάθε λάθος απάντηση.
 • Με 0 μονάδες βαθμολογείται κάθε ερώτηση που δεν απαντάται.

Μεθοδολογίες Συστημάτων Ερωτήσεων στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Στις ερωτήσεις General Knowledge περιλαμβάνονται: Range of Cultural topics που ενέχουν aspects of literally, historical, philosophical social and political culture.

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Critical Thinking περιλαμβάνονται: Summarizing the Main Conclusion, Drawing a Conclusion, Identifying an Assumption, Assessing the Impact of Additional Evidence, Detecting Reasoning Errors)

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Problem Solving περιλαμβάνονται: Relevant Selection, Finding Procedures, Identifying Similarity.

Οι γενικές κατευθύνσεις των εξετάσεων βασίζονται σε: Numerical- Verbal- Diagrammatic- Situation-Nonverbal.

 

Η πόλη του Μιλάνο-Ιταλία 

milanΤο Μιλάνο (Milano), πόλη της Βόρειας Ιταλίας, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας με 1.300.000 κατοίκους, βρίσκεται στην πιο πυκνοκατοικημένη και αναπτυγμένη περιφέρεια της Ιταλίας.

Ιδρύθηκε το 400 π.Χ. από τους Γαλάτες, έγινε πρωτεύουσα της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, έζησε έντονα την Αναγέννηση (ως δημιουργία πολιτισμού αλλά και οικονομικής ανάπτυξης).

Σήμερα το Μιλάνο, στην Ιταλία αποτελεί σπουδαίο βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, με μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίαρχη επιρροή σε ολόκληρη την Ιταλία. Παράλληλα ανθεί πνευματικά και πολιτιστικά (το σημαντικότερο κέντρο στον κόσμο για την λυρική όπερα Teatro alla Scala).

Διάσημη η βιβλιοθήκη της πόλης αυτής της Ιταλίας (Biblioteca Ambrosiana) με παρόντα όλα τα σχέδια και τα σημειωματάρια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τα αξιοθέατά της πόλης αυτής της Ιταλίας: την Πλατεία Duomo (με τον λαμπρό καθεδρικό ναό, δεύτερο σε μέγεθος στον κόσμο), την Galleria Vittorio Emanuele II (ιστορικό τριώροφο κτίριο, σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού, την είσοδό της, τον τεράστιο γυάλινο θόλο), τον ιερό ναό Santa Maria delle Grazie (με την τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι), τα ατελιέ των σχεδιαστών στο Quadrilatero d’Oro, το μουσείο Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia, κ.ά.

Είναι η αδιαφιλονίκητη πρωτεύουσα της «ψύχραιμης» κομψότητας-έδρα κολοσσών της ιταλικής και παγκόσμιας μόδας- με τους Μιλανέζους να συγκαταλέγονται στα αξιοθέατα της πόλης με την κομψότητά τους.

Το Μιλάνο στην Ιταλία δεν επαφίεται στις δάφνες των μνημείων του παρελθόντος, αλλά δημιουργεί και σύγχρονα αρχιτεκτονικά συμπλέγματα (City Life) με τρεις ουρανοξύστες, πάρκο, μουσείο Design και 1.300 διαμερίσματα σε εικοσαόροφες πολυκατοικίες.

Το Μιλάνο της Ιταλίας διακρίνεται γαστρονομικά με τους διαρκώς αυξανόμενους χώρους εστίασης και διασκέδασης. Στην οδό Corso di Porta Ticinese θα βρείτε ιταλική κουζίνα, ισπανική, οικογενειακή τρατορία, ντελικατέσεν με ακριβοθώρητα προϊόντα για γκουρμέ προσκύνημα, αλλά και παγωτοπωλείο με 100 γεύσεις.

Το Μιλάνο στην Ιταλία είναι ο εμπορικός παράδεισος της υψηλής ραπτικής και των κοσμημάτων αλλά και υποψιασμένα σχέδια νεώτερων σχεδιαστών, με την εναλλακτική νεολαία να τους επιλέγει.

Το Μιλάνο, μία πόλη της Ιταλίας με μεγαλοαστικό προφίλ αλλά και μια πόλη που σφύζει από καλλιτεχνική δραστηριότητα και μνημεία οικουμενικού πολιτισμού.

Μια πόλη της Ιταλίας να επισκεφθείς, να ζήσεις αλλά και να σπουδάσεις.