ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΚΛΟΥΖ

KLOZ5Ιατρική στη Ρουμανία με Ιατρικές σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Κλούζ, στην Ιατρική  Σχολή που αποτελεί το λίκνο της ιατρικής εκπαίδευσης στη Ρουμανία, με ιστορία που οι πηγές της βρίσκονται στο 1565, με τη δημιουργία της σχολής Ιατρικής και Διατροφής. Στα 1775 δημιουργείται η Ιατρική Χειρουργική Σχολή και το 1919 η Οδοντιατρική και Φαρμακευτική Αγωγή.

 

Εισαγωγή στην ιατρική σχολή του Κλουζ στη Ρουμανία (Αγγλόφωνο & Γαλλόφωνο τμήμα)

Η αξιολόγηση στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Κλουζ στη Ρουμανία συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις κατάλληλες πιστοποιήσεις γλωσσών-αγγλικών ή γαλλικών-, το προφίλ άλλα το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου.

Προαπαιτούμενο η συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις στην κατεύθυνση Υγείας.

 Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ., αλλά και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στη Ρουμανία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό), και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο του Κλουζ στη Ρουμανία

Η Ιατρική Σχολή του Κλουζ στη Ρουμανία έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά έτος.

Ιατρικές σπουδές στο Κλουζ, στη Ρουμανία- Κόστος διαβίωσης

Ιατρικές Σπουδές  στο Κλουζ της Ρουμανίας με το μηνιαίο κόστος ζωής να είναι  750-850 ευρώ .

Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Κλούζ Η Ιατρική στο Κλούζ  στη Ρουμανία σήμερα αποδεικνύεται αντάξια της ιστορίας της. Με ανοιχτές τις πόρτες της σε ολόκληρο τον κόσμο, απολαμβάνει διεθνή φήμη και ακτινοβολία, αναγνωρισμένο κύρος τόσο για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, όσο και για την έρευνα. Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ στη Ρουμανία,διδάσκει 5.700 φοιτητές από 50 χώρες από όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 2.000 φοιτητές Ιατρικής, προέρχονται εκτός Ρουμανίας (οι περισσότεροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Η Ιατρική στο Κλουζ της Ρουμανίας προετοιμάζει απόφοιτους που γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό στη διεθνή επιστημονική και επαγγελματική αγορά εργασίας. Η ποιότητα της εκπαίδευσης, της έρευνας, της ανθρώπινης υπόστασης, της εν γένει αριστείας, αποτελεί την ακαδημαϊκή ταυτότητα της σχολής.Το εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο (αποτέλεσμα συνεργασίας καθηγητών και φοιτητών) ανακλάται στον αριθμό των ερευνητικών επιχορηγήσεων, ανέδειξαν τη σχολή σε εθνικό ηγέτη στην ιατρική έρευνα. Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ στη Ρουμανία με την παράδοση και ιστορία που διαθέτει, τις διεθνών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, τις εξαιρετικές προσωπικότητες του ανθρώπινου δυναμικού, τις σύγχρονες υποδομές, τις ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τις κλινικές, τη βιβλιοθήκη, τις εστίες, τα εστιατόρια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, υποστηρίζει και εκτεταμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ, στη Ρουμανία, ακολουθώντας τα διεθνή ακαδημαϊκά μοντέλα κύρους και αξίας, έχει δημιουργήσει το κέντρο προσομοίωσης (πρακτικών δεξιοτήτων, μετρήσεων επιδόσεων, ισορροπίας γνώσης-πρακτικής), τη στήριξη νέων ταλαντούχων ερευνητών, τη διεθνή επιστημονική κινητικότητα, τις υποτροφίες επιστημονικών επιδόσεων. Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Κλουζ στη Ρουμανία, διαθέτει σύγχρονη βιβλιοθήκη (Valerin Bologa) με 6.000 εγγεγραμμένους χρήστες, 300.000 βιλία και περιοδικά, με σημαντική συλλογή σπάνιων βιβλίων από την ιστορία της Ιατρικής, δίκτυο υπολογιστών-σταθμών εργασίας , μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιβλιοθηκών και Πληροφοριών Υγείας. Η Ιατρική Σχολή του Κλουζ της Ρουμανίας, ευρίσκεται σε ένα Campus που φιλοξενεί 100.000 φοιτητές, σε μία πόλη άκρως φιλόξενη, χαρούμενη, αριστοκρατική, ξεχωριστή, γεμάτη θέατρα, συναυλίες, βιβλιοθήκες, μουσεία. Το Κλουζ Ναπόκα είναι μία πόλη ανοιχτή, νεανική, με 6 πανεπιστήμια που εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα σε κάθε ευκαιρία. Η Ιατρική Σχολή και η πόλη του Κλουζ στη Ρουμανία αποτελούν μία μικρή Ευρώπη, αισιόδοξη, γεμάτη δροσιά και ζωή.

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία –Αγγλόφωνα Προγράμματα

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati
Η Πόλη του Κλούζ – Ρουμανία

393701_10151158806353670_975008249_nΗ Κλουζ-Ναπόκα (ρουμ. Cluj-Napoca, γερμ. Klausenburg) είναι πόλη με πληθυσμό 310.000 κατοίκων, 3η σε πληθυσμό πόλη της χώρας και βρίσκεται ΒΔ της Ρουμανίας. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της χώρας.

Η πόλη αυτή της Ρουμανίας φιλοξενεί το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας Babes-Boylai, με τον περίφημο Βοτανικό κήπο του, πολιτιστικά ιδρύματα εθνικής εμβέλειας, την μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα και υπήρξε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας.

Οι κάτοικοι του Κλουζ στη Ρουμανία είναι φιλικοί, φιλόξενοι με αυξημένη αίσθηση του χιούμορ και κυρίως φιλέλληνες. Η πόλη, χάρη στους πολλούς ξένους φοιτητές, έχει νεανική όψη, ενέργεια και ρυθμό.

Θα το διαπιστώσετε στους πεζόδρομους, στις πλατείες, στα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαράκια της πόλης, ιδίως τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου.

Η πόλη αυτή της Ρουμανίας περιβάλλεται από πυκνά δάση και λιβάδια. Στους περίφημους βοτανικούς κήπους της ευρίσκονται σπάνια είδη φυτών. Στις δασικές περιοχές Faget και Hoia φιλοξενούνται αγριογούρουνα, ασβοί, αλεπούδες, κουνέλια, σκίουροι κ.ά.

Στο εθνογραφικό Πάρκο Romulus Vuia υπάρχουν εκθέματα που χρονολογούνται από το 1678, με δίκτυο από υπόγειες   κατακόμβες με εκκλησίες.

Κοντά στο Κλουζ στη Ρουμανία βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα: Feleac Hill και Boisoara (για αρχάριους και έμπειρους σκιέρ –Zidul Mic και Zidul Mare).

Δύο άλλα παραθεριστικά κέντρα με ιαματικά λουτρά βρίσκονται στο Cojocna και στο Someseni Baths.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός κάστρων στην ύπαιθρο, που χτίστηκαν από πλούσιες μεσαιωνικές οικογένειες. Το πιο αξιοσημείωτο είναι το κάστρο Botinda Banffy Castle (γνωστό ως Βερσαλλίες της Τρανσυλβανίας) στο Κλουζ, στη Ρουμανία

Σημαντικός τόπος προσκυνήματος για τους Τρανσυλβανούς είναι το μοναστήρι της θαυματουργής Παναγίας του Nicula, με λαϊκό προσκύνημα 150.000 επισκεπτών στις 15 Αυγούστου.

Place_Avram_Iancu_&_Theatre_National,_Cluj-NapocaΤο Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία έχει μια σειρά από κτίρια και μνημεία ορόσημο. Η Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στην πλατεία Unirii, που χτίστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα στο γοτθικό ύφος της αντίστοιχης περιόδου, και ύψους το μεγαλύτερο από τις εκκλησίες σε όλη τη Ρουμανία. Μπροστά της δεσπόζει το Άγαλμα του Mathias Corvinus, που χτίστηκε προς τιμή του γεννημένου στο Κλουζ της Ρουμανίας, βασιλιά της Ουγγαρίας.

Στην πλατεία του Κλουζ στη Ρουμανία, δεσπόζει η Ορθόδοξη Καθεδρική Εκκλησία και η Ρουμανο-ελληνική Καθολική Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Σημείο αναφοράς για το Κλουζ της Ρουμανίας αποτελεί και το Παλάτι της Δικαιοσύνης που χτίστηκε μεταξύ 1898 και 1902, από τον αρχιτέκτονα Gyula Wagner σε εκλεκτικό ύφος, ως τμήμα ενός γενικότερου συνόλου στην Πλατεία Avraam Iancu, που περιλαμβάνει το Εθνικό Θέατρο, το Παλάτι των Οικονομικών και το Παλάτι της Μητρόπολης. Ένα σημαντικό εκλεκτικό σύνολο είναι η οδός Iuliu Maniu που διαθέτει συμμετρικά κτίρια και στις δύο πλευρές της μετά την Πολεοδομική τάση του Haussmann.

Κορυφαίο σημείο του κέντρου της πόλης της Ρουμανίας αποτελεί ο Βοτανικός Κήπος.

Το Κλουζ στη Ρουμανία, αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο με πολλά Μουσεία και Θέατρα: Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Τρανσυλβανίας, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Φαρμακευτικής, το Μουσείο του Νερού, το Πανεπιστημιακό Μουσείο, το Μουσείο Ορυκτολογίας, το Μουσείο Σπηλαιολογίας, το Βοτανικό και Ζωολογικό Μουσείο.

ΚΛΟΥ1Η πόλη αυτή της Ρουμανίας δηλώνει παρούσα στις εικαστικές τέχνες μέσα από τις στοές στην πλατεία με κλασσικές και σύγχρονες επιρροές.

Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης περιλαμβάνει μεγάλες συλλογές έργων ρουμανικής τέχνης καθώς και έργα ξένων Καλλιτεχνών. Άξια επίσκεψης είναι και η  Πινακοθήκη της Ένωσης Πλαστικών Καλλιτεχνών.

Η πόλη του Κλουζ στη Ρουμανία διαθέτει μια σειρά από φημισμένες εγκαταστάσεις και οργανισμούς. Η πιο φημισμένη είναι το νέο-μπαρόκ θέατρο στην πλατεία Avram Iancu, χτισμένο στις αρχές του 20ου αιώνα από τους Βιεννέζους Helmer και Fellner (ανήκει στα προστατευμένα μνημεία της Unesco) και φιλοξενεί το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Όπερα, την Φιλαρμονική.