Ιατρική στη Ρουμανία στο Αράντ- Arad

Ιατρική στη Ρουμανία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Αράντ

Faculty of medicine in university de vest vasile goldis in Arad

Ιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Αράντ, με επιστημονική και επαγγελματική αποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα.           

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΑΝΤ

Μεθοδολογία εισαγωγής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Αράντ, στη Ρουμανία

Η εισαγωγή βασίζεται σε αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις (έγκυρες και «εν ισχύ» πιστοποιήσεις γλωσσών Αγγλικών ή Γαλλικών), το προφίλ και το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου, με προαπαιτούμενο τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις στον τομέα υγείας.

 Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ., αλλά και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στη Ρουμανία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό), και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας.

Δίδακτρα Ιατρικής Σχολής στο Αράντ, στη Ρουμανία

Σπουδές  Ιατρικής στη Ρουμανία στην Ιατρική σχολή του Αράντ στη Ρουμανία που έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος διαβίωσης στο Αράντ, στη Ρουμανία

Ιατρικές Σπουδές στο Αράντ της Ρουμανίας όπου το μηνιαίο κόστος διαβίωσης είναι 450-550 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, διατροφής, καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία –Αγγλόφωνα Προγράμματα

 

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

Ιατρική σχολή Αράντ – Ρουμανία

aradΣπουδές  Ιατρικής στη Ρουμανία στο Πανεπιστήμιο του Αράντ που ιδρύθηκε και πιστοποιήθηκε το 1990 στη πόλη του Αράντ, μία πόλη επιστημών και πολιτισμού στη γεωγραφική περιοχή της Τρανσυλβάνια.

Το πανεπιστήμιο στο Αράντ στη Ρουμανία, που πέρα από την Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση Ποιότητας που παρέχει δίνει έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία, τη διεπιστημονική προσέγγιση, εστιάζει στη διεθνοποίησή του συμμετέχοντας ενεργά σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Η θεσμική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου του Αράντ στη Ρουμανία μέσα από τη συνεργασία της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με την τοπική κοινότητα ακολουθώντας τις αρχές του ιδρυτή του και πνευματικό του μέντορα, τον Vavile Goldis, αλλά και συμμετέχοντας σε συνεργασίες με περισσότερα από 100 Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

Η Ιατρική Σχολή του Αράντ στη Ρουμανία έχει προσελκύσει φοιτητές από την Ιταλία, τη Γαλλία, το Μαρόκο, το Ισραήλ, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Ινδία, κ.α.

Η Ιατρική Σχολή του Αράντ της Ρουμανίας εκτός από το τμήμα Γενικής Ιατρικής (Αγγλόφωνο, Γαλλόφωνο) περιλαμβάνει και τμήματα: Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Διαιτολογίας και Οδοντοτεχνικής.

Η πόλη του Αράντ – Ρουμανία

tumblr_me3je1QgYL1rz4n6bo1_1280Το Αράντ (Arad) είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Αράντ, στη Δυτική Ρουμανία, έχει πληθυσμό 150.000 κατοίκων και αποτελεί σημαντικό οικονομικό και μεταφορικό κέντρο κτισμένο στις όχθες του ποταμού Μούρες.

Το Αράντ της Ρουμανίας είναι μία πόλη με εντυπωσιακά κτίρια, υψηλής αρχιτεκτονικής και σπουδαία αξιοθέατα, τα περσσότερα των οποίων είναι κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας (Bulevardul Revolutei), η οποία πλαισιώνεται με μεγάλες δενδροστοιχίες αλλά και το τραμ.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης αυτής της Ρουμανίας ξεχωρίζουμε: το εντυπωσιακό πάνλευκο Δημαρχείο (1857), το παλάτι του Πολιτισμού (1911), τη νεογοτθική Ρουμανοκαθολική Εκκλησία (1902), το Νεοκλασσικό Κρατικό Θέατρο(1874), τους υψηλούς πύργους Μπαρόκ της Μητρόπολης (1865), το παλιό υδραγωγείο (1896), το παλιό Θέατρο (1817) όπου εργαζόταν ο εθνικός ποιητής Miliai Eminescu, την ελκυστική Σέρβικη Εκκλησία του Αγίου Πέτρου και Παύλου (1692), το Φρούριο Αράντ σε σχήμα αστεριού (1763), τις Εβραϊκές Συναγωγές (1827), το Μουσείο Τέχνης, το Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικών Επιστημών.

Το Arad της Ρουμανίας στα περίχωρά του διαθέτει εντυπωσιακούς αμπελώνες σε λοφίσκους, με την τοπική ποικιλία Cadarca, που παράγει ένα μοναδικό κόκκινο κρασί με γεύση φρέσκου γαρύφαλλου, κρασί της Παλαιάς αυτοκρατορικής αυλής της Βιέννης.

Στην πόλη αυτή της Ρουμανίας αξίζει κάποιος  να επισκεφθείτε κάποια σημαντικά ορθόδοξα μοναστήρια (Hodos-Bodrog-1177, Bezdin-1334, Gai-1760, Sf. Maria-Radna Franciscan Monastery-1727, την Princely Orthodox Church-Halmagin-1400, Ρωμαιοκαθολική -1774 κ.λ.π.).

Τέλος, στη Ρουμανία 17 μίλια ανατολικά του Αράντ βρίσκεται η πόλη Lipova, γοητευτική παλαιά πόλη, σημείο συνάντησης εμπόρων, με φυσικά μεταλλικά νερά και Ιαματικές πηγές αλλά και το πέτρινο φρούριο Soimos (13ο αιώνα).