Ιατρική στην Κροατία- Ζάγκρεμπ

Ιατρική στην Κροατία στην Ιατρική Σχολή του Ζάγκρεμπ. PANEPISTHMIOΣπουδές στην Κροατία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ, που είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις 4 Ιατρικές Σχολές της Κροατίας (οι άλλες 3 είναι στο Σηλίτ, την Ριέκα και το Όσιγιεκ).

Πρωτοξεκίνησε με ιδρυτική πράξη το 1874, ως Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ, αλλά η πραγματική έναρξη του προγράμματος αναβλήθηκε για λόγους χρηματοδότησης. 

Όμως στις 13 Νοεμβρίου 1917 το Κροατικό Κοινοβούλιο με διάταγμα ψήφισε τη σύσταση της Σχολής, με τα πρώτα μαθήματα να ξεκινούν στις 12 Ιανουαρίου 1918 από τον καθηγητή Drago Perovic. Στα χρόνια που ακολούθησαν ιδρύθηκαν κλινικές συνδεδεμένες με τα Πανεπιστήμιο (εσωτερική Ιατρική-1920, Μαιευτική και Γυναικολογία-1920, Νευροψυχιατρική-1922, ΩΡΛ-1921, Παιδιατρική-1922, Δερματολογία-1922, Ορθοπεδική-1922, Στοματολογία-1922, Ακτινολογία και Εργοθεραπεία-1922).

Από το 1980 η Ιατρική Σχολή μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Salata, στο βόρειο τμήμα του Ζάγκρεμπ. Σημειωτέον ότι το 1974 δημιούργησε παράρτημά της στο Σηλίτ (από το 1979 έγινε αυτόνομη Ιατρική Σχολή).

Με την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε. η Ιατρική Σχολή προσάρμοσε τα προγράμματά της σύμφωνα με την συνθήκη της Μπολώνια αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ (USMLE) και του Καναδά (MCC).

ZAGKREMP1Έχει συνάψει συνεργασίες με Ιατρικές Σχολές στην Ευρώπη, στον Καναδά (Παν/μιο Τορόντο) και στις ΗΠΑ (McGill) και την Κλινική Μάγιο (για ειδικότητες και πρακτική).

Από το 2003 υπάρχει και το Αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών με 700 αποφοίτους ήδη από: Γερμανία, Κύπρο, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Πολωνία, Ινδία, Ιορδανία, Αίγυπτο κλπ.

Κάθε έτος εισάγονται 230 πρωτοετείς φοιτητές (Κροάτες και διεθνείς), σε ένα περιβάλλον διεθνές, ασφαλές, κοσμοπολίτικο, με σύγχρονες διδακτικές, κλινικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις, σε ένα μείγμα παραδοσιακής διδασκαλίας και καινοτομικής προσέγγισης στην Ιατρική εκπαίδευση.

Με διακρίσεις στις κλινικές εφαρμογές και στην έρευνα στους τομείς: Μεταμοσχεύσεων, Καρδιολογίας, Διαγνωστικών υπερήχων, Κλινικής Βιοχημείας, Αναγέννησης Ιστών, Νευροχειρουργικής.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Η αξιολόγηση γίνεται με το τεστ SAT (Βιολογία, Χημεία και Φυσική).

  Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ, αλλά την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ευρώπη, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό, και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 7.000 ευρώ.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 500-700 ευρώ (ενοίκιο- καθημερινά έξοδα).

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

 

Croatia

  • School of Medicine,University of Osijek
  • School of Medicine,University of Rijeka
  • School of Medicine, University of Split
  • School of Medicine, University of Zagreb

Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ

 To Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ είναι το παλαιότερο (1669) και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην ΝΑ Ευρώπη, παρέχοντας ολοκληρωμένη Δημόσια εκπαίδευση και έρευνα σε όλα τα επιστημονικά πεδία, διαθέτοντας 29 Σχολές (160 προγράμματα), 3 Ακαδημίες Τέχνης, 174 Μεταπτυχιακά και Campus (Πανεπιστημιακό Κέντρο), αποτελεί την ναυαρχίδα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Κροατία με περισσότερους από 7.900 εκπαιδευτικούς και 72.480 φοιτητές που αναπτύσσουν τις γνώσεις τους και αποκτούν αυξημένες δεξιότητες, με δυνατότητα απόκτησης μεταπτυχιακών τίτλων. 

Το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ έχει πάνω από 100 διμερείς συμφωνίες με εταίρους σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αυστραλία και Ασία, συμφωνίες που συμπεριλαμβάνουν: κοινές εργασίες σε σχέδια κοινού ενδιαφέροντος, ανταλλαγές επιστημόνων και φοιτητών, κοινές δημοσιεύσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πληροφοριών και δραστηριοτήτων.

Από το 2011 που η Κροατία έγινε πλήρες μέλος της Ε.Ε. συμμετέχει στα ευρωπαϊκά Προγράμματα (ως συντονιστής ή εταίρος): Long Life, L.L.P., Tempus, Erasmus Mundus, Jean Monnet.

Στο Πανεπιστήμιο παρέχονται πολλά προγράμματα σπουδών στα Αγγλικά και μερικά και στα Γερμανικά: Ακαδημία Καλών Τεχνών, Βιοϊατρική, Φαρμακευτική, Βιοχημεία, Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική, Βιοτεχνολογία, Γεωπονική, Αρχιτεκτινική, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Πληροφορικής, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Γραφικών Τεχνών, Γεωλογίας- Πετρελαίων, Γλώσσα, Θετικές Επιστήμες, Νομική, Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικές, Εκπαίδευσης.  

Η πόλη του Ζάγκρεμπ (Zagreb) στην Κροατία

Η πόλη του Ζάγκρεμπ στην Κροατία είναι η πρωτεύουσα της χώρας με πληθυσμό 980.000 κατοίκων, με ισχυρούς πολιτιστικούς πνευματικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με την Κεντρική Ευρώπη.
Η Άνω πόλη του Ζάγκρεμπ είναι η παλαιότερη και απλώνεται σε 2 λόφους τον Gradec και τον Kaptol (παλαιότερα στον 16ο αιώνα υπήρξαν δύο ξεχωριστές αντίπαλες πόλεις με συνεχείς εχθροπραξίες). Η Κάτω πόλη του Ζάγκρεμπ είναι χτισμένη σε πεδιάδα.

Στην Άνω πόλη θα περιδιαβείτε σοκάκια, ατμοσφαιρικά μεσαιωνικά κτίρια, αυθεντικά φανάρια στους δρόμους, την Πέτρινη Πύλη, τον επιβλητικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την πολύχρωμη αγορά, γκαλερί νάιφ τέχνης, το Mouseum of Broken Relationships, το τελεφερίκ, τον Πύργο Lotrscak, το μπλε τραμ, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, café, μπαράκια,…
Στην Κάτω πόλη θα συναντήσετε κτίρια του 19ου αιώνα, την Ερμού των Κροατών για shopping, το Μουσείο Mimara, δημόσιες περιοχές περιπάτου και πάρκα, το Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Μουσείο, θέατρα, αίθουσες συναυλιών, φεστιβάλ, ….

Το Ζάγκρεμπ είναι μια πόλη ατμοσφαιρική, με χαρακτήρα, ταυτότητα, χάρη, φιλική και φιλόξενη, με όλα σε ‘’λογικές’’ τιμές, μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με τη ζωή σε αυτή την πόλη να είναι απλή, με αποστάσεις μικρές (ακόμη και το χιονοδρομικό κέντρο του Sljeme ευρίσκεται 15’ από το κέντρο της πόλη).
Εδώ βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κροατίας, με 29 σχολές και 3 ακαδημίες Τεχνών, με περισσότερους από 70.000 φοιτητές που τα Σαββατόβραδα κατακλύζουν την πόλη με τις νεανικές παρουσίες τους.