Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία – Γαλάτσι

Ιατρική στη Ρουμανία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Γαλάτσι (Faculty of Medicine in university Duranea de jos in Galati)

Ιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Γαλατσίου στη Ρουμανία, με επιστημονική και επαγγελματική αποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα.

Μεθοδολογία εισαγωγής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Γαλατσίου, στη Ρουμανία

Η εισαγωγή βασίζεται σε αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις (έγκυρες και «εν ισχύ» πιστοποιήσεις γλωσσών Αγγλικών ή Γαλλικών), το προφίλ και το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου, με προαπαιτούμενο τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις στον τομέα υγείας.

 Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ., αλλά και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στη Ρουμανία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό), και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής στο πανεπιστήμιο Γαλατσίου, στη Ρουμανία

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γαλατσίου στη Ρουμανία έχει δίδακτρα 6.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος διαβίωσης στο Γαλάτσι της Ρουμανίας 

Ιατρικές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γαλατσίου στη Ρουμανία από το μηνιαίο κόστος διαβίωσης είναι 450-550 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία – Αγγλόφωνα Προγράμματα

 

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

Ιατρική σχολή στο Γαλάτσι – Ρουμανία

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Γαλάτσι της Ρουμανίας, το Πανεπιστήμιο Κάτω Δούναβη, όπως ονομάζεται, που ξεκίνησε την πορεία του το 1948, δομήθηκε το 1974 και ολοκλήρωσε τη σημερινή του μορφή και δομή με όλα τα τμήματα (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική, Νοσηλευτική και Μαιευτική) το 2004.

Η Ιατρική σχολή Γαλατσίου στη Ρουμανία όπου διαθέτει ακαδημαϊκή και επιστημονική αυτονομία σε αίθουσες, εργαστήρια, κλινικές, όλα σε απόσταση «αναπνοής».

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Γαλάτσι της Ρουμανίας έχει ως χαρακτηριστικό στοιχείο την προσωπική σχέση καθηγητή-φοιτητή που ξεκινά με την έναρξη του Α’ έτους, μέχρι την ειδικότητα και τις μεταπτυχιακές σπουδές και συνεχίζεται στην έρευνα, την επαγγελματική και επιστημονική συνεργασία.
Η Ιατρική Σχολή Γαλατσίου στη Ρουμανία φιλοξενείται στην πόλη του Γαλατσίου που ευρίσκεται στην Ανατολική Ρουμανία, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, που είναι η ζωή και το αίμα του Γαλατσίου.

Η Ιατρική Σχολή Γαλατσίου είναι ένας ακαδημαϊκός προορισμός ήσυχος, ασφαλής, δημιουργικός, καινοτόμος και φιλόξενος.
Το Πανεπιστήμιο Γαλατσίου στη Ρουμανία είναι το σημαντικότερο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ν.Α. Ρουμανία, με 18.000 φοιτητές και αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επιστημονική, κοινωνική, πολιτιστική και τεχνολογική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Συμμετέχει σε προνομιακές μορφές διεθνούς συνεργασίας, υλοποιώντας διεθνή έργα, ως συντονιστής ή εταίρος σε εντυπωσιακό αριθμό.

Ο αριθμός των ξένων φοιτητών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γαλατσίου στη Ρουμανία, αυξάνεται εντυπωσιακά χρόνο με τον χρόνο (μελέτη προβλέπει διπλασιασμό στα επόμενα 4 χρόνια), εντυπωσιακός επίσης είναι και ο αριθμός στα πλαίσια του Erasmus (Γάλλοι, Βέλγοι, Ισπανοί, Γερμανοί κλπ).

Η ανάπτυξη του Διεθνούς Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών και του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας για το Περιβάλλον είναι μερικές από τις εστίες της ακαδημαϊκής προσπάθειας.

Στο Πανεπιστήμιο Γαλατσίου στη Ρουμανία ένας φοιτητής μπορεί να σπουδάσει εκτός του τμήματος Γενικής Ιατρικής,  Φαρμακευτική, Οδοντιατρική και Μαιευτική.

Η πόλη του Γαλατσίου

Το Γαλάτσι της Ρουμανίας είναι χτισμένο σε 3 γεωλογικές λεκάνες, με μεγάλη ιστορία που φθάνει στη Νεολιθική περίοδο.

Το Γαλάτσι στη Ρουμανία αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι του Δούναβη, με 250.000 κατοίκους και είναι μεγάλο εξαγωγικό οικονομικό κέντρο.
Υπάρχει ελληνική κοινότητα με μεγάλη ιστορία που ξεκινά με τη μάχη του Γαλατσίου, που ήταν η πρώτη πραγματική μάχη μεταξύ των δυνάμεων της Φιλικής Εταιρείας, του πρίγκιπα Αλέξανδρου Υψηλάντη, του Καρπενησιώτη και των στρατευμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την 1η Μαϊου 1821. Μάχη που αν και φαινόταν ζημιώδης για τους Έλληνες υπήρχε ένδοξο και τρανό προμήνυμα της νίκης των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Στο Γαλάτσι της Ρουμανίας λειτούργησε Ελληνικό Λύκειο (Βενιέρη) και Ελληνικό Εκπαιδευτήριο (Δένη Πυλαρινού).

Η ισχυρή, σήμερα, ελληνική κοινότητα ατην πόλη αυτή της Ρουμανίας αποτελεί συνέχεια της έντονης ιστορικής παρουσίας Ελλήνων (κυρίως με καταγωγή από νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου). Οι δύο ελληνικές εκκλησίες και τα δύο ελληνικά μοναστήρια διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Το Γαλάτσι της Ρουμανίς έχει έντονη κοινωνική ζωή και δράση, Δημοτικούς Κήπους (Βοτανικό-Ζωολογικό), Δημοτικά Πάρκα, χώρους αναψυχής, υδρόβιες παραλίες, θέατρα, Καθεδρικό Ορθόδοξο ναό, Φυσικό Πάρκο Βελανιδιάς, Μουσεία (Φυσικών Επιστημών, Ιστορίας, Φυσικής Ιστορίας, Εικαστικών Τεχνών και Τέχνης), διοικητικά μέγαρα και κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική (Παλάτι της Δικαιοσύνης κλπ)., εντυπωσιακούς αμπελώνες, Θεωρείται η τρίτη πόλη στη Ρουμανία σε κάλυψη πρασίνου.