Ιατρική στη Σκωτία- Εδιμβούργου

Ιατρική στην Σκωτία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (University of Edinburg) στην Ιατρική σχολή του Εδιμβούργου (Faculty of Medicine in University of Edinburg).

 UNIVERSITY OF EDINBURGH (1)Ιατρική στη Σκωτία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που ιδρύθηκε το 1583 -στην περίοδο του Διαφωτισμού- και γρήγορα προσέλκυσε φοιτητές από όλη την Αγγλία και τις Αμερικανικές αποικίες.

Είναι από τις αρχαιότερες Ιατρικές Σχολές στον Αγγλόφωνο Κόσμο και σήμερα σύμφωνα με τις διεθνείς αξιολογήσεις-κατατάξεις στην 27η θέση στον κόσμο και στην Τρίτη θέση ανάμεσα στις Ιατρικές Σχολές του Ηνωμένου Βασιλείου. Το δε βασικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της (Royal Infirmary of Edinburg) το καλύτερο στη Σκωτία.

Ως προς το επίπεδο της Έρευνας κατατάσσεται 1η σε όλη την Μεγάλη Βρετανία.

Συνδέεται με 9 Νομπελίστες στην Ιατρική, με 5 Σταυρούς της Βικτώριας (Victory Cross), με 5 Γερουσιαστές των ΗΠΑ, 1 συνιδρυτή των ΗΠΑ, 1 πρωθυπουργό του Καναδά.

Απόφοιτοί της και καθηγητές έχουν ιδρύσει Ιατρικές Σχολές σε Πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο (Pennsylvania, Yale, Columbia, Harvard, Dartmouth, Σίδνεϋ, Μελβούρνη, McGill, Βερμόντ, Μόντρεαλ, Imperial, U.C.L., Middlesex, London School of Medicine).

Από το 1869 δέχονταν γυναίκες-φοιτήτριες και ήκμασε ως το κορυφαίο Ιατρικό Ίδρυμα στον κόσμο του 18ου αιώνα και το πρώτο μισό του 19ου αιώνα.

Από τη ίδρυση της (βασισμένη στα πρότυπα των Ιατρικών Σχολών των University of Bologna Padua και Leiden), με συνεχείς προσπάθειες αναδιοργάνωσης, αλλαγών, νέων υποδομών και εγκαταστάσεων, νέων στρατηγικών σχεδίων, με έμφαση στις ερευνητικές δραστηριότητες, η Ιατρική Σχολή του Εδιμβούργου συνεχίζει την πορεία προς το μέλλον με αισιοδοξία και υπερηφάνεια.

Η Ιατρική Σχολή βασίζει σήμερα τα κλινικά της έτη στις υποδομές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Royal Infirmacy (ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 2002, με 900 κλίνες) αλλά και σε 7 ερευνητικά Κέντρα MRC (Medical Research Centers) κατακτώντας έτσι τη 2η θέση σε κατάταξη στην έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία μαζί το University of Oxford και πίσω από το University of Cambridge.

Τα 7 ερευνητικά κέντρα ανήκουν σε ερευνητικούς οργανισμούς (BHF Centre, Wellcome Trust Centre, Euan MacDonald Centre), με επιστημονικά πεδία ερευνών: τον Καρκίνο, την Νευρολογία, Γνωστική Γήρανση και Επιδημιολογία, Γενετική και Μοριακή Ιατρική, Γενετική, Φλεγμονές, Δημόσια Υγεία, Αναγεννητική Ιατρική, Αναπαραγωγική Υγεία, Κυτταρική Βιολογία, Καρδιαγγειακές Επιστήμες, Νόσους Νευρώνων, με σπουδαία αποτελέσματα για την εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης.

Σήμερα φοιτούν στο Α΄ έτος 170 φοιτητές Ιατρικής από χώρες της Ε.Ε. και 17 φοιτητές από χώρες εκτός Ε.Ε. (οι 170 φοιτητές επελέγησαν ανάμεσα από 2.150 αιτήσεις και οι 17 από 715 αιτήσεις), η εκπαίδευση των οποίων υποστηρίζεται από το Royal Infirmary (όπως προαναφέραμε) το Little France Medical Campus, το Queen’s Medical Research Institute, το New Medical School in the Chancellor’s Building.  

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

        ΤΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ.

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test- UKcat  

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Interview)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

 

2Ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

  1. ΕξετάσειςστοUK Clinical Aptitude Test- UKcat  

B.. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Interview)

Γ.Υποβολή Personal  Statement.

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

 

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στη Σκωτία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα και κόστος ζωής στην Σκωτία στην Ιατρική σχολή,

 του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

 Τα δίδακτρα ανά έτος σπουδών στην Σκωτία στην Ιατρική σχολή, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου., διαμορφώνονται στις 1820 λίρες Αγγλίας για τους Σκωτσέζους και τους Ευρωπαίους σπουδαστές.

Το ποσό αυτό είναι το ίδιο, τόσο για τα πρώτα έτη (preclinical years), όσο και για τα clinical years.

Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους αυτού, για τους φοιτητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία.

Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

 

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1000 λίρες Αγγλίας μηνιαία.