Ιατρική στη Ρουμανία – Σιμπίου

Ιατρική στη Ρουμανία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής “Lulian Blaga”  στο  Σιμπίου – Sibiu (Faculty of medicine in univesrity Lulian Blaga in Sibiu)

Ιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Σιμπίου, με επιστημονική και επαγγελματική αποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα.

 

Μεθοδολογία εισαγωγής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Σιμπίου , στη Ρουμανία

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Σιμπίου στη Ρουμανία προϋποθέτει εξετάσεις στη γλώσσα με προαπαιτούμενη συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις, έγκυρες πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών καθώς και τεστ Βιολογίας και Χημείας.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής Σιμπίου, στη Ρουμανία

Η Ιατρική Σχολή του Σιμπίου στη Ρουμανία έχει δίδακτρα 5.000 ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος διαβίωσης στο Σιμπίου, Ρουμανία

Ιατρική στο Σιμπίου της Ρουμανίας όπου το μηνιαίο κόστος διαβίωσης είναι 450-550 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία – Αγγλόφωνα Προγράμματα

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

Ιατρική σχολή στο Σιμπίου, Ρουμανία

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου “Lulian Blaga” του Σιμπίου στη Ρουμανία έχει τις ρίζες της το 1380, ως το πρώτο σχολείο και ως ορόσημο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το 1786 με βάση την Παιδαγωγική Σχολή που εξελίχθη συμπληρωματικά με Νομική και Θεολογική σχολή, με εγκαταστάσεις τις σημερινές εγκαταστάσεις της Σχολής Φιλολογίας και Τεχνών.

Σπουδαίοι ακαδημαϊκοί φωτίζουν την πορεία του Πανεπιστημίου του Σιμπίου της Ρουμανίας (Σίλβιο Ντραγκομίρ, Λουκιανό Μπλάγκα, Ιωάννη Λούπα, Εμίλ Ρακοβίτσα, Εμίλ Χατιεγκάνου, Στέφανου Πάσχου, Μύρων Κωνσταντινέσκου) που πλέον αριθμεί 11 Σχολές. Η Ιατρική Σχολή του Σιμπίου στη Ρουμανία φέρει το όνομα του σπουδαίου Ιατρού και Παιδαγωγού Victor Papilian, ο οποίος υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο και την εκαπίδευση των φοιτητών ως μέγας δάσκαλος εστιάζοντας στη συνεχή κατάρτιση υψηλής ποιότητας.

Η Ιατρική Σχολή του Σιμπίου στη Ρουμανία ανθεί παρέχοντας ιατρική εκαπίδευση υψηλού επιπέδου αλλά και αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας μέσω των Πανεπιστημιακών κλινικών (Sibiu Country Hospital- Επειγόνταν περιστατικών, Παιδιατρική κλινική, Στρατιωτικό Νοσοκομείο, Γενικό Νοσοκομείο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, Πνευμονολογικό Νοσοκομείο).

Στόχος της Ιατρικής Σχολής του Σιμπίου της Ρουμανίας, αποτελεί η προαγωγή των ακαδημαϊκών επιδόσεων μέσα από τη διαρκώς βελτιούμενη Εκπάιδευση, τις διεθνείς συνεργασίες, της Υπηρεσίες Διεθνών Διασυνδέσεων με την Αγορά Εργασίας, τις διεθνείς καινοπραξίες εκπαίδευσης, την Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, την Ένωση Γαλλόφωνων Πανεπιστημίων.

Το Πανεπιστήμιο του Σιμπίου στη Ρουμανία, διαθέτει σπουδαία Βιβλιοθήκη με εδική μονάδα για τις ανάγκες της Ιατρικής Σχολής.

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου αυτού στη Ρουμανία περιλαμβάνει 600.000 βιβλία (400.00 σε ηλεκτρονική βάση), 14.000 τόμους περιοδικών και 400 θέσεις με σύνδεση Internet.

Σήμερα φοιτούν 30.000 σπουδαστές (ανάμεσά τους σπουδαστές από όλη την Ευρώπη).

Η Ιατρική Σχολή του Σιμπίου της Ρουμανίας, εκτός του τμήματος Γενικής Ιατρικής, περιλαμβάνει τα τμήματα: Οδονιτατρικής, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής και Οδοντοτεχνικής.

 

 

Sibiu -Σιμπίου : Η πόλη της Ρουμανίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Σιμπίου είναι πόλη της Κεντρικής Ρουμανίας στην περιοχή της Τρανσυλβανίας. Θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Ρουμανίας καθώς διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία της μεσαιωνικής πόλης.

Η πόλη αυτή της Ρουμανίας έχει πληθυσμό 140.000 κατοίκων, επελέγη ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2007, το έτος ένταξης της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιστορικά η πόλη της Ρουμανίας, το Σιμπίου, αναφέρεται το 1192 από τον Πάπα Κελεστίνο ΤΟΝ Γ΄, ιδρυμένη από τους Γερμανούς της Τρανσυλβανίας με το όνομα Χερμανστάντ. Από το 1692 έως το 1711 αποτέλεσε πρωτεύουσα του Πριγκηπάτου της Τρανσιλβανίας αντικαθιστώντας την προηγούμενη πρωτεύουσα Άλμπα Γιούλια. Μετά την κατάλυση του Πριγκηπάτου η περιοχή έγινε μέρος της Αυτοκρατορίας της Αυστρίας. Στην Αυστροουγγαρία παρέμεινε μέχρι το 1919, οπότε και η Ρουμανία την ενσωμάτωσε και η πόλη μετονομάσθηκε σε Σιμπίου (όνομα που προέρχεται από τη λατινική ονομασία της περιοχής Cibinium).

Η πόλη Σιμπίου θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Ρουμανίας με μεγάλη παράδοση πολιτισμού. Εδώ ιδρύθηκε το πρώτο Σχολείο της Ανατολικής Ευρώπης και υπήρξε η 2η πόλη του ηλεκτροφωτίσθηκε αλλά και πόλος εμπορίου, βιοτεχνιών, τεχνιτών που δημιούργησαν πλούτο.

Η μεσαιωνική πόλη της Ρουμανίας χωρίζεται σε δύο μέρη, την πάνω και κάτω πόλη. Περπατώντας στα παλιά λιθόστρωτα σοκάκια και δρομάκια του ιστορικού κέντρου θα ταξιδέψετε στο παρελθόν.

Στην πλατεία Γκρίβιτσα,του Σιμπίου στη Ρουμανία  που είναι ο πυρήνας της παλιάς πόλης θα ενυπωσιαστείτε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλιών οχυρών.

Υπάρχουν δεκάδες αξιοθέατα να θαυμάσετε στην πόλη αυτή της Ρουμανίας: τον Ορθόδοξο καθεδρικό Ναό που είναι κτισμένος στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική εκκλησία περιτρυγιρισμένη από πέντε πύργους και το Παλιό Δημαρχείο, το Μουσείο Γυάλινων εικόνων, στην Piata Mare (Μεγάλη Πλατεία), θα βρείτε το Παλάτι Μπούκενβαλ, το οποίο στεγάζει τις βασικές αίθουσες του Εθνικού Μουσείου (που εκτίθενται τα έργα πολύ σημαντικών ζωγράφων όπως των Ρούμπενς, Μποτιτσέλι, Τιτσιάνο και Βαν Ντάικ), το Μονοπάτι με τα Σκαλοπάτια για να φθάσετε στο χαμηλό σημείο της πόλης, τη Γέφυρα των Ψεμμάτων, τον Πύργο (The Tower of the Council-Turnul Sfatului) με τους 7 ορόφους που αποτελούσε σημείο ελέγχου του εμπορίου, τη μεσαιωνική οχύρωση της πόλης, το υπαίθριο εθνογραφικό Μουσείο Astra, το οποίο περιλαμβάνει 340 κτίρια (ανάμεσά τους ανεμόμυλοι, νερόμυλοι, ελαιοτριβία).

Η Μεσαιωνική γοητεία του Σιμπίου στη Ρουμανία, η πλούσια πολιτιστική της ζωή, η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν την καθιστούν ένα «μαργαριτάρι» στην καρδιά της Ρουμανίας. Μαργαριτάρι που προσελκύει τουρίστες όλο τον χρόνο αλλά πλέον και ξένους φοιτητές.