Ιατρική στην Πολωνία στο WROCLAW MEDICAL UNIVERISTY

Το Wroclaw Medical University στην Πολωνία είναι ένα φημισμένο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της χώρας, με πλούσια ιατρική παράδοση και ιστορία που ξεκινά από το 1745, με 1600 απόφοιτους ιατρικής και 4715 απόφοιτους οδοντιατρικής.

Στελεχώνεται με 890 καθηγητές και φιλοξενεί 3.500 φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και Δημόσιας Υγείας.

Διαθέτει 22 διεθνείς συνεργασίες με Πανεπιστήμια και προγράμματα ανταλλαγών φοιτητών (Socrates, Erasmus) με Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία, Ολλανδία κ.λπ. 

Το Βρότσλαβ είναι μία πόλη με πλούσια ιατρική παράδοση, με το πρώτο νοσοκομείο να έχει ιδρυθεί τον 13ο αιώνα. 

Στην Ιατρική σχολή στο Βρότσλαβ (Wroclaw Medical University) στην Πολωνία σπούδασαν, έζησαν και εργάσθηκαν διάσημοι ιατροί: Alois Alzheimer- Νευρολόγος και ψυχίατρος που παρουσίασε τα ευρήματά του σχετικά με τον εκφυλισμό του εγκεφαλικού φλοιού (Νόσος Alzheimer), ο Robert Koch, δημιουργός της σύγχρονης Βακτηριολογίας (Βραβείο Nobel 1905), ο Paul Ehzlich πρωτοπόρος της σύγχρονης χημειοθεραπείας (βραβείο Nobel1908).

Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Βρότσλαβ πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στην Πολωνία, εγχείρηση ανοικτής καρδιάς και μεταμόσχευση νεφρού από ζωντανό δότη. 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή αξιολογούνται με βάση τον φάκελό τους (βιογραφικό, Personal Statement,  βαθμολογίες, επιδόσεις σε Βιολογία, Χημεία, Φυσική, επίπεδο πιστοποίησης γλώσσας, placement, …).

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 11.770 ευρώ.

 

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΡΟΤΣΛΑΒ (WROCLAW)

Η πόλη Wroclawευρίσκεται στην Κάτω Σιλεσία της Πολωνίας, στα νοτιοδυτικά της χώρας, σε απόσταση μόλις 60 χλμ από τα σύνορα της Τσεχίας και 130 χλμ από τα σύνορα της Γερμανίας.

Με πληθυσμό 650.000 κατοίκων είναι η 4ημεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, αλλά δεύτερο σε σημασία οικονομικό κέντρο της χώρας. Ο ποταμός Οντέρπου διαπερνά την πόλη με τις γέφυρες διαμορφώνει μια παραμυθένια αίσθηση για τον κάτοικο ή τον επισκέπτη.

Τα διάσπαρτα αγάλματα μικρών νάνων κατακλύζουν την πόλη, τα πολύχρωμα γοτθικά κτίρια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τα μεγάλα πάρκα, τα αρχιτεκτονικά μνημεία, τα μουσεία, οι εκκλησίες, οι γκαλερί, τα παραδοσιακά εστιατόρια, ολοκληρώνουν μια πολύχρωμη πόλη βγαλμένη σαν από παραμύθι.

Το Βρότσλαβ διαθέτει αξιόλογη βιομηχανία (μηχανοκατασκευές, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, αντλίες, ψυγεία, σιδηροδρομικές μηχανές, βαγόνια , Η/Υ) και έχει καταταχθεί υψηλά στη λίστα έξυπνων πόλεων, και πόλεων για να ζεις (2015,2016,2017).

Τέλος τα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία της πόλης την κοσμούν και προσελκύουν διεθνείς φοιτητές.

Η τοπική κουζίνα διαθέτει μεγάλη ποικιλία από πιάτα και μοναδικές γεύσεις που μπορείτε να τις ανιχνεύσετε πραγματοποιώντας πανέμορφες περιπατητικές διαδρομές εξερεύνησης στους πολυάριθμους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης.