Ιατρική στην Ρουμανία – Βουκουρέστι

 ΚΑΡΟΛ1Ιατρική στη Ρουμανία στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Βουκουρεστίου με ακαδημαική ιστορία από το 1857. Από την δεκαετία του 1960 αποτέλεσε μαζικό προορισμό Ιατρικών σπουδών στην Ρουμανία για τους Έλληνες φοιτητές Ιατρικής.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στην Ιατρική Σχολή Βουκουρεστίου στη Ρουμανία   με κορυφαία στιγμή του Πανεπιστημίου όταν, για πρώτη φορά, έγινε η απομόνωση της ινσουλίνης από τον καθηγητή N.Paulescu, που σώζει τη ζωή σε εκατομμύρια διαβητικούς σε όλο τον κόσμο.Η ανακάλυψη και απομόνωση της ινσουλίνης από τον N.Paulescu , καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιατρικής του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, παρά το ότι προηγήθηκε των καναδών Banding και Macleod, αυτοί βραβεύτηκαν με το βραβείο Nobel (1923). Ο Palescu και η συμβολή του αναγνωρίστηκε, προς τιμή τους, από τους δύο Νομπελίστες.

Σημειωτέον ο N. Paulescu υπήρξε θερμός φιλέλληνας, ήταν σε θέση να διαβάζει κλασσικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας στο πρωτότυπο, καθώς ομιλούσε την αρχαία ελληνική γλώσσα. Αυτό που δεν “κατάφερε” ο N. Paulescu το πέτυχε ο George Emil Palade καθηγητής στο Carol Davila λαμβάνοντας Nobel Φυσιολογίας με την ανακάλυψη του χυμοτοπίου.

 Εισαγωγή στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Βουκουρεστίου στη Ρουμανία

Η αξιολόγηση συμπεριλαμβάνει: αξιολόγηση ακαδημαϊκού φακέλου, απαιτητικό τεστ (Medical Entry Test) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία (εφόσον δεν υπάρχει καταλληλόλητα πιστοποίησης στην αγγλική γλώσσα), με προαπαιτούμενη τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις στην κατεύθυνση υγείας.

 Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ., αλλά και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στη Ρουμανία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό), και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία 

Η ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά έτος.

Κόστος διαβίωσης στο Βουκουρέστι, Ρουμανία

Ιατρική στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία με το μηνιαίο κόστος ζωής να είναι 750-850 ευρώ. (ενοίκιο-διατροφή- καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία –Αγγλόφωνα προγράμματα

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βουκουρεστίου στη Ρουμανία

Σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βουκουρεστίου στη Ρουμανία που η εξέλιξή του συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με υψηλά ακαδημαϊκά επιτεύγματα αναδεικνύοντας νέες ιατρικές προσωπικότητες.

Με προσωπικό 2865 διοικητικών, 1654 εκπαιδευτικών ,6.000 φοιτητών  και 22 Πανεπιστημιακές κλινικές, το  Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής στο Βουκουρέστι στη Ρουμανία (University Medicine and Pharmacy in Bucuresti) με κεντρικές και περιφερειακές εγκαταστάσεις δεσπόζει στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Ιατρικής στη Ρουμανία.

ΚΑΡΟΛ2Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με το σύνθημα-πρόσκληση στους φοιτητές ‘’να είστε έτοιμοι να θριαμβεύσετε’’, μέσα από πολλά χρόνια σκληρής μελέτης και πρακτικής, καταλαμβάνει σημαντική θέση στην Ιατρική στη Ρουμανία.

Με τις Ακαδημαϊκές εκδόσεις του, το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας (700 τίτλους, με 200 από αυτούς τα τελευταία 3 χρόνια), το περιοδικό του, τα συνέδρια, τα συμπόσια, τις ημερίδες και την ακαδημαϊκή του δραστηριότητα αποτελεί πόλος έλξης για Ευρωπαίους φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βουκουρεστίου και το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο, συνιστούν τους άξονες της ιατρικής έρευνας στη Ρουμανία.

Η Πόλη του Βουκουρεστίου, Ρουμανία

βουκ7Το Βουκουρέστι (București) είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας με πληθυσμό 2.150.000 κατοίκους.

Με κλίμα ηπειρωτικό βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ρουμανίας, χτισμένο στις όχθες των ποταμών Ντιμπόβιτσα και Κολεντίνα.

Το Βουκουρέστι στη Ρουμανία αποτελεί την καρδιά της ρουμάνικης οικονομίας (το 1/3 των εθνικών φόρων πληρώνονται από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες εδώ), με εργοστάσια μηχανοκατασκευών, χημικών προϊόντων, μεταλλουργίας, προϊόντων ξύλου αλλά και σημαντικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Βουκουρέστι είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη (μετρό, λεωφορεία, τραμ, τρόλευ, τρένα και 2 αεροδρόμια).

Η Ελληνική Ακαδημία του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, όπου δίδαξαν δάσκαλοι του Γένους αποτέλεσε το πνευματικό φυτώριο της Βλαχίας και του υπόδουλου Ελληνισμού.

Το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, γνωστό για τις δενδρόφυτες λεωφόρους του, τα κομψά κτίρια Μπελ Επόκ και την φήμη του στα 1900 ως «μικρό Παρίσι», το Παρίσι των Βαλκανίων, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια ξαναζεί.

Τα αξιοθέατά του καλοδιατηρημένα, αναλλοίωτα στον χρόνο σε περιμένουν: το Πάρκο Χερεστράου, το Παλάτι της Βουλής (τέως Παλάτι του Λαού), το Εθνικό Μουσείο Τέχνης ,τα Ανάκτορα Μογκοσοάγια, το Κέντρο Κλασσικής Μουσικής (Athenul roman), το Εθνικό Μουσείο, την ελληνική εκκλησία της Σταυρούπολης, την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Θέατρο, την Φιλαρμονική Ορχήστρα, την Παλιά Αυλή, την Εκκλησία Κρετζουλέσχου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό της Ρουμανίας, την Αψίδα του Θριάμβου, την Σάλα Παλατουλούι, το Μοναστήρι Αντίμι, τον Βοτανικό Κήπο, το Πάρκο Τινερετουλούι, τον Πύργο της Φωτιάς, το Παλάτι Βικτόρια, το Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο, τις Λίμνες Μπανιάσα και Μόρι, το Παλάτι της Δικαιοσύνης, τους Κήπους του Κισμίγιου, το Φεστιβάλ Best Fest κλπ.

Από τις υπαίθριες αγορές μπορείτε να ψωνίσετε εξαιρετικά ντόπια τυριά και μυρωδάτο μέλι, από το «Μουσείο του Αγρότη», μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα λαϊκής τέχνης, από τα πολυκαταστήματα μουσικά CDs με τσιγγάνικα βιολιά, αλλά και ενδιαφέρουσες αντίκες από μικρές γκαλερί.

βουκ9Από τα πιο κοινά πιάτα φαγητού είναι το μαμαλίγκα (καθημερινό φαγητό με βάση το πλιγούρι), το σαρμάλε (ή αλλιώς λαχανοντολμάδες), τα μιτιτέι (μικρά ψημένα λουκάνικα), το μούσκι τζιομπανέσκ (πλούσιο πιάτο με χοιρινό και τυριά) και οι σαλάτες με λαχανικά τουρσί. Δοκιμάστε σπεσιαλιτέ με κυνήγι και πιπεριές γεμιστές με τυρί. Συνοδέψτε τα με ενδιαφέρουσες ντόπιες ποικιλίες κρασιών ή μπύρες, ή με τα αγαπημένα ποτά των ντόπιων –αποστάγματα- τσούικα και παλίγκα (από δαμάσκηνα ή μήλα).

Το καφέ Κάπσα, το πιο ιστορικό και διάσημο καφέ-ζαχαροπλαστείο του Βουκουρεστίου, που πρωτολειτούργησε το 1891 και ήταν προνομιακός τόπος συνάντησης της αριστοκρατίας, των λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών κύκλων του Βουκουρεστίου. Συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιοί, μουσικοί, μονάρχες, πολιτικοί, διπλωμάτες σ συγκαταλέγονταν στους θαμώνες του καφέ Κάπσα ή ένοικοι του ομώνυμου ξενοδοχείου.

Το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία πλημμυρίζει από πεζόδρομους υπαίθρια καφέ και μπαράκια, παλιά όμορφα κτίρια, εστιατόρια και νεανικές φωνές, κυρίως φοιτητόκοσμο, οι περισσότεροι εκ των οποίων σπουδάζουν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου.