Ιατρική στη Ρουμανία – Ιάσιο

IMRI1

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Ιάσιο, σε αγγλόφωνα τμήματα, με παράδοση σπουδών από Έλληνες φοιτητές, από την δεκαετία του 60, με πάρα πολλούς αποφοίτους, με επιτυχημένη καριέρα, επαγγελματική, επιστημονική και ακαδημαϊκή.

Προϋποθέσεις εισαγωγής και σπουδών στο αγγλόφωνο ή γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Η εισαγωγή βασίζεται σε αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις (έγκυρες και «εν ισχύ» πιστοποιήσεις γλωσσών Αγγλικών ή Γαλλικών), το προφίλ και το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου, με προαπαιτούμενο τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις στον τομέα υγείας.

 Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ., αλλά και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στη Ρουμανία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό), και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας.

Ιατρική στη Ρουμανία, δίδακτρα Ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο του Ιάσιου

Η ιατρική Σχολή του Ιασίου έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά έτος.

Κόστος ζωής

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 550-700 ευρώ .

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία  –Αγγλόφωνα Προγράμματα

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

 

iasi6

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο, Ιστορία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο της Ρουμανίας, είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ως Ιατρική Σχολή από το 1879.

Η Ιατρική Σχολή του Ιασίου με την παράδοση σε Πανεπιστημιακή απόδοση, έχει τροφοδοτήσει με τους αποφοίτους της ένα μεγάλο εύρος της Ιατρικής Κοινότητας της Ρουμανίας.

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο, Ιστορία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο της Ρουμανίας, είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ως Ιατρική Σχολή από το 1879.

Η Ιατρική Σχολή του Ιασίου με την παράδοση σε Πανεπιστημιακή απόδοση, έχει τροφοδοτήσει με τους αποφοίτους της ένα μεγάλο εύρος της Ιατρικής Κοινότητας της Ρουμανίας.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Ιασίου στη Ρουμανία, με τη στρατηγική της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών με ευρωπαϊκή διάσταση, την ποιότητα σπουδών, την μεταπτυχιακή εκπαίδευση, την εκπαίδευση ειδικότητας, την έρευνα, το κλίμα φιλοξενίας, τις απαιτήσεις και τις επιδόσεις, προσελκύει φοιτητές από τη Βορειοδυτική Ευρώπη.

Η Ιατρική Σχολή Ιασίου στη Ρουμανία, υπερηφανεύεται για το διδακτικό προσωπικό, τις υποδομές εγκαταστάσεων, το συνεχή εκσυγχρονισμό, την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εκπαίδευση και την ερευνητική δραστηριότητα.
Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ιασίου στη Ρουμανία, με τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης (μικρής ή μεγάλης διάρκειας) συμβάλλει στη δημιουργία επιτυχημένων επιστημόνων και ενημερωμένων επαγγελματιών με ποιότητα στην παρεχόμενη περίθαλψη.

Το Ιάσιο της Ρουμανίας είναι η πόλη που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Ιατρικής. Έχει πληθυσμό 295.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ρουμανίας και παλιά πρωτεύουσά της. Το Ιάσιο είναι η πόλη που διάλεξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να δώσει την πρώτη μάχη, όταν κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων. Υπήρξε κέντρο Ελληνισμού και της Φιλικής Εταιρείας.

Ιατρική σχολή Ιασίου, στη Ρουμανία, επιτυχίες και επιτεύγματα.

ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Ιασίου, στη Ρουμανία, ευρίσκεται, σε μία σύγχρονη πόλη με εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, με σύγχρονα νοσοκομεία μεταξύ των οποίων και τον Άγιο Σπυρίδωνα που ίδρυσαν Έλληνες.
Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στην Νότια Ευρώπη και υποδέχεται περισσότερες από 4.000 φοιτητές (ανάμεσά τους και Έλληνες).

Σπουδές στη Ρουμανία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Ιασίου που είναι από τα λίγα στην Νότια Ευρώπη που διαθέτει αυτόνομο τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής με παγκόσμια αναγνώριση.
Η κουλτούρα, η παράδοση, η συνεχής εξέλιξη, η καινοτομία, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, το πνεύμα φιλοξενίας διακρίνουν το Πανεπιστήμιο του Ιασίου.

Εξάλλου εδώ στο Ιάσιο τυπώθηκε το 1643 το πρώτο βιβλίο και ιδρύθηκε η πρώτη σχολή γλώσσας (1640) στη Ρουμανία.
Η Ιατρική Σχολή του Ιασίου στη Ρουμανία, προσελκύει φοιτητές κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη.
Πάρκα, εθνικό θέατρο, το παλάτι Ruginoasa, σύγχρονες φιλόξενες υποδομές, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μοντέρνα cafe, υποδέχονται και ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η Ιατρική του Ιασίου στη Ρουμανία, υποδέχθηκε Έλληνες φοιτητές από τη δεκαετία του ’70 που φιλοξενήθηκαν στην πόλη των 7 λόφων, στην «εκκλησία των εκκλησιών» και σήμερα διακρίνονται επιστημονικά και επαγγελματικά.

Αγγλόφωνες σπουδές στη Ρουμανία, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διαιτολογίας και Οδοντοτεχνικής.

Στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Ιασίου ένας φοιτητής μπορεί να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ