210.36.47.889 info@studiesineurope.gr

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

exoteriko

Η απόφαση για σπουδές ιατρικής στο εξωτερικό, μπορεί, στο παρελθόν να ήταν εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη, ωστόσο και σήμερα παραμένει σύνθετη.

Γιατί η απόφαση για σπουδές ιατρικής στο εξωτερικό σε «ξεβολεύει» από την καθημερινότητα σου, την ρουτίνα, τα «αναμενόμενα», την «ματιά», της οικογένειας, από τα «προβλεπόμενα».

Οι Σπουδές ιατρικής στο εξωτερικό παρέχουν  συγκριτικά πλεονεκτήματα.

(Αγγλίας, Αυστρίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελβετίας, ΗΠΑ, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Μάλτας, Μολδαβίας, Ολλανδίας, Ουγγαρίας, Ουκρανίας,  Ρουμανίας, Σερβίας,Σκωτίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Τσεχίας. )

  • Οι Σπουδές ιατρικής στο εξωτερικό γίνονται σε ένα διεθνές τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό σύστημα παγκόσμιας αποδοχής και φήμης με τίτλους σπουδών αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον.
  • Διεθνοποιημένο περιβάλλον, με διεθνείς σπουδαστές κατ’ έτος αλλά και διεθνείς κορυφαίες κλινικές, νοσοκομεία και οργανισμούς υγείας που αποτελούν ευκαιρίες για άσκηση πρακτικής και ανεύρεσης της σημαντικής πρώτης θέσης ειδίκευσης απασχόλησης- εισόδου στην αγορά εργασίας.
  • Σπουδές στο εξωτερικό με επιλογή Ιατρικών Πανεπιστημίων που κατατάσσονται σταθερά στα καλύτερα στον κόσμο, σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις (Ranking).
  • Σπουδές στο εξωτερικό σε Πανεπιστήμια που παρέχουν μεγάλη ευελιξία επιλογών ειδικοτήτων και σε στενή σύνδεση με την διεθνή αγορά εργασίας.
  • Σπουδές ιατρικής στο εξωτερικό σε Ιατρικά Πανεπιστήμια με ακαδημαϊκή λειτουργία, μεθοδολογία διδασκαλίας και μελέτης που ενισχύουν στους φοιτητές τη δημιουργικότητα, την αυτονομία, την αυτενέργεια, την αναλυτική και κριτική σκέψη, διαμορφώνουν και ενδυναμώνουν δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση, την ανεξαρτησία, την απαιτούμενη ταυτότητα και προσωπικότητα για να διεκδικήσουν την επιτυχημένη μελλοντική τους πορεία.
  • Σπουδές ιατρικής στο εξωτερικό, με αποφασισμένους για διάκριση φοιτητές, με υποτροφίες που  είναι πολλές και ποικίλλουν στις ευνοϊκές προϋποθέσεις, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τις ανάγκες ενός ποιοτικού υποψηφίου (προπτυχιακού, διδακτορικού ή μεταδιδακτορικού φοιτητή).

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Σπουδές ιατρικής στο εξωτερικό σημαίνει καινούριο περιβάλλον, νέα διαμονή (φοιτητική εστία ή ανεξάρτητη κατοικία), νέοι φίλοι, νέοι συμφοιτητές, νέος περίγυρος.

Για να ανταποκριθείς στα νέα δεδομένα, των σπουδών στο εξωτερικό, είσαι υποχρεωμένος σε αλλαγές και προσαρμογές.  Φοιτητές από άλλες χώρες και ηπείρους, με ιδιαιτερότητες κουλτούρας, τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς, όλοι βέβαια με έναν στόχο και προσανατολισμό, όπως και εσύ: επιτυχημένες σπουδές στο εξωτερικό.

Σπουδές στο εξωτερικό σε Πανεπιστήμια με ιδιαίτερους κανονισμούς σπουδών και περιορισμούς.  Οι εργασίες, οι μελέτες και οι αυξημένες απαιτήσεις δεν λείπουν από την εβδομαδιαία ρουτίνα.

Η βιβλιοθήκη, η έρευνα πληροφοριών, η αναζήτηση στοιχείων, η τεκμηρίωση και η σύνθεση, με αναλυτική και κριτική ικανότητα, είναι ένας νέος δρόμος που πρέπει να βαδίσεις, για να έχεις επιτυχημένες σπουδές στο εξωτερικό, χωρίς κυματισμούς, άγχη και αγωνίες.

Όταν σπουδάζεις στο εξωτερικό, οι γνώσεις δεν κερδίζονται με διάβασμα αγχώδες ή εξοντωτικό, μερικές εβδομάδες πριν τις εξετάσεις.

grafΟι σπουδές στο εξωτερικό, απαιτούν καθημερινή συνέπεια, διάβασμα, αναζήτηση, χωρίς άγχος και αγωνίες.

Είναι η συνεχής ακαδημαϊκή προσπάθεια, της ήρεμης δύναμης που ξέρει, αντιλαμβάνεται ότι καθημερινά, βήμα-βήμα, χτίζει τη γνώση, τη δημιουργικότητα, την κατανόηση, απαραίτητη προϋπόθεση, για την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας: Σπουδές στο Εξωτερικό.

Συμπερασματικά οι σπουδές στο εξωτερικό είναι σημαντική απόφαση, δεν είναι δύσκολη απόφαση, ούτε πορεία με άγχη και δρόμους αδιάβατους.

Οι σπουδές στο εξωτερικό απαιτούν σχέδιο, προγραμματισμό, αυτογνωσία, σοβαρότητα, συνέπεια, καθημερινή προσπάθεια, υπομονή, επιμονή, σταθερότητα.  «Σπέρνεις» καθημερινά για να «θερίσεις» με την ολοκλήρωση των σπουδών σου.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

grafima1Με την ολοκλήρωση των σπουδών στο εξωτερικό, έχεις κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την μελλοντική σου επιτυχία.  Έχεις αποκτήσει συνολικές ακαδημαϊκές εμπειρίες και δεξιότητες.

Έχεις αποκτήσει την ταυτότητα του πολίτη του κόσμου.  Έχεις επικοινωνήσει, συνεργασθεί με πολίτες άλλων χωρών και άλλων ηπείρων, έχεις γνωρίσει συμπεριφορές, νοοτροπίες και πρακτικές, τις οποίες κατανόησες, αφομοίωσες και διαχειρίστηκες καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών σου στο εξωτερικό.

Έχεις κτίσει το δίκτυο γνωριμιών και επαφών, σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στη χώρα σου, όχι μόνο στην Ευρώπη.  Έχεις τις δυνατότητες να ανακαλύψεις τις ευκαιρίες για το επόμενο βήμα σου – εφόσον το επιλέξεις – μετά τις σπουδές στο εξωτερικό, την εργασία στο εξωτερικό.