Ιατρική στην Ιταλία- Μιλάνο – Humanitas

Ιατρική στην Ιταλία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μιλάνο (Humanitas University Di Rozzano – Milano)

photo

 

Ιατρική στην Ιταλία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Humanitas στο Μιλάνο που είναι ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο από την πολιτεία, μέλος του Ομίλου Humanitas.

Προϋποθέσεις εισαγωγής για ιατρική στην Ιταλία στο πανεπιστήμιο του Μιλάνο – αγγλόφωνο τμήμα    

     Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή Humanitas στο Μιλάνο, στην Ιταλία στο αγγλόφωνο πρόγραμμα,οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέσω γραπτού τεστ-διεθνούς πιστοποίησης. Τεστ γραπτό διάρκειας 100 λεπτών που αφορά έλεγχο κατανόησης σε βάθος, εξοικείωσης και αφομοίωσης γνώσεων σε: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία (φυσικά στην Αγγλική γλώσσα), με βασικό στοιχείο την άνεση και ταχύτητα ανταπόκρισης στα ζητούμενα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ 
Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ιταλία,, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση των επιδόσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα στο ιατρικό πανεπιστήμιο του Μιλάνο στην Ιταλία

    Τα δίδακτρα στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου στην Ιταλία κυμαίνοναι από 12.000 έως 30.000 ευρώ ανά έτος ανάλογα με εισοδηματικά Ακαδημαϊκά  κριτήρια.

Κόστος ζωής στο Μιλάνο – Ιταλία

     Ιατρική στο Μιλάνο, στην Ιταλία όπου το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 900 – 1.400 ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία- Αγγλόφωνα προγράμματα

Τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία, είναι 9 Δημόσια και 1 Ιδιωτικό:

 • Bari University (Universita degli Studi di Bari Aldo Moro)
 • Milan University (Universita degli Studi di Milano)
 • Pavia University (Universita di Pavia)
 • Rome “La Sapienza” University (Sapienza Universita di Roma)
 • Romeo “Tor Vergata” University (Universita degli Studi di Roma “Tor Vergata”)
 • Second University of Naples (Seconda Universita degli Studi di Napoli)
 • University of Naples Federico II (Universita degli Studi di Napoli Federico II)
 • Humanitas University  (Ιδιωτικό)
 • Μilan University ((Universita degli Studi di Milano-Bicocca).
 • Torino University (L’Università Degli Studi di Torino)

Η ιατρική σχολή Humanitas στο Μιλάνο- Ιταλία

Ο Όμιλος  Humanitas αποτελεί έναν από τους πιο μεγάλους σε μέγεθος και σε βαρύτητα ομίλους νοσοκομειακών υπηρεσιών στην Ιταλία. Η πιο σημαντική δομή του, το νοσοκομείο  IRCCS Istituto Clinico Humanitsa di Milano, είναι αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο για το υψηλό επίπεδο καινοτομίας στον τομέα της έρευνας και για το διαχειριστικό μοντέλο που έχει υιοθετήσει. Μάλιστα το μοντέλο οργάνωσής του, έχει αποτελέσει τρείς φορές αντικείμενο μελέτης από το  Harvard Business School.

Ιατρική στην Ιταλία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Humanitas στο Μιλάνο που αποτελεί ένα νεαρό ηλικιακά πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε ως πανεπιστημιακή δομή το 2000, στηρίζοντας την δημιουργία του στην πολύχρονη εμπειρία του ομίλου στον τομέα της διδασκαλίας, της έρευνας και της κλινικής υποστήριξης.

Το πανεπιστήμιο Ιατρικής Humanitas στο Μιλάνο, στην Ιταλία, εφαρμόζει τα διεθνή και πιο εξελιγμένα πρότυπα εκπαίδευσης για την διδασκαλία των φοιτητών. Η διδασκαλία είναι διαδραστική και διεπιστημονική, βασίζεται στην μέθοδο PBL – Problem Based Learning, εξασκώντας τους φοιτητές του, στο να αναπτύσσουν την κρητική σκέψη και να εξασκούνται στην λύση πρακτικών προβλημάτων.

Χρησιμοποιούνται επιπροσθέτως οι μέθοδοι διδασκαλίας e-learning, οι τηλε-διασκέψεις, η τηλε-ιατρική (πρωτοπόρος στην χρήση της σε εθνικό επίπεδο)  και η σωστή χρήση της βιβλιογραφίας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου στην Ιταλία. Οι φοιτητές εισάγονται ήδη από το πρώτο έτος φοίτησης στα κλινικά εργαστήρια και σε πραγματικά κλινικά περιστατικά στις δομές του ομίλου. Διδάσκεται δε από το πρώτο έτος η σωστή επαφή με τον ασθενή.

Ιατρική στην Ιταλία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Humanitas στο Μιλάνο που διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα και αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση σε εθνικό επίπεδο και την 27η σε σχέση με τα κέντρα της Δυτικής Ευρώπης. Σύμφωνα δε με το Ινστιτούτο SCIMAGO, SIR Report 2013, κατατάσσεται στο 6% των καλύτερων νοσοκoμείων του κόσμου με βάση την βαρύτητα των δημοσιεύσεών του. Οι ερευνητές που εργάζονται στο Ερευνητικό Κέντρο του, προέρχονται από 15 διαφορετικές χώρες.

Ο προσανατολισμός του πανεπιστημίου Ιατρικής Humanitas στο Μιλάνο, στην Ιταλία είναι διεθνής, προετοιμάζοντας του φοιτητές καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών ούτως ώστε μετά την αποφοίτησή τους στην σχολή, να είναι σε θέση να εργαστούν σε οιανδήποτε χώρα του κόσμου. Τα μαθήματα στην ιατρική σχολή του Μιλάνου της Ιταλίας γίνονται από καθηγητές αναγνωρισμένους και καταξιωμένους στον τομέα διδασκαλίας τους, οι οποίοι προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Η διάρκεια των σπουδών στην ιατρική σχολή του Μιλάνου στην Ιταλία είναι 6 έτη. Στην σχολή της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Humanitas στο Μιλάνο, εισάγονται κάθε χρόνο 80 φοιτητές. Διαθέτει περισσότερους από 300 καθηγητές και ερευνητές. Για πολλά χρόνια καταλαμβάνει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην εθνική κατάταξη των Ιατρικών Σχολών της Ιταλίας.

Εισαγωγικές Εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία καθιερώθηκαν το 2011 και είναι βασισμένες στη συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Cambridge Assessment, που ανάμεσα στις άλλες υπηρεσίες που παρέχει, παρέχει και υπηρεσίες “Admission Testing Service”.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις (Admission Test for the Degree Course in Medicine and Surgery)στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία είναι βασισμένες στις μεθοδολογικές εξετάσεις του ανωτέρου Οργανισμού (BMAT, IMAT,STEP, TSA, CAT, HAT, MAT, MLAT, OLAT, PAT και O.E.T.) και απαιτεί ειδική προετοιμασία, τόσο στη γνωσιακή κατεύθυνση και στην τεχνική επίτευξης αποτελεσμάτων όσο και στην ύπαρξη ειδικού Εκπαιδευτικού Υλικού, κατάλληλου και υποστηρικτικού(key papers), που αναπτύσσει την τεχνική και την μεθοδολογία υψηλών αποτελεσμάτων από τους υποψηφίους.

Γενική Περιγραφή Συστήματος

Το περιεχόμενο των εξετάσεων για τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία δομείται σε 2 επίπεδα –sections ( section 1 και section 2,3,4) ως εξής:

Α) Section 1

General Knowledge (10 ερωτήσεις)

Logical Reasoning (Critical Thinking and Problem Solving)  (10 ερωτήσεις)

Β) Section 2,3,4

Science- based sections, covering:

-Biology (15 ερωτήσεις)

-Chemistry (15 ερωτήσεις)

-Physics and Mathematics (10 ερωτήσεις)

Διευκρινίσεις

 • Όλες οι ερωτήσεις –συνολικά 60- (πολλαπλής επιλογής ) έχουν 5 επιλογές- απαντήσεις με τη μία να είναι ορθή.
 • Η διάρκεια της εξέτασης είναι 100 λεπτά.
 • Με 1.5 μονάδα βαθμολογείται κάθε ορθή απάντηση.
 • Με -0.4 μονάδες βαθμολογείται (αρνητικά) κάθε λάθος απάντηση.
 • Με 0 μονάδες βαθμολογείται κάθε ερώτηση που δεν απαντάται.

Μεθοδολογίες Συστημάτων Ερωτήσεων στα Αγγλόφωνα Πανεπσιτήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Στις ερωτήσεις General Knowledge περιλαμβάνονται: Range of Cultural topics που ενέχουν aspects of literally, historical, philosophical social and political culture.

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Critical Thinking περιλαμβάνονται: Summarizing the Main Conclusion, Drawing a Conclusion, Identifying an Assumption, Assessing the Impact of Additional Evidence, Detecting Reasoning Errors)

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Problem Solving περιλαμβάνονται: Relevant Selection, Finding Procedures, Identifying Similarity.

Οι γενικές κατευθύνσεις των εξετάσεων βασίζονται σε: Numerical- Verbal- Diagrammatic- Situation-Nonverbal.

Η πόλη του Μιλάνο-Ιταλία 

milanΤο Μιλάνο (Milano), πόλη της Βόρειας Ιταλίας, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας με 1.300.000 κατοίκους, βρίσκεται στην πιο πυκνοκατοικημένη και αναπτυγμένη περιφέρεια της Ιταλίας.

Ιδρύθηκε το 400 π.Χ. από τους Γαλάτες, έγινε πρωτεύουσα της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, έζησε έντονα την Αναγέννηση (ως δημιουργία πολιτισμού αλλά και οικονομικής ανάπτυξης).

Σήμερα το Μιλάνο, στην Ιταλία αποτελεί σπουδαίο βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, με μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίαρχη επιρροή σε ολόκληρη την Ιταλία. Παράλληλα ανθεί πνευματικά και πολιτιστικά (το σημαντικότερο κέντρο στον κόσμο για την λυρική όπερα Teatro alla Scala).

Διάσημη η βιβλιοθήκη της πόλης αυτής της Ιταλίας (Biblioteca Ambrosiana) με παρόντα όλα τα σχέδια και τα σημειωματάρια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τα αξιοθέατά της πόλης αυτής της Ιταλίας: την Πλατεία Duomo (με τον λαμπρό καθεδρικό ναό, δεύτερο σε μέγεθος στον κόσμο), την Galleria Vittorio Emanuele II (ιστορικό τριώροφο κτίριο, σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού, την είσοδό της, τον τεράστιο γυάλινο θόλο), τον ιερό ναό Santa Maria delle Grazie (με την τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι), τα ατελιέ των σχεδιαστών στο Quadrilatero d’Oro, το μουσείο Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia, κ.ά.

Είναι η αδιαφιλονίκητη πρωτεύουσα της «ψύχραιμης» κομψότητας-έδρα κολοσσών της ιταλικής και παγκόσμιας μόδας- με τους Μιλανέζους να συγκαταλέγονται στα αξιοθέατα της πόλης με την κομψότητά τους.

Το Μιλάνο στην Ιταλία δεν επαφίεται στις δάφνες των μνημείων του παρελθόντος, αλλά δημιουργεί και σύγχρονα αρχιτεκτονικά συμπλέγματα (City Life) με τρεις ουρανοξύστες, πάρκο, μουσείο Design και 1.300 διαμερίσματα σε εικοσαόροφες πολυκατοικίες.

Το Μιλάνο της Ιταλίας διακρίνεται γαστρονομικά με τους διαρκώς αυξανόμενους χώρους εστίασης και διασκέδασης. Στην οδό Corso di Porta Ticinese θα βρείτε ιταλική κουζίνα, ισπανική, οικογενειακή τρατορία, ντελικατέσεν με ακριβοθώρητα προϊόντα για γκουρμέ προσκύνημα, αλλά και παγωτοπωλείο με 100 γεύσεις.

Το Μιλάνο στην Ιταλία είναι ο εμπορικός παράδεισος της υψηλής ραπτικής και των κοσμημάτων αλλά και υποψιασμένα σχέδια νεώτερων σχεδιαστών, με την εναλλακτική νεολαία να τους επιλέγει.

Το Μιλάνο, μία πόλη της Ιταλίας με μεγαλοαστικό προφίλ αλλά και μια πόλη που σφύζει από καλλιτεχνική δραστηριότητα και μνημεία οικουμενικού πολιτισμού.

Μια πόλη της Ιταλίας να επισκεφθείς, να ζήσεις αλλά και να σπουδάσεις.