Ιατρική στην Ιταλία – Παβία

Ιατρική στην Ιταλία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Παβία Pavia University (Universita di Pavia)

Patrocinio_UNIPV_marchio_A_col

Το αγγλόφωνο πανεπιστήμιο Ιατρικής της Pavia στην Ιταλία (Universita di Pavia) ιδρύθηκε το 1361 και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα και τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ιταλίας. Το Ιταλικό αυτό Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής έχει περισσότερους από 24.000 φοιτητές και 20 φοιτητικά Campus για την φιλοξενία των φοιτητών που φοιτούν στην ιατρική σχολή. Προσφέρει 83 προγράμματα σπουδών από τα οποία τα 7 εξ’ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα και 3 προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια.

 

Προϋποθέσεις εισαγωγής στο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο ιατρικής στην Παβία στην Ιταλία

Για την εισαγωγή στην αγγλόφωνη Ιατρική Σχολή στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο της Παβίας, στο αγγλόφωνο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέσω γραπτού τεστ-διεθνούς πιστοποίησης. Τεστ γραπτό διάρκειας 100 λεπτών που αφορά έλεγχο κατανόησης σε βάθος, εξοικείωσης και αφομοίωσης γνώσεων σε: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία,  (φυσικά στην Αγγλική γλώσσα) και στις γλωσσικές ικανότητες, με βασικά και κυρίαρχα στοιχεία την άνεση και ταχύτητα ανταπόκρισης στα ζητούμενα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ιταλία,, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση των επιδόσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής του αγγλόφωνου πανεπιστημίου στην Παβία, στην Ιταλία

    Τα δίδακτρα στην Ιατρική Σχολή του αγγλόφωνου Πανεπιστημίου στην Παβία στην Ιταλία, όπου κυμαίνονται από 800 έως 3.700 ευρώ ανά έτος ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια.

Κόστος ζωής στην Παβία, Ιταλία

     Ιατρικές Σπουδές στο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Παβία στην Ιταλία όπου το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 600-900 ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία- Αγγλόφωνα προγράμματα

Τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία, είναι 9 Δημόσια και 1 Ιδιωτικό:

 • Bari University (Universita degli Studi di Bari Aldo Moro)
 • Milan University (Universita degli Studi di Milano)
 • Pavia University (Universita di Pavia)
 • Rome “La Sapienza” University (Sapienza Universita di Roma)
 • Romeo “Tor Vergata” University (Universita degli Studi di Roma “Tor Vergata”)
 • Second University of Naples (Seconda Universita degli Studi di Napoli)
 • University of Naples Federico II (Universita degli Studi di Napoli Federico II)
 • Humanitas University  (Ιδιωτικό)
 • Μilan University ((Universita degli Studi di Milano-Bicocca).
 • Torino University (L’Università Degli Studi di Torino)

Το Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία

Στο αγγλόφωνο αυτό Πανεπιστήμιο στην Ιταλία, υπάρχουν σε 404 προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, με περισσότερες από 100 χώρες από όλο τον κόσμο και 3.300 ευκαιρίες προσωρινής εργασίας με την μορφή stage σε επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς.

Το αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο της Παβία, στην Ιταλία, διαθέτει 8 ερευνητικά κέντρα, 17 προγράμματα Doctora και 42 διαπανεπιστημιακά προγράμματα έρευνας, από τα οποία τα 7, το έτος 2013, αποτελούσαν μέρος International patents.

Έχει διακριθεί από την ίδρυσή του, για το υψηλό επίπεδο των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει, στον τομέα των Ιατρικών και Νομικών σπουδών.

Σημαντικές προσωπικότητες έχουν διδάξει στο ιταλικό αυτό αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής , όπως ο χημικός Giulio Natta και ο φυσικός Carlo Rubbia στους οποίους έχουν  έχουν τιμηθεί  με το βραβείο Nobel.

 

Ιατρική στην Ιταλία – Παβία

Ιατρική στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Παβία στο αγγλόφωνο τμήμα.

Universita di Pavia – -Harvey corse of Pavia

 

Ιατρική στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Παβίας, στο αγγλόφωνο πρόγραμμα που καθιερώθηκε από το 2009, (εξ’ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα).

ΣΤο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Παβία στην Ιταλία, σημαντικές προσωπικότητες του ιατρικού κόσμου έχουν διδάξει στο πανεπιστήμιο και έχουν διακριθεί για την έργο τους, όπως ο Carlo Forlanini, εφευρέτης του πρώτου τεχνικού αναπνευστήρα για την θεραπεία της φυματίωσης, ο Leonardo Da vinci και οι Camillo Golgi, Giulio Natta και Carlo Rubbia, που έχουν τιμηθεί με το βραβείο Nobel ιατρικής.

Το αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Παβία στην Ιταλία, συνεργάζεται με 3 διακεκριμένα πανεπιστημιακά νοσοκομεία που διαθέτουν συνολικά 12.000 εργαζομένους, ανάμεσα σε γιατρούς, νοσηλευτές και ερευνητές. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Policlinico San Matteo, το Fondazione S.Maugeri και το Neorological InstituteC.Mondino.

Ιατρικές Σπουδές στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο της Παβίας, στο αγγλόφωνο πρόγραμμα  που  διαθέτει ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το Hadrontherapy Center of Cancer Treatment (CNAO),το μοναδικό ερευνητικό κέντρο στην Ιταλία και ένα από τα 5 του είδους στον κόσμο και το Laboratory of Applied Nuclear Energy (LENA).

Πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Παβία, στην Ιταλία, δημοσίευσε το πλάνο ανάπτυξής του για τα επόμενα χρόνια (Universitiamo: the first Italian crowdfunding university project platform). Σε αυτό περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός καινούργιου ερευνητικού κέντρου για τον Καρκίνο μέχρι το 2017 καθώς και η επέκταση του εργαστηρίου ιστοτεχνολογίας που διαθέτει, έτσι ώστε να καλύψει όλους τους τομείς της ιατρικής τεχνολογίας, όπως την νανοϊατρική και την κυτταρική θεραπεία.

Το υψηλό επίπεδο της Ιατρικής Σχολής του αγγλόφωνου Πανεπιστημίου στην Παβία της Ιταλίας προσελκύει σπουδαστές από όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά μόνον το 31,3% των φοιτητών προέρχεται από την Ιταλία, το 26,5% προέρχεται από την Μέση Ανατολή, το 16,9% από την Ευρώπη, το 13,3% από την Απω Ανατολή και το 7,2% από την Αφρική.

Η διάρκεια των σπουδών είναι 6 έτη. Στην σχολή της ιατρικής της Παβία, εισάγονται κάθε χρόνο 100 φοιτητές, στο αγγλόφωνο πρόγραμμα.

Ιατρική στην Ιταλία Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Παβία, που κατέχει την  1η θέση ,στην εθνική κατάταξη Ιατρικών Σχολών Ιταλίας σύμφωνα με τον οργανισμό αξιολόγησης CENSIS.

Εισαγωγικές Εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία καθιερώθηκαν το 2011 και είναι βασισμένες στη συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Cambridge Assessment, που ανάμεσα στις άλλες υπηρεσίες που παρέχει, παρέχει και υπηρεσίες “Admission Testing Service”.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις (Admission Test for the Degree Course in Medicine and Surgery)στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία είναι βασισμένες στις μεθοδολογικές εξετάσεις του ανωτέρου Οργανισμού (BMAT, IMAT,STEP, TSA, CAT, HAT, MAT, MLAT, OLAT, PAT και O.E.T.) και απαιτεί ειδική προετοιμασία, τόσο στη γνωσιακή κατεύθυνση και στην τεχνική επίτευξης αποτελεσμάτων όσο και στην ύπαρξη ειδικού Εκπαιδευτικού Υλικού, κατάλληλου και υποστηρικτικού(key papers), που αναπτύσσει την τεχνική και την μεθοδολογία υψηλών αποτελεσμάτων από τους υποψηφίους.

Γενική Περιγραφή Συστήματος

Το περιεχόμενο των εξετάσεων για τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία δομείται σε 2 επίπεδα –sections ( section 1 και section 2,3,4) ως εξής:

Α) Section 1

General Knowledge (10 ερωτήσεις)

Logical Reasoning (Critical Thinking and Problem Solving)  (10 ερωτήσεις)

Β) Section 2,3,4

Science- based sections, covering:

-Biology (15 ερωτήσεις)

-Chemistry (15 ερωτήσεις)

-Physics and Mathematics (10 ερωτήσεις)

Διευκρινίσεις

 • Όλες οι ερωτήσεις –συνολικά 60- (πολλαπλής επιλογής ) έχουν 5 επιλογές- απαντήσεις με τη μία να είναι ορθή.
 • Η διάρκεια της εξέτασης είναι 100 λεπτά.
 • Με 1.5 μονάδα βαθμολογείται κάθε ορθή απάντηση.
 • Με -0.4 μονάδες βαθμολογείται (αρνητικά) κάθε λάθος απάντηση.
 • Με 0 μονάδες βαθμολογείται κάθε ερώτηση που δεν απαντάται.

Μεθοδολογίες Συστημάτων Ερωτήσεων στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Στις ερωτήσεις General Knowledge περιλαμβάνονται: Range of Cultural topics που ενέχουν aspects of literally, historical, philosophical social and political culture.

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Critical Thinking περιλαμβάνονται: Summarizing the Main Conclusion, Drawing a Conclusion, Identifying an Assumption, Assessing the Impact of Additional Evidence, Detecting Reasoning Errors)

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Problem Solving περιλαμβάνονται: Relevant Selection, Finding Procedures, Identifying Similarity.

Οι γενικές κατευθύνσεις των εξετάσεων βασίζονται σε: Numerical- Verbal- Diagrammatic- Situation-Nonverbal.

 

 

Η πόλη της Παβία, στην Ιταλία

250px-Piazza_della_Vittoria,_PaviaΙατρικές Σπουδές στην Παβία (Pavia) που είναι ένας δήμος της Ιταλίας, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έδρα της ομώνυμης επαρχίας, 35km νότια του Μιλάνου, κοντά στον ποταμό Τιτσίνο, παραπόταμο του Πάδου με πληθυσμό 550.000 κατοίκων.

 Πασίγνωστη για το Πανεπιστήμιο της Παβίας, η Ιταλία, με τις 9 σχολές, το αναγεννησιακό της μοναστήρι, την ομορφιά της αλλά και τη ροπή των κατοίκων της προς τα τυχερά παιχνίδια.

Παβία – Ιταλία: Η ιστορία

Ιατρικές Σπουδές στην Παβία της Ιταλίας που κατά την προρωμαϊκή περίοδο λεγόταν Τικίνουμ και ήταν μία μικρή πόλη με στρατηγική σημασία. Η ιταλική αυτή πόλη αποτέλεσε το τελευταίο οχυρό των Γότθων στον αγώνα τους εναντίον του Βελισάριου, πρωτεύουσα του Βασιλείου των Λογγοβάρδων, πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιταλίας, έως την υποβάθμιση της τον 12ο αιώνα, αλλά παραμένοντας,πάντα, ισχυρό κέντρο και κατά τους επόμενους αιώνες.

Από τον Λουδοβίκο τον Δ’, πέρασε στους απογόνους του Δούκα Ροδόλφου, παραχωρήθηκε στον οίκο των Βισκόντι το 1359, αναδεικνυόμενη σε σημαντικό πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο.

Το 1361 με την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Παβίας στην Ιταλία ,συγκεντρώνοντας φοιτητές από πολλές χώρες της εποχής.

Η μάχη της Παβία (1525) έφερε την ιταλική αυτή πόλη στην κατοχή των Ισπανών (1713), για να καταληφθεί από τους Αυστριακούς το 1796, οπότε και την κατέλαβαν οι Γάλλοι με τον Ναπολέοντα, για να περάσει υπό Αυστριακή διοίκηση το 1815 μέχρι την ανεξαρτησία της και την ένωση με την Ιταλία το 1859.

Παβία- Ιταλία :Αξιοθέατα 

skrypczak-witold-ponte-coperto-ticino-river-pavia-italyΗ Παβία, στην Ιταλία, διαθέτει πολλά αξιοθέατα, από την Basillica San Michele Maggiore – ένα καλοδιατηρημένο εκκλησάκι αριστούργημα της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής, εντυπωσιακό με τα εσωτερικά και εξωτερικά γλυπτά, υποβλητικό, όμορφο, από το 1.100 μ.Χ.- την Παλιά Γέφυρα (Ponte Coperto), την υπέροχη κομψή πλατεία (Piazza della Vittoria) στο κέντρο της παλιάς πόλης, στην ευρύτερα πεζοδρομημένη περιοχή περιτριγυρισμένη με ιστορικά κτίρια (Πινακοθήκη, Καθεδρικό ναό, παλάτι Broletto), την εκκλησία Chiesa di Santa Maria del Carmine με την υπέροχη πρόσοψη αλλά και άλλα κτίρια Αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, ιστορικές τοποθεσίες, μνημεία και αγάλματα, Κάστρα (Βισκόντες), Πάρκα και φυσικά τοπία (Parco della Vernavola, Octo Botanico, Bosco Grande, Bosco Negri,Parco Palustre), συναυλίες και παραστάσεις. Πανέμορφα στέκια για φαγητό, ποτό αλλά και νυχτερινή ζωή, σας περιμένουν στην ιταλική αυτή πόλη για να σας αγκαλιάσουν με τις γεύσεις τους, τις μυρωδιές τους, τους ήχους τους, τους ρυθμούς τους.

Ιατρικές Σπουδές στην Παβία, στην Ιταλία με νεανικά φοιτητικά στέκια, όμορφα, πρωτότυπα, ξεχωριστά, διαφορετικά, ζεστά, φιλόξενα, φιλικά, σας περιμένουν στις ώρες ξεκούρασής σας, για να σας εξυπηρετήσουν.