ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ DUNDEE

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΤΑΝΤΙ  (UNIVERSITY OF DUNDEE, SCHOOL OF MEDICINE)

DUNDEE2Οι σπουδές ιατρικής στη Σκωτία, στο πανεπιστήμιο του Νταντί (University of Dundee – School of Medicine, ) είναι πενταετούς διάρκειας και καταλήγουν στην απονομή του πτυχίου MBChB. Κατά τη διάρκειά των σπουδών τους, οι φοιτητές Ιατρικής στη Σκωτία, στο Νταντί (Dundee), έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν στο τέλος του τρίτου έτους το πρώτο πτυχίο BSc, στο αντικείμενο της επιλογής τους,

Το τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου του Dundee δημιουργήθηκε στις αρχές του 2ου αιώνα, λίγο μετά τη δημιουργία του πανεπιστημίου, από τη συγχώνευση δύο ιδρυμάτων που προϋπήρχαν, του University College και του St. Andrews College. Ο διαχωρισμός του τμήματος ιατρικής από το St. Andrews επήλθε στα μέσα του 2ου αιώνα, οπότε και παρέμεινε στο πανεπιστήμιο του Dundee.

Το 2011 δημιουργήθηκε μονάδα κλινικής πρακτικής εξομοίωσης.

 Την ίδια χρονιά κατατάχθηκε ως το 58ο κορυφαίο τμήμα ιατρικών σπουδών στον κόσμο από την εταιρεία Quacquarelli Symonds, η οποία ειδικεύεται στην αξιολόγηση των τμημάτων ιατρικής παγκόσμια.

 Έκτοτε το τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου του Dundee κατατάσσεται ανάμεσα στα 8 κορυφαία τμήματα ιατρικής του Ηνωμένου βασιλείου.

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

        ΤΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΑΝΤΙ.

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test- UKcat  

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Interview)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

 

2Ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

  1. ΕξετάσειςστοUK Clinical Aptitude Test- UKcat  

B.. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Interview)

Γ.Υποβολή Personal  Statement.

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

 

3ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Πτυχίου σε σχετικό με την ιατρική γνωστικό αντικείμενο, το οποίο έχει αποκτηθεί τα τελευταία 7 χρόνια πριν από την αίτηση εισαγωγής

 

  1. ΕξετάσειςστοUK Clinical Aptitude Test- UKcat  

B.. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Interview)

Γ. Υποβολή Personal  Statement.

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

 

 

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στη Σκωτία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

 

Δίδακτρα και κόστος ζωής στην Σκωτία στην Ιατρική σχολή,

 του Πανεπιστημίου του Νταντί.

 Τα δίδακτρα ανά έτος σπουδών στην Σκωτία στην Ιατρική σχολή, του Πανεπιστημίου του Νταντί, διαμορφώνονται στις 1820 λίρες Αγγλίας για τους Σκωτσέζους και τους Ευρωπαίους σπουδαστές.

Το ποσό αυτό είναι το ίδιο, τόσο για τα πρώτα έτη (preclinical years), όσο και για τα clinical years.

Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους αυτού, για τους φοιτητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία.

Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

 

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1000 λίρες Αγγλίας μηνιαία.

 

 

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ (UNIVERSITY OF DUNDEE)

Το Πανεπιστήμιο Νταντί στη Σκωτία (University of Dundee) έχει έδρα την ομώνυμη πόλη στην ανατολική ακτή των κεντρικών Lowlands της χώρας.

Ιδρύθηκε το 1881 ως συμμετέχον κολλέγιο του Πανεπιστημίου St. Andrews μαζί με το United College και το St. Mary’s College.

Το Πανεπιστήμιο του Dundee αυτονομήθηκε τα 1967, διατηρώντας τα πλεονεκτήματα της ιστορίας του (εγκαταστάσεις , δομή, ακαδημαϊκή εμπειρία κ.λ.π.).

Με τη βασική του Πανεπιστημιούπολη στο West End του Dundee, με τις περισσότερες εγκαταστάσεις διδασκαλίας και έρευνας, για την Τέχνη, το Σχεδιασμό, τη Νομική, το Οδοντιατρικό Νοσοκομείο και την Οδοντιατρική Σχολή.

Επιπλέον εγκαταστάσεις είναι το Νοσοκομείο Ninewells, που συμπεριλαμβάνει τη Σχολή Ιατρικής, το κέντρο κλινικών ερευνών Perth Royal Infirmary, και το Kirkcaldy Fife (Σχολή Νοσηλευτικής και Μαιευτικής).

Το Πανεπιστήμιο του Dundee έχει 16.000 φοιτητές (από τους οποίους οι 5.500 είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές), με 1.500 καθηγητές και 1.700 άτομα ως διοικητικό προσωπικό.

Έχει βραβευθεί: ως το 5ο καινοτόμο Πανεπιστήμιο στη Μ. Βρετανία (μετά το Cambridge, το Imperial, το Oxford, το Manchester), στα top 30 Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, στα 250 κορυφαία του κόσμου, 4ο στη Σκωτία και 2 φορές τα τελευταία χρόνια ως Πανεπιστήμιο της χρονιάς στη Σκωτία, η Οδοντιατρική Σχολή του Dundee 2η στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2018.

Σπουδαίοι επιστήμονες αλλά και διασημότητες υπήρξαν απόφοιτοι και ακαδημαϊκό προσωπικό στο Dundee : Sir James W. Black (Nobel  Prize for Medicine in 1988), Ronald Coase (Nobel Prize for Economics Sciences in 1999), Sir Robert Alexander Watson- Watt (εφευρέτης του ραντάρ), την Margaret Fairlie (πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στη Σκωτία).

Το Πανεπιστήμιο του Dundee διαθέτει 10 School και 270  προγράμματα (Courses), με την εξής δομή (περιληπτικά) :

School of Art and Design

Animation, Art & Philosophy, Digital Interaction Design, Fine Art, General Foundation, Graphic, Design, Illustration, Interior & Environmental Design, Jewellery & Metal Design, Product DesignTextile Design.

 

School of Dentistry

Bachelor of Dental Surgery

BSc in Oral Health Sciences

School of Education and Social Work

Childhood Practice/Childhood Studies, Community Learning and Development, Education (Primary), Professional Development, Professional Development (Leadership & Management), Professional Development (Tertiary Education), Professional Development (Community Engagement), Social Work, Professional Development (Volunteer Management), Teaching Qualification Further Education.

 

School of Humanities

Centre for Archive and Information Studies, English, European Studies, History, Languages, Philosophy.

 

School of Life Sciences

Biochemistry BSc (Hons), Biological Chemistry and Drug Discovery BSc (Hons), Biological Chemistry and Drug Discovery (with a year in industry) BSc, Biological Sciences BSc (Hons), Biological Sciences (with a year in industry) BSc (Hons), Microbiology BSc (Hons), Molecular Biology (Hons) BSc, Molecular Genetics (Hons) BSc, Biomedical Sciences BSc (Hons), Biomedical Sciences (with a year in industry) BSc (Hons), Neuroscience BSc (Hons), Pharmacology BSc (Hons), Physiological Sciences BSc (Hons).

 

School of Medicine

Undergraduate Studies, Postgraduate Studies, Clinical Skills Centre, Cuschieri Skills Centre.

 

School of Nursing and Health Sciences

Mental Health Nursing – BSc, BSc (hons) and MSc, Adult Nursing – BSc, BSc (hons) and MSc, Children’s Nursing – BSc, BSc (hons) and MSc.

 

School of Science and Engineering

Centre for Anatomy and Human Identification, Civil Engineering, Computing, Electronic Engineering, Mathematics, Mechanical Engineering, Physics.

School of Social Sciences

Architecture & Urban Planning, School of Business, Centre for Energy, Petroleum and Mineral Law and Policy, Centre for Water Law, Policy and Science (under the auspices of UNESCO), Geography and Environmental Science, Law, Politics & International Relations, Psychology.

 

 

                    Η ΠΟΛΗ ΝΤΑΝΤΙ (DUNDEE) ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ

Η πόλη Νταντί στην Σκωτία, έχει πληθυσμό 150.000 κατοίκων, ευρίσκεται στα Β.Α. της χώρας και είναι η 4η σε πληθυσμό πόλη της Σκωτίας.

Η ιστορία της Πόλης Νταντί (Dundee) ξεκινά από τον 12ο αιώνα, ωστόσο η μεγάλη ανάπτυξη της πόλης ξεκινά στη Βιομηχανική Επανάσταση, με τη μεγέθυνση του εμπορίου μέσω του λιμανιού, με κυρίαρχο αρχικά το εμπόριο του μαλλιού και στη συνέχεια των υφασμάτων.

Πλέον η πόλη βρίσκεται στη ναυτιλία, στη ναυπηγική, στη βιομηχανία, μαρμελάδα, στη δημοσιογραφία, στις εκδόσεις, στη φαρμακοβιομηχανία και στις υπηρεσίες αναψυχής και διασκέδασης.

Η πόλη Νταντί είναι πυκνοκατοικημένη, με κτίρια βικτωριανής εποχής, με το ανατολικό προάστιο Broughty Ferry, να είναι ξεχωριστό με κτίρια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού στυλ, πολυτελής κατοικίες, με δικό του όμιλο ιστιοπλοΐας.

Στο Νταντί θα βρείτε Μουσεία, αγάλματα, κήπους, 59 πάρκα, περιοχές φυσικής ομορφιάς, Φεστιβάλ, εκθέσεις, παραστάσεις, αθλητικά συγκροτήματα, εκκλησίες, θέατρα, βοτανικούς κήπους, γεωλογικούς σχηματισμούς, παρατηρητήρια, λαϊκές αγορές.

Ο λόφος του Νταντί (Law of Dundee) είναι ένα ιδιαίτερο ορόσημο της πόλης, όπως και το V and A Μουσείο of Design Dudee σχεδιασμένο από τον ιάπωνα Kengo Kuma αλλά και οι όμορφες όχθες του ποταμού Tay αλλά και το Digital Art Festival.