Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Τίργκου Μούρες

Ρουμανία: Ανεβαίνουν οι εθνικιστικές κορώνες - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Σπουδές ιατρικής στη Ρουμανία στο  αγγλόφωνο πανεπιστήμιο ιατρικής του Τίργκου Μούρες  –Tirgu Mures

(Faculty of medicine in university Medicine and Pharmacy in Tirgu Mures)

Ιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Τίργκου Μούρες, με επιστημονική και επαγγελματική αποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα.

 

Μεθοδολογία εισαγωγής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Tirgu Mures, στη Ρουμανία

Η αξιολόγηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τίρκου Μούρες στη Ρουμανία συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις πιστοποιήσεις γλωσσών, το προφίλ, το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου και την εξέταση στη γλώσσα, καθώς και interview, με προαπαιτούμενο τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις στον τομέα υγείας.

 Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ., αλλά και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στη Ρουμανία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό), και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει:  το προφίλ άλλα και το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου.

Δίδακτρα ιατρικής σχολής, στη Ρουμανία

Η ιατρική Σχολή του Tίργκου Μούρες, στη Ρουμανία, έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά έτος.

Κόστος διαβίωσης στο Τίργκου Μούρες – Ρουμανία

Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Τίργκου Μούρες στην Ρουμανία όπου το ενδεικτικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης είναι 450-550 ευρώ ανά μήνα.

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία  –Αγγλόφωνα Προγράμματα 

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

Ιατρική σχολή στο Τίργκου Μούρες, στη Ρουμανία 

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Τίργκου Μούρες, με παράδοση και ιστορικό αποδοχής στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Τίργκου Μούρες στη Ρουμανία  (Tirgu Mures) λειτούργησε για πρώτη φορά το 1945, ως τμήμα του Πανεπιστημίου του Κλουζ. Το 1948 με την, τότε, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, απέκτησε πλήρη αυτονομία και αυτοδυναμία, ως Πανεπιστήμιο.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Τίργκου Μούρες που σήμερα αποτελεί κόμβο προσέλκυσης για πάνω από 3.000 φοιτητές (από τη Ρουμανία και το εξωτερικό) με 450 καθηγητές
Η Ιατρική Σχολή του Τίργκου Μούρες στη Ρουμανία, συμμετέχει ενεργά στις νεοδιαμορφούμενες συνθήκες της εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο (την διεθνοποίηση και τον ανταγωνισμό), με προγράμματα ποιότητας, την παρακολούθηση της υλοποίησής τους και τις τακτικές αξιολογήσεις.

Η Ιατρική Σχολή του Τίργκου Μούρες στη Ρουμανία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την συνθήκη της Μπολόνια, τα συγκρίσιμα κριτήρια, τις μεθοδολογίες, την διασφάλιση της ποιότητας, πιστεύει ότι ο μόνος δρόμος για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή αναγνώριση, είναι η χορήγηση πτυχίων με αξία.

Με τη συνεχή βεΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ TARGU MURES ΣΧΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΜΒΟΥΡΓΟ – Study Netλτίωση των προγραμμάτων της, η Ιατρική Σχολή του Τίργκου Μούρες στη Ρουμανία, αυξάνονται οι ατομικές ικανότητες των φοιτητών, οι δεξιότητες, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αναγνώριση των αξιών, οι συνολικές επιδόσεις, από τα πρώτα βήματα της ιατρικής εκπαίδευσης (προπτυχιακά), μέχρι την κορυφή (τα διδακτορικά και την έρευνα).
Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Τίργκου Μούρες της Ρουμανίας ζει και αναπνέει στον παλμό της κοινωνίας του αύριο.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τίργκου Μούρες στη Ρουμανία, εκτός του τμήματος Γενικής Ιατρικής, περιλαμβάνει τα τμήματα: Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Διαιτολογίας, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Φυσικοθεραπείας και Οδοντοτεχνικής.

 

Η πόλη Τίργκου Μούρες – Ρουμανία
Οι σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Τίργκου Μούρες φιλοξενούνται σε μια πόλη 150.000 κατοίκων στις όχθες ποταμού, γνωστή ως «πόλη των τριαντάφυλλων».

Τα ίχνη της ιστορίας οδηγούν την πόλη της Ρουμανίας στη νεολιθική εποχή και στον πολιτισμό του χαλκού, όπως έχουν αποδείξει οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Η πόλη του Τίργκου Μούρες της Ρουμανίας ξεκινώντας την τεκμηριωμένη πορεία της τον 14ο αιώνα, με υπεροχή στον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Το πρώτο σχολείο ιδρύθηκε το 1492, το 1786 το πρώτο τυπογραφείο, αλλά και η πρώτη βιβλιοθήκη.

Οι συντεχνίες των τσαγκαράδων και των βυρσοδεψών, υστέρησαν απέναντι στο τάγμα των χρυσοχόων, που ανέλαβαν τα ηνία της πόλης. Ακολουθεί η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής, η πολεοδόμηση και τα πρώτα εντυπωσιακά κτίρια (σημερινά πλέον αξιοθέατα).

Στην πόλη αυτή της ΡΟυμανάις ξεχωρίζει το Παλάτι του Πολιτισμού, το Παλάτι του Απόλλωνα (η σημερινή Σχολή Καλών Τεχνών),το κτίριο της σημερινής Νομαρχίας, το «Σπίτι του Palffy» (η σημερινή Πανεπιστημιακή σχολή της Μουσικής), η ξύλινη Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ.Μιχαήλ και η αντίστοιχη καθολική, η Βιβλιοθήκη, το Φρούριο, το Μουσείο Τεχνών, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Ιστορικό Μουσείο, το Λαογραφικό, οι 2 Πινακοθήκες, το Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Γύρω από την πόλη του Τίργκου Μούρες στη Ρουμανία, μπορεί κανείς να δει ορυχεία αλατιού, φυσικά spa, οινοποιεία, Μεσαιωνική πόλη κλπ.