Ιατρική στη Σλοβακία – Κόσιτσε

logo-upjs-cb

Ιατρική στη Σλοβακία, στο Κόσιτσε, στο Πανεπιστήμιο Safarik. Σπουδές στην Αγγλόφωνη Ιατρική στη Σλοβακία που ιδρύθηκε το 1948, ως αδήριτη ανάγκη, να καλυφθούν οι απαιτήσεις της περιοχής της Ανατολικής Σλοβακίας σε γιατρούς.
Η απόφαση για την ίδρυση Ιατρικής σχολής στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, δικαιώθηκε από την ακαδημαϊκή εξέλιξη και ανάπτυξη της Ιατρικής Σχολής και καθόρισε την εξέλιξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικότερα, στην ανατολική Σλοβακία.
Από με την Ιατρική σχολή στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, έχουν πλέον αποφοιτήσει 12.000 γιατροί και σήμερα (από το 1992) τα Αγγλόφωνα τμήματα φιλοξενούν περισσότερους από 400 φοιτητές από 40 χώρες.
Ιατρική στη Σλοβακία, στο Κόσιτσε, στο Πανεπιστήμιο Safarik, που διαθέτει άριστες υποδομές σε ένα ενιαίο συγκρότημα μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (L. Paster University Hospital).Η ακαδημαϊκή της δομή περιλαμβάνει 60 Units και ερευνητικά κέντρα.
Με περισσότερους από 1.400 φοιτητές, 40 Τακτικούς καθηγητές, 45 βοηθούς και 144 λέκτορες, συγκροτεί μια ενθουσιώδη ακαδημαική κοινότητα με εθνική και διεθνή δραστηριότητα.
Η Ιατρική σχολή στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, συνεργάζεται με ευρωπαϊκές Ιατρικές Σχολές (Lille, Paris, Malaga, Salamanca, Munchen, Duzzeldorf, Munster, Essen, Graz, Istanbul) και διακρίνεται για τον προσανατολισμό της σε Ongology, Cardiology, Respinology, Metabolism, Regenerative Medicine.
 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ SAFARIK UNIVERSITY 

(ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Η αξιολόγηση των υποψηφίων για εισαγωγή γίνεται με γραπτό τεστ στην Βιολογία και την Χημεία, με το σύστημα πολλαπλών επιλογών (Multiple Choise).

Αξιολογείται η γνώση, η ταχύτητα ανταπόκρισης, η ευχέρεια και η άνεση χειρισμού κρίσιμων παραμέτρων εννοιών και φαινομένων.

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες αιτήσεων κλπ, αλλά την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Ευρώπη, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.-Γαλλικό,-Ευρωπαϊκό, και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ιατρικής Σχολής, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή για τους υποψήφιους φοιτητές μας.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Ένας φοιτητής ξοδεύει κατά μέσο όρο τον μήνα από 800-1200ευρώ (ενοίκιο-καθημερινά έξοδα). Δεν συμπεριλαμβάνονται βιβλία, εκπαιδευτικά μέσα και υποστηρικτικό υλικό.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα ανά έτος είναι 10.500ευρώ.

 

 

Πανεπιστήμια Ιατρικής Σβλοβακίας – Slovakia

  • Comenius University– (Faculty of Medicine, Bratislava, Jessenius faculty of Medicine,
  • Slovak Medical University– Bratislava
  • Faculty of Medicine, Pavol Jozef Šafárik University– Košice

 

Το Πανεπιστήμιο Safarik στο Κόσιτσε της Σλοβακίας

Το Πανεπιστήμιο Safarik στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, ιδρύθηκε το 1959 και σήμερα φιλοξενεί 68.000 φοιτητές, όντας το δεύτερο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας, διάδοχος του ιδρυθέντος το 1657 Πανεπιστημίου (Studium Universale).
Το Πανεπιστήμιο P.J. Safarik του Kosice έχει 5 σχολές: την Ιατρική Σχολή, τη Νομική Σχολή, τη Σχολή Θετικών Επιστημών, τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, την Παιδαγωγική Σχολή, τη Σχολή Καλών Τεχνών και τη Θεολογική Σχολή.

 

Η πόλη του Κόσιτσε (Kosice) στη Σλοβακία

Η πόλη του Κόσιτσε (Kosice) στη Σλοβακία ευρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας με πληθυσμό 240.000 κατοίκων, σε απόσταση 20 χλμ. από την Ουγγαρία, 80χλμ. από την Ουκρανία και 90 χλμ. από την Πολωνία.
Το Κόσιτσε είναι από τις παλαιότερες πόλεις της Σλοβακίας, με πλούσια ιστορία από το 1230. Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη γνώρισε το 14ο και το 15ο αιώνα, αλλά κυρίως 18ο και 19ο αιώνα με πνευματική και πολιτιστική άνθηση.
Χτισμένη στην όχθη του ποταμού Χόνραντ, αποτελεί σήμερα το κυριότερο διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο της ανατολικής Σλοβακίας.

Το κυρίαρχο αξιοθέατο της πόλης αποτελεί ο καθεδρικός ναός της Αγίας Ελισάβετ (η μεγαλύτερη εκκλησία της Σλοβακίας), το καθεδρικό παρεκκλήσι του Αγ. Μιχαήλ αλλά και ο πύργος του Αγ. Urban, το Κρατικό θέατρο, το παλαιό Δημαρχείο, το Παλαιό Πανεπιστήμιο, το Παλάτι, τα πολλά μουσεία και το μεγάλο πλήθος των γκαλερί.