Ιατρική στην Ουγγαρία- Βουδαπέστη

Ιατρική στην Ουγγαρία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Βουδαπέστη

FACULTY OF MEDICINE IN SEMMELWEIS UNIVERSITY

SEMMELWEIS UNIVERSITY OF BUDAPEST

αρχείο λήψηςΙατρική στην Ουγγαρία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Βουδαπέστης που η ιστορία του Πανεπιστημίου Semmelweis και της Ιατρικής Σχολής ξεκίνησε 240 χρόνια πριν. Το 1769, όταν η Βασίλισσα Maria Theresa δημιούργησε Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Nagyszombat (τώρα Truva) στην Σλοβακία. Λίγο καιρό αργότερα το Πανεπιστήμιο μεταφέρθηκε στη Βούδα και στη συνέχεια στην Πέστη, όπου και μονιμοποιήθηκε και άρχισε η ανάπτυξή του. Η δυναμικότητα των τμημάτων και κλινικών αυξήθηκε ραγδαία και υπήρξε συνωστισμός, χωρίς να υστερεί στην συμβατότητα με τις εξελίξεις στην διεθνή Ιατρική.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΟΥ SEMMELWEIS UNIVERSITY (ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Semmelweis University, οι υποψήφιοι αξιολογούνται με: γραπτή και προφορική εξέταση στην Βιολογία, Χημεία και Αγγλική Γλώσσα καθώς και προφορική συνέντευξη (interview).

Σας προετοιμάζουμε (ύλη, μεθοδολογία) για να ανταποκριθείτε στις αξιολογικές δοκιμασίες με απόλυτη επιτυχία.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα είναι 17.500 U.S.D.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 900-1.200ευρώ (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινά έξοδα)

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

 

  • Albert Szent-Györgyi Medical University, Szeged
  • Semmelweis University of Medical Sciences
  • University of DebrecenMedical School
  • University of PécsMedical School

Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο 

Η πορεία αυτή ανακόπηκε από την ήττα της Ουγγρικής Επανάστασης το 1848, για να συνεχισθεί από το 1870 με απόλυτη πληρότητα σε κλινικά τμήματα, βοτανικό κήπο για τις φαρμακευτικές ανάγκες και ακαδημαϊκή διοίκηση. Στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, καταστράφηκαν κτίρια και εξοπλισμός.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, νοσοκομεία μετατρέπονται σε Πανεπιστημιακές κλινικές και η Ιατρική Σχολή ανεξαρτητοποιείται και ονομάζεται προς τιμήν του πιο διάσημου καθηγητή του, Ignac Semmelweis (σωτήρα των μητέρων), με την συμπλήρωση των 200 ετών ζωής. Η Επανάσταση του 1956 θέτει το Πανεπιστήμιο σε υστέρηση, αλλά από το 1960, κάτω από την διεθνή πίεση, η σχολή επανασυνδέεται με την διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Στη δεκαετία του 1990 περισσότερες από 3.100 θέσεις δημιουργούνται στην Πανεπιστημιακή κλινική. Τότε έγιναν μεγάλες επενδύσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις κλινικές μεταμόσχευσης και τις χειρουργικές κλινικές.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 το Πανεπιστήμιο Semmelweis δομείται ως εξής: Τμήμα Ιατρικής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Σχολή Υγείας και Δημοσίων υπηρεσιών, Σχολή Επιστημών Υγείας, Σχολή Οδοντιατρικής.

Σήμερα η Ιατρική Σχολή έχει συνολικά 4.466 φοιτητές εκ των οποίων οι 2.112 είναι διεθνείς (από 22 χώρες ανά τον κόσμο) με συνολικό προσωπικό 7.500 άτομα, 1.000 ακαδημαϊκούς (16 εκ των οποίων είναι μέλη της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών), με προγράμματα Αγγλόφωνα, Γερμανόφωνα και Ιταλόφωνα (από το 1989) και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία 2.100 κλινών που εξυπηρετούν 108.000 ασθενείς ετησίως και εξωτερικά ιατρεία με 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις.

 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Semmelweis έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες, αποκτώντας επιστημονική και επαγγελματική καταξίωση. Ευρίσκεται στον κατάλογο του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) καθώς και στον κατάλογο των Πιστοποιημένων Διεθνών Σχολών Ιατρικής με πρότυπα και διαδικασίες συγκρίσιμες στις Η.Π.Α., με δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις Αδειοδότησης (USMILE). Ίδια δυνατότητα έχουν οι απόφοιτοι και για την κρατική εξέταση του Καναδά (MCCQE).

  

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία