ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ SWANSEA

swansea_university_logoΣπουδές Ιατρικής στην Ουαλία στο Πανεπιστήμιο του  Swansea. Σπουδές Ιατρικής στην Ουαλία, στο τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου του Swansea που ιδρύθηκε το 2004 και το 2017 κατατάχθηκε 3ο καλύτερο τμήμα ιατρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με το Complete University Guide 2017. Επίσης βρέθηκε στην πρώτη θέση ως προς το ερευνητικό του περιβάλλον σύμφωνα με το Research Excellence Framework 2014. Το τμήμα σπουδών ιατρικής του πανεπιστημίου του Swansea στην Ουαλία, έχει δύο ερευνητικές τοποθεσίες (sites) εξοπλισμένες με κλινικά εργαστήρια, μονάδες ιατρικής απεικόνισης και κέντρο νανο-υγείας. Στο συνέδριο BioWales 2017 ανακοινώθηκε η συνεργασία του τού πανεπιστημίου του Swansea, της Ιατρικής του σχολής, με τη φαρμακευτική  εταιρεία Pfizer, η οποία θα δραστηριοποιείται στο Bay Campus του πανεπιστημίου.  Λόγω του ερευνητικού χαρακτήρα του τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου του Swansea, προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τετραετούς διάρκειας που απευθύνεται μόνο σε πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων, όπως Βιοχημεία, Χημεία, Βιολογία, Βιοιατρική.

 

 

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ,  ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ   ΤΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ SWANSEA.

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test-

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Interview) (Ενδεικτική βάση για συνέντευξη 2570-2670)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

2Ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

  1. ΕξετάσειςστοUK Clinical Aptitude Test- UKcat  

B.. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Interview)- (Ενδεικτική βάση για συνέντευξη 2570-2670)

Γ.Υποβολή Personal  Statement.

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ουαλία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

Προϋποθέσεις εισαγωγής στην Ουαλία, στο τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου του Swansea

Graduate Entry

 

  • Πτυχίο με βαθμό 7.0 ή ανώτερο (Βιοχημεία, Χημεία, Βιολογία, Βιοιατρική).
  • GAMSAT με ελάχιστο γενικό βαθμό 50 και ελάχιστο βαθμό 50 στο Paper 3.
  • Βιογραφικό σημείωμα.

 

Όσοι από τους υποψηφίους πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής καλούνται σε συνέντευξη, όπου γίνεται και η τελική επιλογή από το πανεπιστήμιο.

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις για Ιατρική στην Ουαλία στο Πανεπιστήμιο του Swansea, για πτυχιούχους (Βιολογίας, Χημείας, Βιοϊατρικής, Βιοχημείας, Νοσηλευτικής κλπ. )

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητώνkκαι των αποφοίτων  (Βιολογίας, Χημείας, Βιοϊατρικής, Βιοχημείας, Νοσηλευτικής κλπ. ) – Graduate Entry

σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.)

 

 

Γλωσσική επάρκεια

 

  • IELTS: 7.0 ή ανώτερο (για τους Έλληνες υποψηφίους μόνο).

 

Δίδακτρα και κόστος ζωής στην Ουαλία στο Πανεπιστήμιο του Swansea

 

Τα δίδακτρα Ιατρικής στην Ουαλία στο Πανεπιστήμιο του Swansea ανά έτος σπουδών διαμορφώνονται στις 9000 λίρες Αγγλίας για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους σπουδαστές. Οι Έλληνες σπουδαστές ως προερχόμενοι από χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για επιδότηση διδάκτρων που προσφέρει η Ουαλική κυβέρνηση, μειώνοντας το τελικό ετήσιο ποσό στις 3810 λίρες Αγγλίας. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους των διδάκτρων, για τους φοιτητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία. Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

 

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1000 λίρες Αγγλίας μηνιαία.

Το πανεπιστήμιο του Swansea στην Ουαλία

swansea-university-campusΤο πανεπιστήμιο του Swansea είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο στην Ουαλία, το οποίο ιδρύθηκε ως κολλέγιο το 1920 και αναβαθμίστηκε σε πανεπιστήμιο το 1948. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Ουαλία, έχοντας περίπου 17500 σπουδαστές, σε 330 προπτυχιακά και 120 μεταπτυχιακά προγράμματα. Το 2016 διακρίθηκε ως το καλύτερο πανεπιστήμιο στην Ουαλία από τους Times και Sunday Times και βρίσκεται σταθερά μέσα στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια παγκόσμια. Τα καλύτερα τμήματα του πανεπιστημίου του Swansea στην Ουαλία,από την άποψη της έρευνας θεωρούνται τα τμήματα Ιατρικής και Engineering (2η και 15η θέση). Σημαντικές επίσης είναι και οι διεθνείς συνεργασίες με πανεπιστήμια και νοσοκομεία όπως το Wuhan Union Hospital (Κίνα), τα Rice University και A&M University (Τέξας) και Joseph Fourier University (Γκρενόμπλ Γαλλία). Διάσημοι ακαδημαϊκοί που υπήρξαν ή είναι μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενδεικτικά: Ludwig Wittgenstein (φιλόσοφος), Keith Lloyd (ψυχίατρος πρόεδρος του τμήματος ιατρικής), Ronan Lyons (καθηγητής δημόσιας υγείας), Julian Hopkin (ιδρυτής του τμήματος ιατρικής).

Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι στο πανεπιστήμιο Swansea στην Ουαλία υπάρχει μια πολυπληθής Ελληνική σπουδαστική κοινότητα, η οποία αριθμούσε το 2017 126 μέλη.

 

Η πόλη του Swansea (Σουόνσι) στην Ουαλία

Το Swansea (Σουόνσι) είναι μία πόλη παραθαλάσσια, στην αμμώδη Ν.Δ. ακτή της Ουαλίας, με πληθυσμό  180.000 κατοίκων. Από εδώ πέρασαν οι Ρωμαίοι όπως και οι Βίκινγκς, με τον 19ο αιώνα να βρίσκει την πόλη σε βιομηχανική ακμή, με επίκεντρο τον χαλκό (ένα από τα βασικά κέντρα της παγκόσμιας βιομηχανίας χαλκού).

Σήμερα μεγάλο μέρος της οικονομίας της πόλης του Σουόνσι, βασίζεται στο χαλκό- ιδιαίτερα- και στα άλλα μέταλλα (ψευδάργυρος, λευκοσίδηρος), αποτελώντας σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος για τους αναζητητές γνώσεων στην επιστήμη των υλικών. Κύρια δραστηριότητα στο Swansea αποτελούν πλέον οι υπηρεσίες, όχι μόνο για τις ανάγκες της πόλης αλά και για ολόκληρη τη Νότια και Δυτική Ουαλία.

Σημαντικοί επιχειρηματικοί όμιλοι (εθνικοί και διεθνείς) είναι οι βασικοί εργοδότες της πόλης.

Το Κάστρο Swansea (Swansea Castle), τα διατηρητέα κτίρια, οι εκκλησίες, τα φεστιβάλ, τα θέατρα, οι συναυλίες, οι γκαλερί, το Μουσείο, το Κέντρο Περιβάλλοντος, οι ακτογραμμές, τα θαλάσσια σπορ, οι αθλητικές δραστηριότητες, το πάρκο αλλά και η νυχτερινή ζωή, είνι στη διάθεση των επισκεπτών της πόλης.

Στην πόλη εδρεύει το Swansea University (φημισμένο για τα τμήματα μηχανικών, υπολογιστικών συστημάτων, θεωρητικής Φυσικής επιστήμης υπολογιστών), το Swansea University Medical School (το 2017 ήταν η τρίτη καλύτερη ιατρική σχολή στο Ηνωμένο Βασίλειο) και το University of Wales Trinity Saint David and Gower College Swansea (γνωστό για την αρχιτεκτονική του και τα Logistics).