Ιατρική στην Ιταλία –Μπάρι

Ιατρική στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μπάρι στο αγγλόφωνο πρόγραμμα.

Universita degli Studi di Bari Aldo Moro. Bari English Medical Curriculum (BEMC)

715px-Uniba.svg

Ιατρική στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μπάρι  που  ιδρύθηκε το 1925 και από το 2012 προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών της και στην Αγγλική γλώσσας, προσελκύοντας σπουδαστές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο.

 

Προϋποθέσεις εισαγωγής στο ιατρικό πανεπιστήμιο στο Μπάρι στην Ιταλία

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μπάρι της Ιταλίας στο αγγλόφωνο πρόγραμμα , οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέσω γραπτού τεστ-διεθνούς πιστοποίησης .Τεστ γραπτό διάρκειας 100 λεπτών που αφορά έλεγχο κατανόησης σε βάθος, εξοικείωσης και αφομοίωσης γνώσεων σε: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία (φυσικά στην Αγγλική γλώσσα), με βασικό στοιχείο την άνεση και ταχύτητα ανταπόκρισης στα ζητούμενα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ 
Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ιταλία,, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση των επιδόσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 Δίδακτρα ιατρικού πανεπιστημίου στο Μπάρι στην Ιταλία

   Τα δίδακτρα στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο στο Μπάρι της Ιταλίας κυμαίνοναι από 800 έως 3.700 ευρώ ανά έτος ανάλογα με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

 Κόστος ζωής στο Μπάρι στην Ιταλία

   Ιατρική στο Μπάρι της Ιταλίας όπου το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 600-900 ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία- Αγγλόφωνα προγράμματα

Τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία, είναι 9 Δημόσια και 1 Ιδιωτικό:

 • Bari University (Universita degli Studi di Bari Aldo Moro)
 • Milan University (Universita degli Studi di Milano)
 • Pavia University (Universita di Pavia)
 • Rome “La Sapienza” University (Sapienza Universita di Roma)
 • Romeo “Tor Vergata” University (Universita degli Studi di Roma “Tor Vergata”)
 • Second University of Naples (Seconda Universita degli Studi di Napoli)
 • University of Naples Federico II (Universita degli Studi di Napoli Federico II)
 • Humanitas University  (Ιδιωτικό)
 • Μilan University ((Universita degli Studi di Milano-Bicocca).
 • Torino University (L’Università Degli Studi di Torino)

 Το Πανεπιστήμιο του Μπάρι στην Ιταλία

Το πρόγραμμα του Ιατρικού Πανεπιστημίου στο Μπάρι της Ιταλίας διακρίνεται για την καινοτομία στον τρόπο εκπαίδευσης, με δια-δραστικές συνεδρίες, άσκηση σε ερευνητικά εργαστήρια, τις μικρές ομάδες, την διεπιστημονικότητα και στην κλινική εκπαίδευση.

αρχείο λήψης    Τα εργαστήρια έρευνας που διαθέτει το Ιατρικό Πανεπιστήμιο στο Μπάρι της Ιταλίας έχουν αναγνωριστεί για το έργο τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ένα από αυτά, είναι το Τμήμα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων (DipartimentoEmergenza e Trapianti di Organi (D.E.T.O.)), το οποίο είναι αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο για την έρευνα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων του πάνγκρεας, της καρδιάς, των νεφρών και στο συκώτι.

   Ιατρική στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μπάρι στην  Ιατρική σχολή που  συμμετέχει ενεργά σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, για την προώθηση της ακαδημαϊκής έρευνας και της συνεργασίας.

Αυτοί είναι οι ακόλουθοι: Comunità delle Università Mediterranee(C.U.M), ConsorzioInteruniversitarioItaliano per l’Argentina (C.U.I.A),  European UniversityAssociation (E.U.A), Università del Mediterraneo (UNIMED), Rete Europea di Università (UNISCAPE).

Επίσης η Iατρική σχολή Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μπάρι στην Ιταλία , διαθέτει καθιερωμένες συνεργασίες με ένα δίκτυο Νοσοκομείων και Πανεπιστημίων, για την προώθηση της έρευνας και την ανταλλαγή σπουδαστών. Αναφέρουμε ενδεικτικά:  Università del Litoraleτης Σλοβενίας, “Lucian Blaga” University in Sibiu τηςΡουμανίας,Università di ŁódźτηςΠολωνίας, Saint Petersburg State University της Ρωσσίας,  το νοσοκομείοPoliclinico di Bari και το Ospedale Madonna delle Graziedi Matera…

Η διάρκεια των σπουδών στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Ιταλίας στο Μπάρι είναι 6 έτη. Στην σχολή της ιατρικής εισάγονται κάθε χρόνο 30 φοιτητές. Διαθέτει 60 καθηγητές και ερευνητές. Κατέχει την 10η θέση στην εθνική κατάταξη των Ιατρικών Σχολών της Ιατλίας.

Ιατρική στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μπάρι που  ιδρύθηκε το 1925 και από το 2012 προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών της και στην Αγγλική γλώσσας, προσελκύοντας σπουδαστές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο.

Ιατρική στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μπάρι που  ιδρύθηκε το 1925 και από το 2012 προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών της και στην Αγγλική γλώσσας, προσελκύοντας σπουδαστές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο.

Εισαγωγικές Εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία καθιερώθηκαν το 2011 και είναι βασισμένες στη συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Cambridge Assessment, που ανάμεσα στις άλλες υπηρεσίες που παρέχει, παρέχει και υπηρεσίες “Admission Testing Service”.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις (Admission Test for the Degree Course in Medicine and Surgery)στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία είναι βασισμένες στις μεθοδολογικές εξετάσεις του ανωτέρου Οργανισμού (BMAT, IMAT,STEP, TSA, CAT, HAT, MAT, MLAT, OLAT, PAT και O.E.T.) και απαιτεί ειδική προετοιμασία, τόσο στη γνωσιακή κατεύθυνση και στην τεχνική επίτευξης αποτελεσμάτων όσο και στην ύπαρξη ειδικού Εκπαιδευτικού Υλικού, κατάλληλου και υποστηρικτικού(key papers), που αναπτύσσει την τεχνική και την μεθοδολογία υψηλών αποτελεσμάτων από τους υποψηφίους.

Γενική Περιγραφή Συστήματος

Το περιεχόμενο των εξετάσεων για τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία δομείται σε 2 επίπεδα –sections ( section 1 και section 2,3,4) ως εξής:

Α) Section 1

General Knowledge (10 ερωτήσεις)

Logical Reasoning (Critical Thinking and Problem Solving)  (10 ερωτήσεις)

Β) Section 2,3,4

Science- based sections, covering:

-Biology (15 ερωτήσεις)

-Chemistry (15 ερωτήσεις)

-Physics and Mathematics (10 ερωτήσεις)

Διευκρινίσεις

 • Όλες οι ερωτήσεις –συνολικά 60- (πολλαπλής επιλογής ) έχουν 5 επιλογές- απαντήσεις με τη μία να είναι ορθή.
 • Η διάρκεια της εξέτασης είναι 100 λεπτά.
 • Με 1.5 μονάδα βαθμολογείται κάθε ορθή απάντηση.
 • Με -0.4 μονάδες βαθμολογείται (αρνητικά) κάθε λάθος απάντηση.
 • Με 0 μονάδες βαθμολογείται κάθε ερώτηση που δεν απαντάται.

Μεθοδολογίες Συστημάτων Ερωτήσεων στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Στις ερωτήσεις General Knowledge περιλαμβάνονται: Range of Cultural topics που ενέχουν aspects of literally, historical, philosophical social and political culture.

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Critical Thinking περιλαμβάνονται: Summarizing the Main Conclusion, Drawing a Conclusion, Identifying an Assumption, Assessing the Impact of Additional Evidence, Detecting Reasoning Errors)

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Problem Solving περιλαμβάνονται: Relevant Selection, Finding Procedures, Identifying Similarity.

Οι γενικές κατευθύνσεις των εξετάσεων βασίζονται σε: Numerical- Verbal- Diagrammatic- Situation-Nonverbal.

Το Πανεπιστήμιο του Μπάρι Αλντο Μόρο (Universita degli Studi di Bari Aldo Moro)

Το Πανεπιστήμιο του Μπάρι στην Απουλία στη Νότια Ιταλία δημιουργήθηκε το 1925, όντας ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Νότιας Ιταλίας και από τα μεγαλύτερα της χώρας.

Διαθέτει φοιτητικό πληθυσμό 60.000 και διαμορφώνεται σε σχολές ως εξής:

Σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής, Κτηνιατρικής, Γεωπονικών Επιστημών, Τεχνών και Φιλοσοφίας, Βιοτεχνολογικών Επιστημών, Σπουδών Επικοινωνίας, Οικονομικών, Αγωγής, Ξένων γλωσσών και Φιλολογίας, Νομικής, Μαθηματικών – Φυσικής και Φυσικών Επιστημών, Φαρμακευτική Σχολή, Σχολή Πολιτικών Επιστημών.

 

Η πόλη του Μπάρι- Ιταλία 

Bari-735x400Σπουδές Ιατρικής στο Μπάρι (Bari) στην Ιταλία που είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, αλλά και της περιφέρειας της Απουλίας (Puglia) στην Αδριατική θάλασσα, με 320.000 κατοίκους.

Ιατρικές σπουδές στο Μπάρι  της Ιταλίας που αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της Νότιας Ιταλίας (μετά τη Νάπολη) και είναι γνωστό: τόσο ως λιμάνι και ως έδρα πολλών Πανεπιστημιακών Σχολών, με παράδοση ως τόπος ακαδημαϊκού προορισμού Ελλήνων φοιτητών από τη δεκαετία του 1970, όσο και ως πόλη του Αγίου Νικολάου.

Μπάρι -Ιταλία : Η πολεοδομία

Σπουδές στο Μπάρι, στην Ιταλία, που δομείται σε 4 διαφορετικές αστικές ενότητες. Βόρεια είναι η πυκνοδομημένη παλαιά πόλη, στη χερσόνησο μεταξύ 2 σύγχρονων λιμανιών με τη λαμπρή Βασιλική του Αγίου Νικολάου, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Σαμπίνο και το Σουηβικό κάστρο, συνοικία με έντονη νυχτερινή ζωή. Στα νότια ευρίσκεται η συνοικία Μυρά, ιδρυμένη από το Ζοακρίμ Μυρά (στρατάρχη της Γαλλίας και Βασιλιά της Νάπολης) και αποτελεί τη σύγχρονη καρδιά της πόλης, που απλώνεται σε ένα ορθογωνικό πολεοδομικό σχέδιο με χώρα περιπάτου στη θάλασσα και το μεγαλύτερο εμπορικό της κέντρο (Via Sparano και Via Argiro).

Σύγχρονες ζώνες κατοικίας περιβάλλον το κέντρο, έχοντας αντικαταστήσει τα παλαιά προάστια, έξω από τις πύλες των τειχών της πόλης αυτής της Ιταλίας.

Η πόλη αυτή στην Ιταλία διαθέτει αναπλασμένο σύγχρονο αεροδρόμιο, με το όνομα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, το αεροδρόμιο Κάρολ Βοιτύλα, με διασύνδεση σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.

Το λιμάνι του Μπάρι, στην Ιταλία με μεγάλες και σύγχρονες υποδομές, είναι σημείο ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ελλάδα (Πάτρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα) με καθημερινά δρομολόγια και οικονομικές προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μπάρι -Ιταλία: Η ιστορία

images (1)Από την εξουσία των Ρωμαίων τον 3ο αιώνα π.Χ., απέκτησε στρατηγική σημασία ως κομβικό σημείο σύνδεσης, της παραλιακής διάβασης και της Βία Τραϊάνα και ως λιμάνι εμπορίου προς τα Ανατολικά, παράλληλα δευτερεύουσα δίοδος οδηγούσε από το Μπάρι στον Τάραντα. Η πόλη αυτή της Ιταλίας αποτέλεσε και αποτελεί αλιευτικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή. Το Μπάρι έχει περιπετειώδη ιστορία είτε υπό την εξουσία των Επισκόπων, τους Γοτθικούς πολέμους, την εξουσία των Λομβαρδών, την άφιξη των Νορμανδών, τη διοίκηση των Βυζαντινών, την κατοχή των Χαλιφάτων, των Εμιράτων, του αυτοκράτορα Λουδοβίκου τον Β’, τον Ροβέρτο Γνισκάρδο, το γαμπρό του Ναπολέοντα Ζοακρίμ Μυρά, μέχρι τον Μουσολίνι με κληρονομιά την αρχιτεκτονική κατά μήκος του θαλάσσιου μετώπου.

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το Μπάρι Ιταλίας ‘’κέρδισε’’ την ανεπιθύμητη διάκριση της μοναδικής Ευρωπαϊκής πόλης που έζησε την εμπειρία του χημικού πολέμου κατά τη διάρκειά του.

Μπάρι -Ιταλία: Αξιοθέατα – Κουλτούρα

Σπουδές Ιατρικής στο Μπάρι στην Ιταλία που αποτελεί, σήμερα, μια σύγχρονη βιομηχανική πόλη-λιμάνι, με πολυπληθή Πανεπιστημιούπολη διατηρώντας ωστόσο τις ισχυρές παραδόσεις που σφραγίζουν την παρουσίας της.

Η Βασιλική του Αγίου Νικολάου που θεμελιώθηκε το 1087 για να υποδεχθεί τα λείψανα του Αγίου, που μεταφέρθηκαν από τα Μύρα της Λυκίας και σήμερα βρίσκονται κάτω από την Αγία Τράπεζα στην κρύπτη, όπου είναι θαμμένα τα κληροδοτήματα παλιών ληστών που προσηλυτίσθηκαν στην αληθινή πίστη. Η εκκλησία είναι μία από τις 4 Ανακτορικές της Απουλίας.

Ο Καθεδρικός του Μπάρι στην Ιταλία, αφιερωμένος σον Άγιο Σαβίνο της Κανόσα (Σαν Σαμπίνο), άρχισε σε βυζαντινό ρυθμό το 1034, αλλά καταστράφηκε κατά τη λεηλασία της πόλης το 1156. Έτσι χτίσθηκε ένα καινούριο κτίριο, βασισμένο, εν μέρει, στο προκατασκευασθέν. Από το αρχικό οικοδόμημα σήμερα είναι ορατά ίχνη στο δάπεδο της εγκάρσιας πτέρυγας του ναού. Αποτελεί παράδειγμα Ρομανικής αρχιτεκτονικής της Απουλίας με πρόσοψη 3 πυλών, με άνω τμήμα ρόδακα διακοσμημένο με τερατώδεις και φανταστικές μορφές, εσωτερικό με κεντρικό κλίτος και δύο πτέρυγες 16 κιόνων και καμάρες, με κρύπτη που στεγάζει τα λείψανα του Αγίου Σαβίνου και την εικόνα της Παναγιάς της Οδηγήτριας.

Το θέατρο Πετρουτσέλι, είναι μία από τις μεγαλοπρεπέστερες όπερες της Ιταλίας, μετά τη Σκάλα του Μιλάνου, και το θέατρο Σαν Κάρλο στη Νάπολη, έχοντας φιλοξενήσει διάσημους της όπερας και του χορού όλο τον 20ο αιώνα πριν την ολοσχερή καταστροφή του το 1991, από εμπρησμό. Η λειτουργία του ξεκίνησε ξανά το 2009.

Το Σουηβικό Κάστρο (Νορμανδικό- Χοενστάουφεν Κάστρο) χτίσθηκε το 1131, καταστράφηκε το 1156 και ξαναχτίσθηκε από τον Φρειδερίκο Β’ Χοενστάουφεν, λειτουργώντας σήμερα ως Πινακοθήκη της ιταλικής αυτής πόλης.

Η Πινακοτέτα Προβιντσιάλε ντι Μπάρι (Επαρχιακή Πινακοθήκη του Μπάρι στην Ιταλία) είναι το σημαντικότερο μουσείο ζωγραφικής στην Απουλία, που δημιουργήθηκε από το 1928 και διαθέτει πολλούς πίνακες, από τον 15ο αιώνα μέχρι τη σύγχρονη τέχνη. Η Ρωσική Εκκλησία, στην περιοχή Καράσι του Μπαρί, χτίσθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, για να υποδεχθεί Ρώσους προσκυνητές, που έρχονταν στην πόλη για να προσκυνήσουν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η Μπαριβέκια ή Παλιό Μπάρι, είναι ένα σύνολο δρόμων και διόδων που συνθέτουν τμήμα της πόλης, βόρεια της σύγχρονης περιοχής Μυράς.

Μέχρι πρότινος θεωρούνταν ‘’δύσκολη’’ περιοχή για τους κατοίκους του Μπάρι της Ιταλίας λόγω των υψηλών επιπέδων μικροεγκληματικότητας.

Όμως, ένα μεγάλης κλίμακας σχέδιο ανάπλασης που ξεκίνησε με καινούριο αποχετευτικό δίκτυο, συνεχίσθηκε με την αξιοποίηση των 2 κεντρικών πλατειών, Πιάτσα Μερκαντίλε και Πιάτσα Φεραρέζε, επέτρεψε το άνοιγμα πολλών πάμπ και άλλων κέντρων.

41b2aaa9c06c54f41aaee2d86024fe28Έτσι αναδιατάχθηκε η κοινωνική ζωή της πόλης αυτής της Ιταλίας, εντάχθηκε η τουριστική ζωή, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, αυξήθηκαν τα εισοδήματα, φύσηξε άνεμος αισιοδοξίας. Η γοητεία κατέκλυσε το Μπάρι (ιδιαίτερα την Μπαριβέκια) με τη σικ μεσαιωνική παλιά του πόλη.

Η ζωηρή Πανεπιστημιούπολη του Μπάρι στην Ιταλία, το δυνατό nightlife, το μεσογειακό lifestyle, η ισχυρή γαστρονομική ταυτότητα, το σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο, οι ρομαντικές βόλτες κατά μήκος της παραλιακής promenade (Lungomare), τα γραφικά σοκάκια, διαμορφώνουν ένα ελκυστικό σκηνικό, ιδανικό τόπο για σπουδές και φοιτητική ζωή.