Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, Τιμισοάρα

Ρουμανία - Timisoara στοκ εικόνα. εικόνα από - 30744123

Ιατρική στη Ρουμανία με Ιατρικές Σπουδές στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα. Ιατρική στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Τιμισοάρα, (Faculty of medicine in university Victor Babes in Timisoara), με επιστημονική και επαγγελματική αποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ιατρική κοινότητα. Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, αποτελεί το σύμβολο για την δυτική Ρουμανία, έχοντας αποδείξει την αξία στα , περισσότερα από το 62 χρόνια σπουδών και ζωής, από την δημιουργία του.Χιλιάδες απόφοιτοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Τιμισοάρα στη Ρουμανία,  (18.500 από τους οποίους 3.000 ξένοι φοιτητές) εργάζονται σήμερα σε όλες τις ηπείρους και με τα επιτεύγματά τους, τιμούν τις προσπάθειες σπουδών που καταβάλουν οι ακαδημαϊκοί και το προσωπικό υποστήριξης, από τον Ιούλιο του 1945 που πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα μαθήματα Ιατρικής με 412 φοιτητές, έως σήμερα που ενεγράφησαν 5.000 σπουδαστές , σε όλες τις ειδικότητες Υγείας και εκπαιδεύονται σε 12 νοσοκομεία της πόλης.

Μεθοδολογία εισαγωγής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία (Αγγλόφωνο και Γαλλόφωνο τμήμα)

Η αξιολόγηση στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, συμπεριλαμβάνει: γραπτές εξετάσεις σε Βιολογία, Χημεία, Αγγλική γλώσσα και τον συνυπολογισμό των επιδόσεων των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες,  με προαπαιτούμενη την συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις στον τομέα υγείας.

 Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ., αλλά και την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στη Ρουμανία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό), και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας, απαιτούνται πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών, καθώς και μία εξέταση (Medical Entry Test).

Δίδακτρα ιατρικής σχολής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία

Η Ιατρική Σχολή Τιμισοάρας  στη Ρουμανία έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος διαβίωσης στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία

Ιατρική στην Τιμισοάρα στη Ρουμανία όπου το μηνιαίο κόστος διαβίωσης είναι 450-550 ευρώ ανά μήνα (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμια Ιατρικής στη Ρουμανία – Αγγλόφωνα Προγράμματα

 • University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”,Bucharest (Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila)
 • University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu”,Cluj-Napoca (Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu)
 • University of Oradea(Universitatea din Oradea)
 • University of Medicine and Pharmacy “Grigore T. Popa”,Iași (Universitatea Grigore T. Popa de Medicină şi Farmacie din Iaşi)
 • Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara(Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara)
 • Transylvania University of Brașov- Faculty of Medicine (Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Medicina)
 • University of Medicine and Pharmacy of Târgu Mureş(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş), in Hungarian language also Official site
 • University of Medicine and Pharmacy of Craiova(Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova)
 • Lucian Blaga University of Sibiu(Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu)
 • Ovidius University,Constanța (Universitatea Ovidius Constanța – Prima pagina)
 • Vasile Goldiş West University of Arad– Faculty of Medicine (Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad)
 • University Dunarea de Jos, Galati, Faculty of Medicine and Pharmacy, Galati

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία - Εργασίες Πανεπιστημίου & Σπουδές στην Ευρώπη

Ιατρική σχολή στην Τιμισοάρα – Ρουμανία

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία με παράδοση, ιστορικό επιστημονικό βάθος και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, αποτελεί το σύμβολο για την δυτική Ρουμανία, έχοντας αποδείξει την αξία στα , περισσότερα από το 60 χρόνια ζωής, από την δημιουργία του.
Χιλιάδες απόφοιτοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Τιμισοάρα στη Ρουμανία,  (18.500 από τους οποίους 3

.000 ξένοι φοιτητές)εργάζονται σήμερα σε όλες τις ηπείρους και με τα επιτεύγματά τους, τιμούν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι ακαδημαϊκοί και το προσωπικό υποστήριξης, από τον Ιούλιο του 1945 που πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα μαθήματα με 412 φοιτητές, έως σήμερα που ενεγράφησαν 5.000 σπουδαστές , σε όλες τις ειδικότητες Υγείας και εκπαιδεύονται σε 12 νοσοκομεία της πόλης.

Τo Πανεπιστήμιο αυτό της Ρουμανίας πήρε το όνομά του από τον Victor Babes που καταγόταν από την περιοχή και ο οποίος θεωρείται- εκτός από θεμελιωτής του Πανεπιστημίου- όχι μόνο ο ιδρυτής της σύγχρονης Ιατρικής στη Ρουμανία, αλλά και ένας μεγάλος επιστήμονας του σύγχρονου κόσμου (ιδρυτής της σύγχρονης μικροβιολογίας και συγγραφέας της πρώτης διατριβής βακτηριολογίας στον κόσμο, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Γάλλο επιστήμονα A.V.Cornil το 1885) βραβευθείς με το βραβείο Breant από την Γαλλία.

Στις σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Τιμισοάρας, η παράδοση συνδυάζεται με την επιθυμία για άσκηση της Ιατρικής βασισμένης σε διεθνή πρότυπα.
Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, «φιλοξενεί» τις γρήγορες αλλαγές και τις αλλαγές προτεραιοτήτων, μεταβαίνοντας σε νέες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες, επιτυγχάνοντας πρόοδο στην εκπαιδευτική και επιστημονική ανάπτυξη που αντανακλάται και στην ποιότητα ιατρικής περίθαλψης, μέρος της αποστολής του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την στενή ενότητα μεταξύ της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας, στοχεύοντας σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο τόσο εθνικά όσο και διεθνώς.

Οι διεθνείς συνεργασίες του Πανεπιστημίου Ιατρικής στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία,(ακαδημαϊκές και ερευνητικές) και οι σύγχρονες νοσοκομειακές υποδομές έχουν αναδείξει ως πρότυπα τους τομείς καρδιολογίας, λαπαροσκοπικής χειρουργικής, ορθοπεδικής χειρουργικής, γυναικολογίας, γονιμοποίησης, παιδιατρικής και ουρολογίας.

Στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, μπορεί ένας φοιτητής να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, , Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική και Ραδιολογία-Ακτινολογία.

 

Η πόλη της Τιμισοάρα στη Ρουμανία 

Τιμισοάρα: Το Οι σπουδές Ιατρικής στην Τιμισοάρα στη Ρουμανία φιλοξενούνται σε μια πόλη 320.000 κατοίκων (4η σε πληθυσμό στη Ρουμανία) που είναι μεγάλο Βιομηχανικό και Πολιτιστικό κέντρο.

Η πόλη αυτή της Ρουμανίας κατοικείται από το 200 π.Χ. και ως σταυροδρόμι έχει δεχθεί επιρροές από διαφορετικούς πολιτισμούς (Ρωμαίοι, Αυστριακοί, Γερμανοί, Σέρβοι,…).

Η Τιμισοάρα στη Ρουμανία διαθέτει τη γοητεία μιας ξεχωριστής αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας, έντονης πολιτιστικής ζωής, στη Βόρεια όχθη ποταμού.

Συχνά αναφέρεται ως «Μικρή Βιέννη» φιλοξενώντας όλο το χρόνο μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, γκαλερί, μουσεία, έντονη νυχτερινή ζωή, αποτελώντας ένα προοδευτικό και κοσμοπολίτικο κέντρο.

Η πόλη αυτή της Ρουμανίας υπήρξε η πρώτη πόλη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο (μετά την Νέα Υόρκη) που ηλεκτροφώτισε τους δρόμους το 1889, το ίδιο και η καθιέρωση του τραμ το 1869.

Το ήπιο κλίμα της Τιμισοάρα στη Ρουμανία ευνοεί τη ζωή στις δημόσιες καταπράσινες πλατείες (πόλη των λουλουδιών) και την εξερεύνησή της με τα πόδια κι αν κουρασθείτε το γρήγορα, συχνό, αποτελεσματικό τραμ σας φιλοξενεί.

Στην πόλη αυτή της Ρουμανίας μπορεί κανείς να επισκεφθεί εκκλησίες από πολλές θρησκείες και δόγματα, κτίρια σε πολλούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο της Επανάστασης του 1989, το Μουσείο Τεχνών, πολλά θεματικά Μουσεία, την Όπερα, την Φιλαρμονική, το Εθνικό Θέατρο, το Γερμανικό και Αυστριακό Θέατρο.

Έξω από την πόλη της Τιμισοάρα της Ρουμανίας, με σύντομα ταξίδια μπορεί κανείς να επισκεφθεί εξαιρετικούς αμπελώνες, μνημεία, εκκλησίες, φρούρια, παραδοσιακές-ιστορικές βιομηχανίες, λαογραφικά κέντρα, Εθνικά Πάρκα, κλπ.