Ιατρική στην Ιταλία – Ρώμη – Tor Vergata

TVUR_LogoΙατρική στην Ιταλία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Ρώμη. Ιατρική στο Πανεπιστήμιο TOR VERGATA της Ρώμης  στην Ιταλία το οποίο ιδρύθηκε το 1982 και οργανώθηκε με βάση τα πρότυπα των αγγλοσαξονικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.Η αγγλόφωνη Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Tor Vergata της Ρώμης στην Ιταλία, είναι υπερήφανη που παρουσιάζει ένα νέο διεθνές MD πρόγραμμα σπουδών ιατρικής και χειρουργικής που διδάσκεται εξ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα. Στόχος είναι, να παρέχει στους φοιτητές τις γνώσεις και τα εργαλεία για να γίνουν επιτυχημένοι απόφοιτοι σπουδών Ιατρικής με ευρωπαϊκό και διεθνή προσανατολισμό στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Οι σπουδές ιατρικής στην Ιταλία στην Ρώμη στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata χαρακτηρίζονται από μια πολυτομεακή και ολοκληρωμένη προσέγγιση στην πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας. Διδάσκει τους φοιτητές με έμφαση σε ένα περιβάλλον σπουδών προσανατολισμένο στον ασθενή που περιλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις και νοσοκομεία, ενσωματώνοντας τις επιστημονικές αρχές που μαθαίνουν από τις διαλέξεις και τις εφαρμόζουν σε πραγματικές καταστάσεις. Η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Tor Vergata της Ρώμης στην Ιταλία, επιδιώκει επίσης να αναπτύξει νέα μοντέλα κλινικής συλλογιστικής και να προσελκύσει τους σπουδαστές να αναπτύξουν λογική σκέψη κατά τη διάρκεια της κλινικής πρακτικής. Οι φοιτητές θα μάθουν για τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις, που θα τους επιτρέψουν να κατανοήσουν μια θεμελιώδη κατανόηση, κατάλληλη για την Ιατρική τον 21ο αιώνα.

Οι σπουδές ιατρικής στην Ιταλία στην Ρώμη στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata, χαρακτηρίζονται από μια πολυεπιστημονική και ολοκληρωμένη προσέγγιση της διδασκαλίας, εξελίσσονται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά και συνδυάζουν μια σε βάθος διερεύνηση των ιατρικών γνώσεων, που χαρακτηρίζουν την ιταλική ιατρική παράδοση με μια διεθνή προοπτική κατάλληλη για τον ιατρικό τομέα του σήμερα.

Προϋποθέσεις εισαγωγής για ιατρική στην Ιταλία στο πανεπιστήμιο της Ρώμης- Αγγλόφωνο τμήμα

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή Tor Vergata στη Ρώμη στο αγγλόφωνο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέσω γραπτού τεστ-διεθνούς πιστοποίησης. Τεστ γραπτό διάρκειας 100 λεπτών που αφορά έλεγχο κατανόησης σε βάθος, εξοικείωσης και αφομοίωσης γνώσεων σε: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία (φυσικά στην Αγγλική γλώσσα), με βασικό στοιχείο την άνεση και ταχύτητα ανταπόκρισης στα ζητούμενα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ 
Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών για αιτήσεις-φακέλους και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ιταλία,, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου, διασφαλίζοντας την αριστοποίηση των επιδόσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα στο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της Ρώμης Τor Vergata στη Ρώμη

    Τα δίδακτρα στο Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης στην Ιταλία κυμαίνονται από 2.400 έως 4.700 ευρώ ανά έτος ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια.

Κόστος ζωής στη Ρώμη – Ιταλία

Ιατρική στη Ρώμη, στην Ιταλία, όπου το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 700 – 1.200 ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

Ιατρική στην Ιταλία στο πανεπιστήμιο Tor Vergata στη Ρώμη

Ιατρική στη Ρώμη, στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο TOR VERGATA που καταλαμβάνει έκταση 6.000 στρεμμάτων περίπου. Στο εσωτερικό του πανεπιστημίου αυτού της Ιταλίας φιλοξενούνται σημαντικά ερευνητικά κέντρα, όπως το Consiglio Nazionale delle Ricerche (CNR), η Agenzia Spaciale Italiana –ASI, το Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής και το Εθνικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής, καθιστώντας το πανεπιστήμιο έναν δυναμικό ερευνητικό πόλο.

      Στο Πανεπιστήμιο αυτό στη Ρώμη, στην Ιταλία φοιτούν συνολικά 40.000 φοιτητές και προσφέρει 112 προγράμματα σπουδών και 31 προγράμματα Διδακτορικού. Το ιταλικό αυτό πανεπιστήμιο έχει ξεκάθαρο διεθνή προσανατολισμό. Είναι το πρώτο ιταλικό πανεπιστήμιο το οποίο προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών φαρμακευτικής εξ’ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, 12 διδακτορικά προγράμματα σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και διαθέτει επίσης περισσότερες από 500 συμφωνίες συνεργασίες με πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο TOR VERGATA στην πόλη αυτή της Ιταλίας αποτελεί μέλος των δικτύων European University Association και Young European Research Universities Network.

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία- Αγγλόφωνα προγράμματα

Τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία, είναι 9 Δημόσια και 1 Ιδιωτικό:

 • Bari University (Universita degli Studi di Bari Aldo Moro)
 • Milan University (Universita degli Studi di Milano)
 • Pavia University (Universita di Pavia)
 • Rome “La Sapienza” University (Sapienza Universita di Roma)
 • Romeo “Tor Vergata” University (Universita degli Studi di Roma “Tor Vergata”)
 • Second University of Naples (Seconda Universita degli Studi di Napoli)
 • University of Naples Federico II (Universita degli Studi di Napoli Federico II)
 • Humanitas University  (Ιδιωτικό)
 • Μilan University ((Universita degli Studi di Milano-Bicocca).
 • Torino University (L’Università Degli Studi di Torino)

 

Αγγλόφωνη Ιατρική Σχολή στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης

 image-1402 Αγγλόφωνη ιατρική στην Ρώμη,στην Ιταλία στο TOR VERGATA που διαθέτει  εργαστήρια έρευνας, όπως το Κέντρο Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας, της διαστημικής βιοϊατρικής και το διαπανεπιστημιακό κέντρο για την κουλτούρα του αθλητισμού. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης στην Ιταλία έχει διακριθεί για την έρευνα στον τομέα των γενετικών κινδύνων σε σύνθετες πολυπαραγοντικές διαταραχές και διαθέτει ένα από τα καλύτερα κέντρα έρευνας στο τομέα αυτό. Επίσης, η ιατρική αυτή σχολή της Ιταλίας έχει διακριθεί για την έρευνα στον τομέα της γενετικής, διαθέτοντας τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες στον τομέα της βιοτεχνολογίας και της βιοπληροφορικής.

Είναι το πρώτο ιταλικό πανεπιστήμιο στον τομέα της έρευνας, για τη μη παρεμβατική προγεννητική γενετική διαλογή (των χρωμοσωματικών διαταραχών) με βάση την ανάλυση αλληλουχίας των θραυσμάτων του κυκλοφορούντος ελεύθερου εμβρυϊκού DNA στο αίμα εγκύων γυναικών. Η έρευνα στον τομέα αυτό προέκυψε από την συνεργασία του πανεπιστημίου με την κινέζικη εταιρεία BGI,  την μεγαλύτερη στον κόσμο στον τομέα της γονιδιωματικής και του Bioscience , Ινστιτούτου του Αγίου Μαρίνου.

Αγγλόφωνη ιατρική στην Ρώμη, στο TOR VERGATA, το πανεπιστήμιο που είναι από το καλύτερα εξοπλισμένα πανεπιστήμια της Ιταλίας. Είναι ένα από τα δύο πανεπιστήμια της Ιταλία, μαζί με της Perugia, το οποίο διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα χειρουργείου με ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ. Αυτό το το ρομπότ-ασθενής είναι σε θέση να ανταποκρίνεται πλήρως στις θεραπείες στις οποίες οι φοιτητές του εφαρμόζουν. Να κάνουν ράμματα στις εικονικές πληγές του, να κάνουν επεμβάσεις ορθοπεδικού χαρακτήρα, αγγειοπλαστικής και να προσομοιώνονται καρδιολογικά περιστατικά. Τέλος, ο ασθενής-ρομπότ μιλάει και παραπονιέται για τους χειρισμούς των μαθητευόμενων ιατρών. Η αντιμετώπιση των ιατρικών περιστατικών καταγράφεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αναλύεται σε δεύτερο χρόνο από τους καθηγητές του προγράμματος. Το σύστημα είναι από τα πιο εξελιγμένα σε διεθνές επίπεδο και παρομοιάζεται με τα συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση στον τομέα της αεροναυπηγικής.

Η ιατρική αυτή σχολή της Ιταλίας διαθέτει καθιερωμένες συνεργασίες με ένα δίκτυο πανεπιστημίων και νοσοκομείων από όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά αναφέρουμε το The George Washington University της Ουάισγκτον, το Tel Aviv University του Ισραήλ, το The University Of New South Wales της Αυστραλίας και το University Of Bern της Ελβετίας. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας, το Policlinico Universitario Tor Vergata.

Η διάρκεια των σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης στην Ιταλία είναι 6 έτη. Στην αγγλόφωνη σχολή της ιατρικής του Πανεπιστημίου Tor Vergata της Ρώμης στην Ιταλία, εισάγονται κάθε χρόνο 15 φοιτητές. Διαθέτει περισσότερους από 250 καθηγητές και ερευνητές.

Αποτελεί την 18η στην εθνική κατάταξη Ιατρική Σχολή της Ιταλίας.

Εισαγωγικές Εξατάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία καθιερώθηκαν το 2011 και είναι βασισμένες στη συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Cambridge Assessment, που ανάμεσα στις άλλες υπηρεσίες που παρέχει, παρέχει και υπηρεσίες “Admission Testing Service”.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις (Admission Test for the Degree Course in Medicine and Surgery)στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία είναι βασισμένες στις μεθοδολογικές εξετάσεις του ανωτέρου Οργανισμού (BMAT, IMAT,STEP, TSA, CAT, HAT, MAT, MLAT, OLAT, PAT και O.E.T.) και απαιτεί ειδική προετοιμασία, τόσο στη γνωσιακή κατεύθυνση και στην τεχνική επίτευξης αποτελεσμάτων όσο και στην ύπαρξη ειδικού Εκπαιδευτικού Υλικού, κατάλληλου και υποστηρικτικού(key papers), που αναπτύσσει την τεχνική και την μεθοδολογία υψηλών αποτελεσμάτων από τους υποψηφίους.

Γενική Περιγραφή Συστήματος

Το περιεχόμενο των εξετάσεων για τα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία δομείται σε 2 επίπεδα –sections ( section 1 και section 2,3,4) ως εξής:

Α) Section 1

General Knowledge (10 ερωτήσεις)

Logical Reasoning (Critical Thinking and Problem Solving)  (10 ερωτήσεις)

Β) Section 2,3,4

Science- based sections, covering:

-Biology (15 ερωτήσεις)

-Chemistry (15 ερωτήσεις)

-Physics and Mathematics (10 ερωτήσεις)

Διευκρινίσεις

 • Όλες οι ερωτήσεις –συνολικά 60- (πολλαπλής επιλογής ) έχουν 5 επιλογές- απαντήσεις με τη μία να είναι ορθή.
 • Η διάρκεια της εξέτασης είναι 100 λεπτά.
 • Με 1.5 μονάδα βαθμολογείται κάθε ορθή απάντηση.
 • Με -0.4 μονάδες βαθμολογείται (αρνητικά) κάθε λάθος απάντηση.
 • Με 0 μονάδες βαθμολογείται κάθε ερώτηση που δεν απαντάται.

Μεθοδολογίες Συστημάτων Ερωτήσεων στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιταλία

Στις ερωτήσεις General Knowledge περιλαμβάνονται: Range of Cultural topics που ενέχουν aspects of literally, historical, philosophical social and political culture.

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Critical Thinking περιλαμβάνονται: Summarizing the Main Conclusion, Drawing a Conclusion, Identifying an Assumption, Assessing the Impact of Additional Evidence, Detecting Reasoning Errors)

Στις ερωτήσεις Logical Reasoning στην κατηγορία Problem Solving περιλαμβάνονται: Relevant Selection, Finding Procedures, Identifying Similarity.

Οι γενικές κατευθύνσεις των εξετάσεων βασίζονται σε: Numerical- Verbal- Diagrammatic- Situation-Nonverbal.

Το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Tor Vergata (University of Rome- Tor Vergata)

Το Πανεπιστήμιο της Ρώμης (Univeristy of Rome- Tor Vergata)- Universita degli Sudi di Roma “Tor Vegata”, ευρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια της Ρώμης, καταλαμβάνοντας έκταση 1.500 στεμμάτων. 

Ιδρύθηκε το 1982 με στόχο της, παροχή Πανεπιστημιακές Εκπαίδευσης υψηλών απαιτήσεων, σε φοιτητές που καλούνται να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της διεθνούς αγοράς εργασίας. 

Η Πανεπιστημιούπολη σχεδιάστηκε στα πρότυπα και με βάση την Πανεπιστημιούπολης του Berkeley, αντικατοπτρίζοντας την αντίστοιχη ατμόσφαιρα για τους φοιτητές. Κο9ντά στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας Lazio Disco και Campus X, με 1300 χώρους στέγασης φοιτητών, ερευνητικών, δωμάτια μελέτης, αγορά, εστιατόριο, γυμναστήριο κ.λπ. αποτελώντας τη μεγαλύτερη εγκατάσταση φιλοξενίας στην Ιταλία.

Στην Πανεπιστημιούπολη ευρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tor Vergata, με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και για τις ανάγκες των φοιτητών Ιατρικής. 

Το Πανεπιστήμιο Tor Vergata στη Ρώμη, φιλοξενεί 35.000 φοιτητές,1310 ακαδημαϊκό προσωπικό και 985 διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Tor Vergata περιλαμβάνει 7 Σχολές (Schools) : Ιατρικής και Χειρουργικής, Φυσικές Επιστήμες, Οικονομικά, Μηχανική Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Νομικά.

Παρέχονται 62 προπτυχιακά προγράμματα, 51 μεταπτυχιακά και 31 διδακτορικά (PhD). Επιπλέον παρέχονται 20 διεθνή (αγγλόφωνα) προγράμματα σπουδών (3 προπτυχιακά, 17 μεταπτυχιακά).

 

Η πόλη της Ρώμης – Ιταλία 

Ιατρικές σπουδές στη Ρώμη (Roma) που είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας, ένας από τους πολυπληθέστερους δήμους της Ιταλίας (2.700.000 κάτοικοι), μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης.

Ιατρικές Σπουδές στη Ρώμη στην αιώνια ιταλική πόλη που σας  περιμένει στα Πανεπιστήμιά της, στα αξιοθέατα της σε μια ιστορία χιλιάδων χρόνων.

Το ευρύτερο μητροπολιτικό κέντρο της Ρώμης έχει πληθυσμό 3.700.000 κατοίκων (ο μεγαλύτερος δήμος στην Ιταλία), που στα όρια του βρίσκεται το Βατικανό, ένα ξεχωριστό κρατίδιο που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα.

Σπουδές στη Ρώμη σε μια ιταλική πόλη με σπουδαία ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στις τέχνες.

Γι αυτό τjit6be22491b48ad76e97cο λόγο, καθώς και για τα πολυάριθμα εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία της πόλης αυτής της Ιταλίας, έχει αποδοθεί το προσωνύμιο «Η ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ», το δε ιστορικό της κέντρο έχει καταχωρηθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO (από το 1980).

ΡΩΜΗ – ΙΤΑΛΙΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Σπουδές στη Ρώμη,  που ευρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, διατρέχεται από τον ποταμό Τίβερη, κτισμένη επάνω σε επτά λόφους, σύμφωνα με την μυθολογία, το 753 π.Χ. από τον Ρωμύλο, που έγινε και ο πρώτος βασιλιάς της. Αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη οικισμών από το 800 π.Χ.

Η Ρώμη της Ιταλίας υπήρξε πρωτεύουσα διαδοχικά του Ρωμαϊκού Βασιλείου, της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (πάντοτε ακμάζουσα).

Στην περίοδο της Αναγέννησης η ιταλική αυτή πόλη παρήκμασε και ο πληθυσμός μειώθηκε αισθητά, ωστόσο γνώριζε πολιτιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη, αποτελώντας πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ιταλίας, με τον 20 αιώνα και τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, να την βρίσκει με σημαντική αύξηση πληθυσμού.

Ρώμη – Ιταλία : Αξιοθέατα – Κουλτούρα

Η Ρώμη στην Ιταλία διαθέτει ιστορικό κέντρο ως ενιαίο αρχαιολογικό χώρο με μνημεία από όλες τις ιστορικές περιόδους (αρχαιότερα, Μεσαίωνα, Αναγέννηση, και μεταγενέστερα).

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα: το Κολοσσαίο, επιβλητικό αμφιθέατρο της αρχαιότητας 50.000 θέσεων, το Πάνθεον, ναό αφιερωμένο στους θεούς της Αρχαίας Ρώμης, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτίρια της αρχαιότητας, την Καπέλα Σιξτίνα με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και τη διάσημη οροφή του Μιχαήλ Άγγελου, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου διεξάγονται οι σπουδαιότερες παπικές λειτουργίες, καθώς χωράει περισσότερες από 60.000 πιστούς, την Σκαλινάτα  στην Πιάτσα ντι Σπάνια, το μπαρόκ σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι, την Κρήνη του Σαπιοκάραβου του Μπερίνι στην Πιάτσα Μπαρμπερίνι, το καφέ Γκρέκο κ.λ.π.

Τα αξιοθέατα στην αιώνια πόλη της Ιταλίας δεν έχουν τελειωμό: η Πιάτσα ντελ Πόπολο μέσα από την βόρεια πύλη του Αυρηλιανού τείχους, η Πιάτσα Ναβόνα στο Στάδιο του Δομιτιανού, ο Λόφος του Καπιτωλίου και η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πιάτσα Βενέτσια στους πρόποδες του Λόφου του Καπιτωλίου, το Καστέλ Σαντ Άντζελο ένα πανύψηλο κυλινδρικό οικοδόμημα στο Πάρκο Αντριάνο, η πεζοδρομημένη γέφυρα Πόντε Σαντ Άντζελος, η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας το Κυρυάλιο (Παλάτσο Κουρινάλε), ο καθεδρικός ναός Άγιος Ιωάννης Λατερανός, η Παπική Βασιλική του Αγίου Παύλου, η περιοχή EUR (αρχική ονομασία Ε42), χώρος κατοικίας και επιχειρήσεων νότια του κέντρου της πόλης, αποτελώντας ένα νέο αστικό κέντρο της Ρώμης, ένα υπεραστικό επιχειρηματικό κέντρο, με κτίρια σε σύγχρονους ρυθμούς εν μέσω μεγάλων κήπων και πάρκων.

Η Ρώμη στην Ιταλία αποτaeroporika_eisithria_gia_romi_ftinaελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο: το διεθνές αεροδρόμιο Λεονάρντο ντα Βίντσι ή Φιουμιτσίνο που εξυπηρετεί 30.000.000 επιβάτες ετησίως, αλλά και μικρότερο αεροδρόμιο με πτήσεις τσάρτρες και αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, τον κόμβο των ιταλικών σιδηροδρόμων, τους σταθμούς του υπεραστικού και προαστιακού δικτύου.

Ιατρικές σπουδές στη Ρώμη στο Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα (Sapienza Universita di Roma) το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, ιδρυμένο το 1303 με απόφαση του Πάπα Βονιφάτιου Η’, με 21 Σχολές (2 Σχολές Ιατρικής, Νομική Σχολή, Φαρμακευτική Σχολή, 2 Σχολές Αρχιτεκτονικής- Λουντοβίκο Καναρόνι και Βάλε Τζούλια, 2 Σχολές Ψυχολογίας, Μηχανολογίας, Αεροναυπηγικής, Ανατολικών Σπουδών, Δημοσίων Σχέσεων, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής και Φυσικών Επιστημών, Οικονομίας, Πολιτικών Επιστημών, Στατιστικής Επιστήμης Φιλολογίας, Φιλοσοφικής, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Βιβλιοθηκονομίας.

Η Ρώμη είναι μία πόλη της Ιταλίας που δε χορταίνεις να βλέπεις τα αξιοθέατά της αλλά και μία πόλη εξαιρετική για ψώνια, με καταστήματα διάσημων σχεδιαστών,  εντυπωσιακά πολυκαταστήματα αλλά και γκαλερί για τους λάτρεις της τέχνης αλλά και πολλές τοπικές υπαίθριες αγορές.

Ξεναγηθείτε τη νύχτα στα φωτισμένα μνημεία, με ρομαντική διάθεση και τυπικά δείπνα της ιταλικής αυτής πόλης.

Οι ατελείωτες γραφικές γειτονιές της Ρώμης, στην Ιταλία, με τους πεζοδρομημένους λαβύρινθους γεμάτες ζωή, ειδικά τις Κυριακές, με τα θορυβώδη οικογενειακά τραπέζια των Ιταλών με χύμα κρασί, σριτζιναιταλικά ορεκτικά, ιταλικά γνωστά πιάτα, με απίστευτες μυρωδιές που εισβάλλουν σε κάθε γωνιά των αισθήσεων, σε κλασσική ρετρό ή μοντέρνα ατμόσφαιρα. Ο αφρός της Ιταλικής γαστρονομίας δεν έχει τελειωμό, με τις εξαιρετικές λιχουδιές.

Αφεθείτε στα ατελείωτα στέκια καφέ, παγωτού αλλά και στο νυχτερινό clubbing των νεαρών Ιταλών πλαισιωμένου τα Σαββατόβραδα με ξένους και ντόπιους φοιτητές.

Ιατρικές Σπουδές στη Ρώμη, φοιτητική ζωή στη Ρώμη, ένας υπέροχος συνδυασμός, αρκεί να κρατήσετε την ισορροπία και το μέτρο στην πόλη αυτή της Ιταλίας.