210.36.47.889 info@studiesineurope.gr

Βουκουρέστι

βουκ7Το Βουκουρέστι (București) είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας με πληθυσμό 2.150.000 κατοίκους.

Με κλίμα ηπειρωτικό βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ρουμανίας, χτισμένο στις όχθες των ποταμών Ντιμπόβιτσα και Κολεντίνα.

Το Βουκουρέστι αποτελεί την καρδιά της ρουμάνικης οικονομίας (το 1/3 των εθνικών φόρων πληρώνονται από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες εδώ), με εργοστάσια μηχανοκατασκευών, χημικών προϊόντων, μεταλλουργίας, προιόντων ξύλου αλλά και σημαντικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ –ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

 

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Βουκουρέστι είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη (μετρό, λεωφορεία, τραμ, τρόλευ, τρένα και 2 αεροδρόμια).

Η Ελληνική Ακαδημία του Βουκουρεστίου, όπου δίδαξαν δάσκαλοι του Γένους αποτέλεσε το πνευματικό φυτώριο της Βλαχίας και του υπόδουλου Ελληνισμού.

Το Βουκουρέστι γνωστό για τις δενδρόφυτες λεωφόρους του, τα κομψά κτίρια Μπελ Επόκ και την φήμη του στα 1900 ως «μικρό Παρίσι», το Παρίσι των Βαλκανίων, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια ξαναζεί.

Τα αξιοθέατά του καλοδιατηρημένα, αναλλοίωτα στον χρόνο σε περιμένουν: το Πάρκο Χερεστράου, το Παλάτι της Βουλής (τέως Παλάτι του Λαού), το Εθνικό Μουσείο Τέχνης ,τα Ανάκτορα Μογκοσοάγια, το Κέντρο Κλασσικής Μουσικής (Athenul roman), το Εθνικό Μουσείο, την ελληνική εκκλησία της Σταυρούπολης, την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Θέατρο, την Φιλαρμονική Ορχήστρα, την Παλιά Αυλή, την Εκκλησία Κρετζουλέσχου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό της Ρουμανίας, την Αψίδα του Θριάμβου, την Σάλα Παλατουλούι, το Μοναστήρι Αντίμι, τον Βοτανικό Κήπο, το Πάρκο Τινερετουλούι, τον Πύργο της Φωτιάς, το Παλάτι Βικτόρια, το Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο, τις Λίμνες Μπανιάσα και Μόρι, το Παλάτι της Δικαιοσύνης, τους Κήπους του Κισμίγιου, το Φεστιβάλ Best Fest κλπ.

Από τις υπαίθριες αγορές μπορείτε να ψωνίσετε εξαιρετικά ντόπια τυριά και μυρωδάτο μέλι, από το «Μουσείο του Αγρότη», μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα λαϊκής τέχνης, από τα πολυκαταστήματα μουσικά CDs με τσιγγάνικα βιολιά, αλλά και ενδιαφέρουσες αντίκες από μικρές γκαλερί.

βουκ9Από τα πιο κοινά πιάτα φαγητού είναι το μαμαλίγκα (καθημερινό φαγητό με βάση το πλιγούρι), το σαρμάλε (ή αλλιώς λαχανοντολμάδες), τα μιτιτέι (μικρά ψημένα λουκάνικα), το μούσκι τζιομπανέσκ (πλούσιο πιάτο με χοιρινό και τυριά) και οι σαλάτες με λαχανικά τουρσί. Δοκιμάστε σπεσιαλιτέ με κυνήγι και πιπεριές γεμιστές με τυρί. Συνοδέψτε τα με ενδιαφέρουσες ντόπιες ποικιλίες κρασιών ή μπύρες, ή με τα αγαπημένα ποτά των ντόπιων –αποστάγματα- τσούικα και παλίγκα (από δαμάσκηνα ή μήλα).

Το καφέ Κάπσα, το πιο ιστορικό και διάσημο καφέ-ζαχαροπλαστείο του Βουκουρεστίου, που πρωτολειτούργησε το 1891 και ήταν προνομιακός τόπος συνάντησης της αριστοκρατίας, των λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών κύκλων του Βουκουρεστίου. Συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιοί, μουσικοί, μονάρχες, πολιτικοί, διπλωμάτες σ συγκαταλέγονταν στους θαμώνες του καφέ Κάπσα ή ένοικοι του ομώνυμου ξενοδοχείου.

Το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης πλημμυρίζει από πεζόδρομους υπαίθρια καφέ και μπαράκια, παλιά όμορφα κτίρια, εστιατόρια και νεανικές φωνές, κυρίως φοιτητόκοσμο.