Ιατρική στην Τσεχία – Πράγα

Ιατρική στην Τσεχία, στην Πράγα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου. Σπουδές Ιατρικής στην Τσεχία σε μία από τις 3 Ιατρικές Σχολές του Πανεπιστημίου του Καρόλου (Charles University) με ιστορία δημιουργίας από το 1348.
Ιατρική στην Τσεχία στην Πράγα, με 3.400 φοιτητές Ιατρικής, 110 καθηγητές, 150 αναπληρωτές καθηγητές, 700 επίκουρους και 1200 μέλη διοικητικού προσωπικού.
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα ανήκει στις παλαιότερες Ιατρικές της Ευρώπης, έχοντας καθιερώσει τις Ευρωπαϊκές Διδακτικές Μονάδες Μεταφοράς (E.C.T.S.) από το 2000.
Η πρακτική και τα κλινικά μαθήματα των Ιατρικών Σχολών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στην Τσεχία, στην Πράγα, υλοποιούνται σε 5 Πανεπιστημιακές κλινικές: General University Hospital, Military University Hospital, Bulovka Hospital, Motol University Hospital.

Εισαγωγή στις Ιατρικές Σχολές του Καρόλου στην Πράγα

Οι ιατρικές σχολές του Καρόλου στην Τσεχία απαιτούν τεστ εισαγωγής: στη Βιολογία, Χημεία, Φυσική και Λογική (τεστ πολλαπλών επιλογών). Τα tests διεξάγονται 29 Μαΐου ή 9 Ιουλίου στην Τσεχία ή στην Ελλάδα (για την Ελλάδα υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες)

Προετοιμασία επιτυχίας

Προετοιμάζουμε του υποψήφιους φοιτητές, διασφαλίζοντας υψηλά σκορ απόδοσης, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή των υποψηφίων μας.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα είναι 12.950 ευρώ έως 14.000 ευρώ ανά έτος, ανάλογα το τμήμα (υπενθυμίζουμε ότι υπάρχυν 3 τμήματα Ιατρικών Σχολών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου).

Κόστος Διαμονής

Το κόστος ζωής είναι 1.200-1.600 ευρώ ανά μήνα.

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα στην Τσεχία (Charles University in Prague)
Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα (Charles University in Prague) είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Τσεχίας και από τα αρχαιότερα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε το 1348 από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κάρολο IV, σε συμφωνία, όπως απαιτούνταν την εποχή εκείνη, με τον Πάπα Κλήμη VI, με τον πρώτο πτυχιούχο φοιτητή το 1359.

Οι πρώτες σχολές του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα της Τσεχίας έχει 50.000 φοιτητές, 7.500 διδακτορικούς,4650 ακαδημαϊκό προσωπικό και 3.500 διοικητικό.
Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα της Τσεχίας δε διαθέτει Πανεπιστημιούπολη. Οι Πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις είναι σε πολλές τοποθεσίες στην πόλη της Πράγας. Το ιστορικό κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου του 14ου αιώνα που βρίσκεται στην Παλαιά Πόλη, είναι Πρυτανική Έδρα (Carolinum) και τόπος διεξαγωγής ακαδημαϊκών τελετών.

Σύμφωνα με τις παγκόσμιες αξιολογήσεις και κατατάξεις Πανεπιστημίων ευρίσκεται στα 500 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.
Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα στην Τσεχσία περιλαμβάνει τις εξής σχολές: Ιατρική Σχολή (3 σχολές στην Πράγα, 1 σχολή στο Plzen και 1 σχολή στο Hradec Kralove), Φαρμακευτική Σχολή (Hradec Kralove), Μαθηματικών και Φυσικής, Θετικών Επιστημών, Καλών Τεχνών, Παιδαγωγικής, Κοινωνικών Επιστημών, Καλών Τεχνών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Η πόλη της Πράγας στην Τσεχία

Η πόλη της Πράγας στην Τσεχία είναι μια πανέμορφη πόλη γεμάτη αξιοθέατα και ιστορία και ίσως ο σημαντικότερος προορισμός επισκεπτών στην Κεντρική Ευρώπη. Με πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια κατοίκων, αποκαλείται ‘’χρυσή πόλη’’, ‘’ μητέρα των πόλεων’’ ή ‘’το πιο πολύτιμο μαργαριτάρι στο στέμμα της Ευρώπης’’ (όπως την ονόμαζε ο Γκαίτε), χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, με ιστορικό κέντρο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, είναι γενέτειρα πόλη συγγραφέων, καλλιτεχνών, σκηνοθετών αλλά και αθλητών.

Η Πράγα έχει ιστορικά τεκμήρια από το 973, το 1173 έγινε η πρώτη γέφυρα (Γέφυρα Ιουδήθ), στα θεμέλια της οποίας χτίσθηκε η γέφυρα του Καρόλου, τον 14ο αιώνα, αιώνα κατά τον οποίο άνθισε η πόλη, ως εμπορικό κέντρο στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης, με περίοδο παρακμής μετά τη Συνθήκη της Βεστφαλίας (1618). Τον 18ο αιώνα, η βιομηχανική επανάσταση, αναδημιουργεί την πόλη, όπως και η «Βελούδινη Επανάσταση’’ το 1989.
Η Πράγα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν άθικτες κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων: Παλαιά κτίρια, τοιχογραφίες παρέμειναν αναλλοίωτα.

Έτσι ο επισκέπτης της Πράγας μπορεί να θαυμάσει σημαντικά αξιοθέατα, τόσο στην Παλιά όσο και στη Νέα Πόλη: ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, η Γέφυρα του Καρόλου, το Αστρονομικό ρολόι, το Εθνικό Μουσείο, το Κάστρο, η Εβραϊκή συνοικία, τα Μουσεία (Μούχα, του Κομμουνισμού, του Τσέχικου Κυβσιμού, το Σπίτι της Μαύρης Μαντόνας, το Εθνικό), το Μοναστήρι της Αγ. Αγνής, το Κάστρο Κάρλστεϊν, το Δημοτικό Μέγαρο, η Πλατεία της Παλιάς Πόλης, ο Πύργος της Τηλεόρασης, το χρυσό σοκάκι, η Καστρούπολη, η πλατεία Βάτσλαβ, ο Λόφος Πετρίν, το Ροδολφίνιο, ο κήπος των Φραγκισκανών, το Λορέτο, το Εθνικό Θέατρο, το Παλάτι Βάλενσταϊν, το κεφάλι του Κάφκα, το Σπίτι που χορεύει, ο Τοίχος του Τζον Λένον, η Πύλη της Πυρίτιδας κλπ.