210.36.47.889 info@studiesineurope.gr

Ιατρική στην Ουγγαρία- Ντέμπρετσεν

Ιατρική στην Ουγγαρία στο Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν. Ντέμπρετσεν (8)Η Ιατρική στην Ουγγαρία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Debrecen που έχει παράδοση ακαδημαϊκή από το 1912 και σήμερα πλέον με ισχυρά θεμέλια ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών. 

Η Πανεπιστημιακή κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ντέμπρετσεν, διαθέτει 18 κλινικά τμήματα και περισσότερες από 1.800 κλίνες, σύγχρονα εξοπλισμένη, όντας η σημαντικότερη μονάδα παροχής ιατρικής περίθαλψης στην ευρύτερη περιοχή, διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση προτύπων, σε εθνικό επίπεδο, στην διαγνωστική και θεραπευτική αγωγή.

Όσον αφορά τον ερευνητικό ρόλο, επιδιώκεται η ένταξη νέων γνώσεων, ιδίως όσον αφορά στα αίτια, στην πρόληψη και στην θεραπεία, με στόχο την διατήρηση και αποκατάσταση του επιπέδου υγείας. Με στόχο στην βασική και κλινική έρευνα –στις ήδη επιτυχημένες περιοχές- να παραμείνει διεθνώς αναγνωρίσιμη.

Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στην στήριξη και συνεργασία των ερευνητών, μεταξύ βασικής και κλινικής έρευνας καθώς και των διεπιστημονικών μελετών.

Σήμερα 1781 διεθνείς φοιτητές παρακολουθούν προγράμματα Ιατρικής εξυπηρετούμενα από την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, με πάνω από 6.000.000 τίτλους (η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Ουγγαρία, μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη).

Εκτός από τα υποχρεωτικά μαθήματα αθλητισμού, η σχολή διαθέτει γυμναστήρια, γήπεδα ποδοσφαίρου- μπάσκετ- τέννις, ώστε τα μέλη της σχολής (φοιτητές και προσωπικό) να περνούν δημιουργικά και ενεργά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Υπάρχουν 22 αθλητικά Πανεπιστημιακά τμήματα αθλητισμού.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διεθνείς συμφωνίες δίνουν τη δυνατότητα  σε φοιτητές και αποφοίτους, να αποκτήσουν τις απαραίτητες κλινικές πρακτικές σε συνεργασία με τα διεθνή νοσοκομεία.

www.wyckoffhospital.org (Η.Π.Α.), www.eng.sheba.co, www.rambam.org και www.hadassah.org  (ΙΣΡΑΗΛ) που το καθένα από αυτά αποτελεί εθνικό κέντρο σε μια σειρά από Ιατρικές ειδικότητες.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ DEBRECEN

(ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Debrecen  University, οι υποψήφιοι αξιολογούνται με: γραπτή και προφορική εξέταση στην Βιολογία, Χημεία και Αγγλική Γλώσσα καθώς και προφορική συνέντευξη (interview).

Σας προετοιμάζουμε (ύλη, μεθοδολογία) για να ανταποκριθείτε στις αξιολογικές δοκιμασίες με απόλυτη επιτυχία.

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.
Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ, αλλά την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ευρώπη, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό, και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα είναι 14.500 U.S.D.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 900-1.200ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα).

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

  • Albert Szent-Györgyi Medical University, Szeged
  • Semmelweis University of Medical Sciences
  • University of DebrecenMedical School
  • University of PécsMedical School

 

Το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν (University of Debrecen) στην Ουγγαρία.

Το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν (University of Debrecen) στην Ουγγαρία, είναι το αρχαιότερο της χώρας (1538). Φιλοξενεί 32.000 φοιτητές εκ των οποίων 4.000 είναι διεθνείς φοιτητές που παρακολουθούν αγγλόφωνα προγράμματα (τα καθιέρωσε το Πανεπιστήμιο από το 1986), κυρίως στον τομέα Υγείας (Ιατρική, Φαρμακευτική και Οδοντιατρική).
Το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν ιδρύθηκε ως Calvinist College of Debrecen το 1538, μετονομάστηκε επανιδρυθέν σε Βασιλικό Κολέγιο της Ουγγαρίας (με ιατρική, νομική, θεολογική και καλλιτεχνική σχολή), ακολουθώντας μια ιστορική πορεία αυτονόμησης κάποιες σχολές ή έναρξη λειτουργίας άλλες και ένταξης στο πρόγραμμα κάποιων νέων σχολών.

Σήμερα πλέον το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν, δομείται στις εξής Σχολές: Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Πληροφορικής, Νομικής, Δημόσιας Υγείας, Μηχανικών, Γεωπονίας, Οικονομικών, Καλών Τεχνών, Μουσικής, Επιστημών και Τεχνολογίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν (University of Debrecen) διαθέτει βασικά 2 Πανεπιστημιουπόλεις: την παλαιότερη, κύρια Πανεπιστημιούπολη όπου είναι εγκατεστημένες οι σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Πληροφορικής και λοιπών επιστημών και την νεότερη Πανεπιστημιούπολη (Kassai-road) που φιλοξενεί τη Νομική και τα Οικονομικά. Μία 3η mini πανεπιστημιούπολη φιλοξενεί το τμήμα Φυσικής και το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών και τη Σχολή Αγρονομίας.

Πέραν των άλλων το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν φημίζεται για τη Βιβλιοθήκη που είναι και η μία από τις 2 Εθνικές Βιβλιοθήκες της Ουγγαρίας και είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και το συγκρότημα υπολογιστών Leo (το μεγαλύτερο στην Ουγγαρία) που είναι το 370ο στον παγκόσμιο TOP 500 υπερυπολογιστών.

Η πόλη του Ντέμπρετσεν (Debrecen) στην Ουγγαρία

Η πόλη του Ντέμπρετσεν (Debrecen) στην Ουγγαρία, ευρίσκεται στη Βορειοανατολική περιοχή της χώρας, μια νάσα από τα Ουγγρορουμανικά σύνορα, με πληθυσμό 210.00 κατοίκων και 32.000 φοιτητών.
Το Ντέμπρετσεν εκτός του ότι είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ουγγαρίας, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο, αποτέλεσε σε 2 περιόδους πρωτεύουσα της χώρας, με τη στρατηγική του θέση (κοντά σε Ουκρανία και Ρουμανία) να το αναδεικνύει ως εμπορικό κόμβο της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά και ως κόμβο μεταφορών.
Το Debrecen αναπτύσσεται βασισμένο στις γεωργικές δραστηριότητες (μεγάλη Ουγγρική πεδιάδα), στη φαρμακοβιομηχανία και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χάρη στο Πανεπιστήμιο του ντέμπρετσεν, που προσελκύει πλήθος διεθνών φοιτητών, είναι το μεγαλύτερο της Ουγγαρίας, με περισσότερα από 100 τμήματα σπουδών και σημαντικό ερευνητικό κέντρο (σημαντικό ερευνητικό έργο γίνεται στο εργαστήριο του Βοτανικού κήπου του Πανεπιστημίου).

Η πόλη του Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία διαθέτει, σχετικά λίγα, αλλά σημαντικά αξιοθέατα: την Κάτω Πόλη (Downtown), τη Μεγάλη Εκκλησία της Μεταρρύθμισης, το City Park και το Spa, το Μουσείο Deri, τον μύλο Hortobagy, το Νεκροταφείο, το θέατρο Csokonai, το Ravatalozo (κτίριο αρτ νουβό αρχιτεκτονικής), το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου.
Η πόλη του Ντέμπρετσεν διαθέτει ακμάζουσα Μουσική Σκηνή με ροκ συγκροτήματα και σχολή ροκ, φιλοξενεί σημαντικά φεστιβάλ: λουλουδιών, τζαζ μουσικής, χορωδιακό, στρατιωτικής μουσικής.