Ιατρική στη Ρουμανία – Μπρασόβ (Brasov)

Ιατρική στη Ρουμανία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Μπρασόβ (Faculty of medicine in university of Brasov in Romania)

Ιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Μπρασόβ, με επιστημονική και επαγγελματική αποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα.

Μεθοδολογία εισαγωγής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Brasov, στη Ρουμανία

Η αξιολόγηση εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπρασόβ στη Ρουμανία περιλαμβάνει απαιτητικές εξετάσεις στην γλώσσα με προαπαιτούμενη συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής Μπρασόβ, στη Ρουμανία

Η Ιατρική Σχολή του Μπρασόβ (Brasov) στη Ρουμανία έχει δίδακτρα 6.000 ευρώ ανά έτος.

Κόστος διαβίωσης στο Μπρασόβ της Ρουμανίας

Ιατρικές Σπουδές στο Μπρασόβ της Ρουμανίας όπου το μηνιαίο κόστος διαβίωσης είναι 450-550 ευρώ ανά μήνα. (ενοίκιο-διατροφή-καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία –Αγγλόφωνα προγράμματα

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

Ιατρική σχολή στο Μπρασόβ, στη Ρουμανία

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπρασόβ (Brasov) στη Ρουμανία ιδρύθηκε και πιστοποιήθηκε, ως τμήμα του Πανεπιστημίου της Transylvania του Brasov το 1991, τόσο σε επίπεδο Προπτυχιακό όσο και σε επίπεδο Μεταπτυχικακό.

Το Πανεπιστήμιο του Μπρασόβ στη Ρουμανία έχει 20.000 σπουδαστές, 100 προγράμματα και 800 ακαδημαϊκές έδρες.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Brasov της Ρουμανίας έχει ως αποστολή την διδασκαλία, την έρευνα αλλά και την ικανοποίηση των αναγκών σε υγειονομική περίθαλψη και υγεία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Με το Κέντρο Βασικής Έρευνας και Προληπτικής Ιατρικής, με την ανάπτυξη έργων και προγραμμάτων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, με καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους, συμμορφούται με το Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιατρική Σχολή του Μπρασόβ στη Ρουμανία ακολουθεί και εμπνέεται από την Ιστορία του Πανεπιστημίου του Brasov που έχει τις ρίζες του στο πρώτο ρουμανικό σχολείο-πολιτιστικό κέντρο που ιδρύθηκε πριν 5 αιώνες, με τις πρώτες εκδόσεις στη Ρουμάνικη Γλώσσα, με ανάδειξη σπουδαίων προσωπικοτήτων (Αντρέι Μονρεσάνου, Διακόνου Κορέση, Γιώργου Μπαρίτιου, Οκταβιανού Γκόγκα, Τιμπέριο Μπρετισιάνου, Ηλία Χριστέα) αλλά και την πρώτη εμπορική σχολή στη Ρουμανία και το τμήμα Μηχανολόγων το 1949.

Η Ιατρική Σχολή του Brasov στη Ρουμανία εκτός του τμήματος Ιατρικής έχει τμήμα Φυσικοθεραπείιας και Ιατρικών Εργαστηρίων.

 

Brasov- Μπρασόβ :η πόλη

αρχείο λήψης (1)Το Μπρασόβ με πληθυσμό 230.000 κατοίκους είναι η 8η σε μέγεθος πόλη της Ρουμανίας. Ευρίσκεται στο κέντρο της χώρας, περίπου στην περιοχή της Τρανσυλβανίας, 12 km από το περίφημο χιονοδρομικό κέντρο της Ποϊάνα (ένα από τα διασημότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας).

Η παλιά πόλη του Μπρασόβ της Ρουμανίας χωρίζεται σε τρεις γειτονιές, τη γερμανική, την ουγγρική και τη ρουμανική, η κάθε μια με τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά και τις δικές της ομορφιές.

Το Μπρασόβ στη Ρουμανία περιστοιχίζεται από δάση, βουνά και λόφους, ιδρύθηκε το 13ο αιώνα από Τεύτονες ιππότες και στη συνέχεια έγινε εμπορική αποικία των Γερμανών.

Η πόλη αυτή της Ρουμανίας σε όλες τις εποχές μοιάζει παραμυθένια με τις απότομες κεραμιδοσκεπές, τα διαφορετικά χρώματα, με μία ατμόσφαιρα μοναδική. Αν μάλιστα τη δει κανείς από τους πύργους των τειχών της ή τους λόφους θα αναφωνήσει: πανέμορφη πόλη, μεσαιωνική πόλη, με αρχοντικά κτίρια, λιθόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακά σαξονικά σπίτια.

Το Μπρασόβ της Ρουμανίας έχει κατοίκους ήσυχους, ευγενικούς, φιλόξενους και κυρίως φιλέλληνες. Εδώ υπήρχε έντονο το ελληνικό στοιχείο, με ελληνική εκκλησία, στοιχείο που διατηρεί ακόμη την παρουσία του με εκδηλώσεις, εργαστήρια, σχολές γλώσσας, και χορού, συναθροίσεις κ.λ.π.

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα μέσα και έξω από την πόλη της Ρουμανίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: την Μαύρη-Γερμανική εκκλησία,το Μουσείο Ιστορίας της πόλης, το παραδοσιακό τμήμα της πόλης με την πλατεία της και το κεντρικό πλακόστρωτο πεζοδρόμιο, την ορθόδοξη-ρουμάνικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την πλατεία του Συμβουλίου, την Πύλη της Αικατερίνης, το περιβόητο Κάστρο Βραν του Κόμη Δράκουλα, την Πισίνα, την παλία γειτονιά των Βουλγάρων και Ρουμάνων, την πρώτη Ρουμανική Σχολή, το δρόμο Σχοινί, το σπίτι των Εμπόρων, το παλιό Δημαρχείο,τα Μοναστήρια έξω από την πόλη.

Το κέντρο της πόλης αυτής της Ρουμανίας είναι γεμάτο νέους, καφέ, εστιατόρια με παραδοσιακή και διεθνή κουζίνα, αλλά και ενθουσιασμένους τουρίστες όλο το χρόνο και όλες τις ημέρες.